Apotheekhoudende huisartsen

U heeft naast uw huisartsenpraktijk ook een volwaardige apotheek? En heeft u behoefte aan administratieve lastenverlichting? Alexandré Finance kan u daarbij helpen. Wij nemen uw complete administratie efficiënt, digitaal en kostenbesparend uit handen. Zodat u zich kunt focussen op uw belangrijkste taken.

Alexandré Finance is een bedrijf volledig gericht op de administratieve dienstverlening en advisering aan de zorgbranche. Onze diensten lopen uiteen van de gehele (digitale) administratievoering, financiële automatisering en begeleiding bij praktijkovernames tot vergelijking van uw praktijkresultaten met collegapraktijken.

Administratieve ondersteuning en gedegen advies

Al jaren voeren wij de volledige administratie voor (apotheekhoudende) huisartsenpraktijken. Zo kunt u bij ons terecht voor de salarisadministratie, de boekhouding, de jaarrekening en de fiscale aangiftes. Daarnaast geven wij uitgebreide financiële en fiscale adviezen waardoor u uw praktijk beter kunt aansturen en meer rendement behaalt.

Zorgeloos debiteurenbeheer

Een effectief debiteurenbeheer scheelt u veel tijd en kopzorgen. Wij weten hoe belangrijk het is om inkomende geldstromen goed te beheren, zodat de liquiditeit van uw praktijk niet in het geding komt. Daarom nemen wij graag het gehele debiteurenbeheer van u over. Wij verrichten de (her)declaraties, downloaden de retourinformatie uit Vecozo en verwerken de juiste gegevens in uw Pharmacom administratie. Ook de facturatie zelf, inclusief herinneringen, kunnen wij overnemen. Voor aanmaningen werken wij samen met Flanderijn Gerechtsdeurwaarders.

De benchmark: hoe scoort u ten opzichte van andere praktijken of apotheken?

Bent u benieuwd hoe u presteert ten opzichte andere (vergelijkbare) praktijken of apotheken? Laat ons een benchmarkonderzoek voor u uitvoeren! In dit onderzoek vergelijken wij uw resultaten van opbrengstgroepen alsook personeels- en overheadkosten met collegapraktijken. Met de uitkomst van dit onderzoek heeft u zicht op uw positie ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Dit geeft nieuwe inzichten voor verbeteringen in uw eigen praktijk.

Uw praktijk optimaal aansturen door goede controlling en rapportage

U wilt zo goed mogelijk inzicht hebben in de financiële situatie van uw praktijk? Dan is gedegen controle en rapportage van uw administratie cruciaal. Alleen dan kunt u uw organisatie tijdig en optimaal aansturen. Wij richten de planning & control cyclus voor u in en voeren deze uit. Hieronder vallen ook de operationele planning, begroting, perdiodieke rapportages, budgettering en analyse van de resultaten.

Gunstige boekhoudkoppelingen voor meer efficiency en inzicht in uw praktijk

Voor meer efficiency in de zorgadministratie leggen wij boekhoudkoppelingen aan tussen Medicom/Pharmacom en diverse boekhoudpakketten. Hiermee boekt u maandelijks alle declaraties automatisch door naar uw boekhouding. Dit werkt heel snel, voorkomt fouten en bespaart u tijd en geld.

Lees meer over onze boekhoudkoppelingen >>


Fiscaal advies voor een hoger rendement

Goed fiscaal advies kan u een behoorlijke besparing opleveren. Samen met u zoeken wij naar de meest gunstige fiscale- en financiële mogelijkheden. Hierbij benutten wij optimaal de mogelijkheden die de fiscale wet- en regelgeving biedt. Denk bijvoorbeeld aan de beslissing om uw auto zakelijk/privé te boeken, hoe een maatschap te vormen met een ander of hoe een waarnemer of een andere zorgverlener te belonen.

Jarenlange ervaring met de Huisarts Informatie Systeem (HIS) en Apotheek Informatie Systeem (AIS)

Wij werken al jaren met de combinatie tussen verschillende HIS en AIS systemen en de boekhouding. Wij komen veel bij huisartsen en apotheken op locatie en zien hoe zij werken met de verschillende programma’s. Wij adviseren met name hoe zij deze pakketten gebruiken in combinatie met de boekhouding. ien wij waar zij tegenaan lopen en met welke vragen zij zitten. Zelf werken wij ook in Pharmacom voor bijvoorbeeld de uitvoering van het debiteurenbeheer bij verschillende apotheken. Geen vraag over één van beide systemen is ons te complex!

Praktijkovername

Bent u van plan uw praktijk binnen nu en een paar jaar over te dragen aan een opvolger? Of wilt u juist een praktijk overnemen? Wij begeleiden u graag bij dit complexe traject. Bij een overname faciliteren wij zowel de huisarts die opzoek is naar een geschikte opvolger als de huisarts die opzoek is naar een geschikte praktijk om over te nemen. Ook verzorgen wij waardebepalingen en (fiscaal) advies.