Wilt u een efficiëntere administratie waarmee u tijd en geld bespaart? Met onze boekhoudkoppeling zet u al uw declaraties automatisch in de administratie.

Boekhoudkoppelingen

Het digitaliseren van de administratie bespaart u veel van uw kostbare tijd. Niet alleen bij de maandelijkse verwerking van uw administratie, maar ook bij het opstellen van uw jaarrekening. Minder handmatig werk zorgt voor een flinke besparing op uw administratie- en accountskosten.

Alexandré heeft jarenlange ervaring in het digitaliseren van de administratie in de zorgbranche en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Hierbij maken we gebruik van onze eigen boekhoudkoppelingen met diverse HIS- en AIS-systemen. Denk aan integraties tussen Pharmacom en Medicom met boekhoudpakketten zoals Exact Online, Exact Globe, Twinfield en AFAS. De boekhoudkoppeling leggen we éénmalig aan waardoor gegevens uit uw HIS of AIS uitwisselbaar zijn met uw boekhouding. Na de aanleg van de koppeling zet u vervolgens maandelijks (of vaker) de declaraties over met onze Converter app.

Dankzij de koppeling en Converter worden alle bankontvangsten en declaraties (particulieren, kas en zorgverzekeraars) automatisch ingelezen, verwerkt en afgeletterd. U krijgt volledig inzicht in uw opbrengsten en de debiteurenstand.


Inzicht in uw boekhouding dankzij een boekhoudkoppeling
Met onze boekhoudkoppeling linken we de opbrengstgroepen uit Medicom/Pharmacom aan het grootboek in uw administratie. Hierdoor komen maandelijks de bestanden met NAW-gegevens (DEBTR) en facturatiegegevens (FMUTA-formaat) in de boekhouding. Na de koppeling tussen de verdiensten uit Medicom/Pharmacom en het grootboek kunt u op opbrengstniveau specificeren. Hierdoor kunt u specifiek zien wat u op elke inschrijving en verrichting verdient. Met deze informatie kunt u uw financiële organisatie beter sturen.
Na de koppeling tussen de verdiensten uit Medicom / Pharmacom en het grootboek kunt u op opbrengstniveau specificeren. Hierdoor kunt u specifiek zien hoeveel u op welke inschrijvingen/verrichtingen verdient en kunt u uw financiële organisatie beter sturen.

Declaraties voor de M&I-verrichtingen in Medicom kunt u bijvoorbeeld rechtstreeks boeken op de grootboekrekening M&I-verrichtingen, maar eventueel ook per verrichting op een aparte grootboekrekening. Ook is het mogelijk om de verschillende Pharmacom-opbrengstgroepen op te splitsen in inkoopwaarde, marges en claw-back.

“Het geeft een goed vertrouwen voor de toekomst dat onze administratie helemaal op orde is!”De heer Hollemans van huisartsenpraktijk Hollemans is zeer tevreden met de boekhoudkoppeling en support van Alexandré. “Het geeft een goed vertrouwen voor de toekomst dat onze administratie helemaal op orde is en goed in de gaten gehouden wordt door de medewerkers van Alexandré. We krijgen zo nu en dan tips of voorstellen om iets anders aan te pakken. De financiën van de praktijk zijn natuurlijk erg belangrijk, en daarom is het zo prettig dat we ons eigenlijk geen zorgen hoeven te maken over of de administratie op orde is!"


Beveiligde patiëntgegevens
De informatie vanuit Medicom/Pharmacom wordt vanuit een beveiligde omgeving verstuurd. De converter app die de declaraties daadwerkelijk overzet naar het boekhoudsysteem draait eveneens bij ons op een beveiligde omgeving. In de export staan de achternaam, het adres en de postcode van de debiteuren. De financiële gegevens die geëxporteerd worden, bestaan uit het factuurbedrag, het factuurnummer en de datum van de factuur. Er staan dus geen burgerservicenummers of medicatiegegevens in. De patiëntgegevens zijn altijd veilig.


Prijzen
Het opzetten van een beveiligde integratie tussen Medicom/Pharmacom en uw boekhoudpakket kost eenmalig € 250. Daarnaast betaalt u maandelijks € 32,50 voor het overzetten en €12,50 voor elke extra Medicom/Pharmacom aansluiting. Alle prijzen zijn exclusief btw.


Aan de slag met één van onze boekhoudkoppelingen?

Doe direct een aanvraag!

Exact Globe

Integreer uw Exact Globe boekhoudsoftware met Medicom of Pharmacom.

Alexandré heeft een vermelding op de App Center-pagina's van Exact Globe voor Pharmacom en Medicom.

Exact Online

Integreer uw Exact Online boekhoudsoftware met Medicom of Pharmacom.

Alexandré heeft een vermelding op de App Center-pagina's van Exact Online voor Pharmacom en Medicom.

Twinfield

Integreer uw Twinfield boekhoudsoftware met Medicom of Pharmacom.

Afas

Integreer uw AFAS boekhoudsoftware met Medicom of Pharmacom.

Aan de slag met één van onze boekhoudkoppelingen?

Doe direct een aanvraag!

Laatste branchenieuws

Software partners

  • Pharmapartners
  • Twinfield
  • AFAS
  • Exact
  • Speedbooks
  • S for Software

Referenties