Wij helpen zorgprofessionals graag met een geautomatiseerde en efficiënte administratie

Onze Dienstverlening

Alexandré Finance helpt de zorgsector met haar administratie, van fiscaal advies tot jaarrekeningen. Daarnaast richt Alexandré zich op het digitaliseren van zorgadministratie. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze boekhoudkoppelingen tussen Medicom/Pharmacom/Open Dental en Exact, Twinfield en AFAS. Met deze koppelingen boekt u alle declaraties automatisch in de administratie. Hierdoor kunt u efficiënter werken met kostenbesparing tot gevolg.

Ons doel is om uw administratie zo efficiënt mogelijk in te richten met een snelle oplevering van uw jaarcijfers, voorzien van een belasting- of praktijkadvies. Onze jarenlange ervaring in de gezondheidsbranche, onze uitgebreide kennis van HIS/AIS software en onze partnerships met de grootste leveranciers van boekhoudpakketten, maakt dat onze klanten zeer tevreden zijn over onze diensten. Wilt u de mening weten van onze klanten?

Lees de reviews van onze klanten

Fiscaal Advies

Wij weten wat er op fiscaal gebied speelt in de zorgbranche, adviseren u daarbij en voeren fiscale checks uit. Denk hierbij aan zaken als de fiscale positie van de aandelen in de groothandel. Of de afweging hoe fiscaal verstandig het is een samenwerking aan te gaan (als BV/Holding/Maatschap) met een andere zorgverlener of apotheker of als ZZP in de zorg actief te zijn. Denkt u er aan om meerdere vestigingen te openen?  Dan is het verstandig om na te denken over de BV-structuur. Allerlei zaken die langs komen in een fiscale check. Wij geven uiteraard ook advies over meer alledaagse zaken, zoals de beslissing om uw auto zakelijk dan wel privé te boeken. 

nieuwklienblokje

Financiele Administratie

Alexandré Finance is een bedrijf volledig gericht op de administratieve dienstverlening en advisering aan de zorgbranche. Zo kunt u de focus houden op uw dagelijkse werkzaamheden en het belang van uw patiënten. Onze diensten lopen uiteen van de gehele (digitale) administratievoering, financiële automatisering en begeleiding bij praktijkovernames tot vergelijking van uw praktijkresultaten met collegapraktijken. Zo kunt u bij ons terecht voor de salarisadministratie, de boekhouding, de jaarrekening en de fiscale aangiftes. Daarnaast geven wij uitgebreide financiële en fiscale adviezen waardoor u uw praktijk beter kunt aansturen en meer rendement behaalt.

Detachering

Heeft u snel een expert nodig in financiële zorgadministratie? Dan kunt u ervoor kiezen om tijdelijk of voor langere duur een werknemer van Alexandré  in te huren. Dit doen wij middels een detacheringsconstructie waardoor u de vruchten plukt van de kennis en ervaring van onze medewerkers en waarbij u zelf geen risico loopt of investeringen hoeft te doen in opleidingen of trainingen.  Wanneer u kiest voor detachering  bepalen we samen vooraf een start- en einddatum inclusief urengarantie. Zo voorkomt u dat u ongewenst toch nog zonder medewerker komt te zitten.  Een ander voordeel van detachering is dat deze medewerkers zich doorgaans meer betrokken voelen dan medewerkers met een payroll- of uitzendovereenkomst.

Lees ook de blog: Gedetacheerd administratieve kracht verlaagt werkdruk zorgporfessionals

Praktijkovername

Bent u op zoek naar een praktijk ter overname of wilt u juist uw praktijk overdragen? Wij begeleiden u graag tijdens het gehele traject bij het zoeken naar een geschikte praktijk of opvolger, de waardebepaling, onderhandelingen en het opstellen van (intentie)overeenkomsten inclusief financiering en fiscaal advies. 

Tevens begeleiden wij u in het volledige proces van een praktijkovername zowel aankopend als verkopend. Van het vinden van een overnamekandidaat tot het vinden van een geschikte praktijk. U ontvangt van ons financieel en fiscaal (pensioen) advies en wij berekenen voor u de meest gunstige manier van overname.

Dhr. R. van Gastel, voormalig huisarts in Rosmalen, werd begeleid door Alexandré Finance. "De adviseur van Alexandré heeft ons begeleid bij de financiële constructie van de maatschap en de contractuele vastlegging van de overdracht. Het gehele proces is naar wens verlopen. Precies zoals bedacht en afgesproken, in onderling overleg met adviseur en opvolger, is de overdracht in het tijdsbestek van 3 jaar gerealiseerd."

 

Fiscale aangiftes

Goed fiscaal advies kan u een behoorlijke besparing opleveren. Samen met u zoeken wij naar de meest gunstige fiscale- en financiële mogelijkheden. Hierbij benutten wij optimaal de mogelijkheden die de fiscale wet- en regelgeving biedt. Onze medewerkers en fiscale adviseurs werken met veel kennis en expertise aan het behalen van zo veel mogelijk voordeel voor u met een minimale kans op naheffingen achteraf.

Onderstaande belastingaangiftes kunnen wij voor u verzorgen.

Benchmarking

Uw resultaten visueel weergegeven

Wilt u weten hoe uw praktijkresultaten zich verhouden tot die van andere praktijken? Met een benchmark onderzoek vergelijken wij uw financiële resultaat met de NZa normpraktijk op het gebied van opbrengstgroepen, personeels- en overheadkosten. De analyse van deze cijfers geeft weer hoe uw positie zich verhoudt tot het landelijk gemiddelde en geeft u inzicht waar u bij kunt sturen. Wij presenteren de benchmark in een uitgebreid excel- en visueel dashboard overzicht.

Meer informatie over benchmarking?

Anonieme benchmark 210601.PNG-1

Meer weten over onze diensten?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs

Alexandré Finance helpt u graag!