Groot voordeel is dat wij zowel de huisarts- als apotheekadministratie zeer goed kennen, hierdoor kunt u met al uw vragen bij één persoon terecht.

Administratie voor apotheekhoudende artsen

U heeft naast uw huisartsenpraktijk ook een volwaardige apotheek? En heeft u behoefte aan administratieve lastenverlichting? Alexandré Finance kan u daarbij helpen. Wij nemen uw complete administratie efficiënt, digitaal en kostenbesparend uit handen. Zodat u zich kunt focussen op uw belangrijkste taken.

Apotheek-24 klein-min

Administratieve ondersteuning

Alexandré Finance is een bedrijf volledig gericht op de administratieve dienstverlening en advisering aan de zorgbranche. Onze diensten lopen uiteen van de gehele (digitale) administratievoering, financiële automatisering en begeleiding bij praktijkovernames tot vergelijking van uw praktijkresultaten met collegapraktijken. Zo kunt u bij ons terecht voor de salarisadministratie, de boekhouding, de jaarrekening en de fiscale aangiftes. Daarnaast geven wij uitgebreide financiële en fiscale adviezen waardoor u uw praktijk beter kunt aansturen en meer rendement behaalt.

Zorgeloos debiteurenbeheer

Een effectief debiteurenbeheer scheelt u veel tijd en kopzorgen. Wij weten hoe belangrijk het is om inkomende geldstromen goed te beheren, zodat de liquiditeit van uw praktijk niet in het geding komt. Daarom nemen wij graag het gehele debiteurenbeheer van u over. Wij verrichten de (her)declaraties, downloaden de retourinformatie uit Vecozo en verwerken de juiste gegevens in uw Pharmacom administratie. Ook de facturatie zelf, inclusief herinneringen, kunnen wij overnemen. Voor aanmaningen werken wij samen met Flanderijn Gerechtsdeurwaarders.

Controle van Medicom declaraties

Voor een efficiënte administratievoering streven wij naar zo min mogelijk afwijzingen van uw Medicom declaraties. Om dit realiseren werken wij samen met ervaren praktijkmanagers. Zij zorgen ervoor dat uw Medicom instellingen goed staan en dat er een controle plaats vindt van o.a. de COV en ION en dat de juiste tarieven staan ingesteld. Zij stellen de declaratieruns in en boeken deze automatisch door naar Exact Online.  

 

Benchmark

Bent u benieuwd hoe u presteert ten opzichte andere (vergelijkbare) praktijken of apotheken? Laat ons een benchmarkonderzoek voor u uitvoeren! In dit onderzoek vergelijken wij uw resultaten van opbrengstgroepen alsook personeels- en overheadkosten met collegapraktijken. Met de uitkomst van dit onderzoek heeft u zicht op uw positie ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Dit geeft nieuwe inzichten voor verbeteringen in uw eigen praktijk. 

Via onderstaande button kunt u een fictief benchmarkrapport aanvragen.

Whitepaper benchmark

Controlling en rapportage

U wilt zo goed mogelijk inzicht hebben in de financiële situatie van uw praktijk? Dan is gedegen controle en rapportage van uw administratie cruciaal. Alleen dan kunt u uw organisatie tijdig en optimaal aansturen. Wij richten de planning & control cyclus voor u in en voeren deze uit. Hieronder vallen ook de operationele planning, begroting, perdiodieke rapportages, budgettering en analyse van de resultaten.

Boekhoudkoppelingen Medicom en Pharmacom

Voor meer efficiency in de zorgadministratie leggen wij boekhoudkoppelingen aan tussen Medicom/Pharmacom en diverse boekhoudpakketten. Hiermee boekt u maandelijks alle declaraties automatisch door naar uw boekhouding. Dit werkt heel snel, voorkomt fouten en bespaart u tijd en geld.

Doe direct een aanvraag  Of lees eerst meer over de mogelijkheden van een boekhoudkoppeling.

Ervaringsverhalen boekhoudkoppelingen

Nellie van de Salm, financiële administratie Huisartsenpraktijk De Lange Brink: “Met de koppeling en de Converter kunnen wij de factuurbestanden uit Medicom omzetten naar leesbare regels voor Exact. Na het omzetten, lezen we de factuurbestanden automatisch in. Vooraf hadden wij nog geen ervaring met Exact. Daarom hebben we een interne training gevolgd bij Alexandré. Met vragen omtrent de administratievoering in Exact kunnen we ook altijd terecht bij één van de medewerkers.”

Lees de reviews van onze klanten

Fiscaal advies

Goed fiscaal advies kan u een behoorlijke besparing opleveren. Samen met u zoeken wij naar de meest gunstige fiscale- en financiële mogelijkheden. Hierbij benutten wij optimaal de mogelijkheden die de fiscale wet- en regelgeving biedt. Denk bijvoorbeeld aan de beslissing om uw auto zakelijk/privé te boeken, hoe een maatschap te vormen met een ander of hoe een waarnemer of een andere zorgverlener te belonen.

Bij apotheekhoudende huisartsen speelt de btw-verdeling vaak een rol in mijn werkzaamheden. Het meest voorkomende vraagstuk is welk percentage van de btw van de gemengde kosten aftrekbaar is. Lees hier meer over fiscaal voordeel. 

Mark Paalman Directeur / fiscaal adviseur bij Alexandré Finance

Mark - kopie-min (1)

Fiscaal voordeel voor huisartsen en apotheekhoudenden

Binnen apotheekhoudende huisartsenpraktijken speelt de btw-verdeling vaak een rol. Het meest voorkomende vraagstuk is welk percentage van de btw van de gemengde kosten (apotheek/huisarts) aftrekbaar is. Dit kan op basis van de omzet worden bepaald, maar ook op basis van vloeroppervlakte. Ook de vraag of men beter in een eenmanszaak of een bv kan plaatsnemen is een kwestie. Soms laten apotheekhoudende huisartsen geld liggen als ze in een eenmanszaak blijven en is een bv een betere optie, mits het een goedlopende praktijk betreft.

We merken regelmatig dat zorgaanbieders werkzaam zijn binnen een ondernemingsvorm die voor hen niet (meer) het meest gunstig is. Hierdoor lopen ze financiële, met name fiscale, voordelen mis. Lees hier de hele case. 

Cynthia Kiewiet Controller en fiscaal adviseur bij Alexandré Finance

Cynthia test

Praktijkovernames

Bent u van plan uw praktijk binnen nu en een paar jaar over te dragen aan een opvolger? Of wilt u juist een praktijk overnemen? Wij begeleiden u graag bij dit complexe traject. Bij een overname faciliteren wij zowel de huisarts die opzoek is naar een geschikte opvolger als de huisarts die opzoek is naar een geschikte praktijk om over te nemen. Ook verzorgen wij waardebepalingen en (fiscaal) advies. Tevens begeleiden wij u in het volledige proces van een praktijkovername zowel aankopend als verkopend. Van het vinden van een overnamekandidaat tot het vinden van een geschikte praktijk. U ontvangt van ons financieel en fiscaal (pensioen) advies en wij berekenen voor u de meest gunstige manier van overname. 

Lees ook eens de blog: Stoppen met uw praktijk. De aandachtspunten.

Over onze diensten

Alexandré Finance ontneemt financiële zorgen door leidend te zijn op het gebied van automatisering van administratieve processen. Dat stelt onze klant beter in staat om de aandacht te vestigen op datgene waar de patiënt om vraagt: het leveren van goede en adequate zorg. Alexandré Finance wil een brug bouwen tussen accountancy, administratie, automatisering en advies in de zorg. Deze samensmelting vormt de basis naar een financiële organisatie die efficiënter en betrouwbaarder is, wat bijdraagt aan een gezonde bedrijfsvoering die klaar is voor de toekomst.

nieuws

Software

  • Pharmapartners
  • Twinfield
  • AFAS
  • Exact
  • Speedbooks
  • S for Software

Referenties

  • Als je na 35 jaar hechte contacten hebt opgebouwd met patiënten en meerdere generaties hebt zien langs komen, dan heeft het overdragen van de praktijk wel wat voeten in de aarde.