Onze oplossingen worden vertrouwd door zorginstellingen van alle soorten en maten.

Waarnemend huisarts

Huisarts

Bernard Smid: “Sinds 2009 zijn wij klant bij Alexandre. Mijn vrouw is zelfstandig ondernemer (waarnemend huisarts) en daardoor is het maken van een jaarrekening een verplichting. Door de Friesland Bank werd ze op Alexandre Finance geattendeerd. We zijn toen overgestapt van accountant en dat is goed bevallen. Behalve de jaarrekening laten we Alexandre ook onze IB-aangiftes doen. Ik lever zelf onze gegevens aan die vervolgens leiden tot een concept jaarrekening en twee IB-aangiftes. Deze concepten worden vervolgens in een altijd prettig persoonlijk gesprek door Alexandre toegelicht. Bij tussentijdse vragen is Alexandre zowel per mail als telefonisch goed bereikbaar. De toegevoegde waarde van Alexandre zit voor ons vooral in het feit dat ze expertise hebben op fiscaal terrein die we zelf niet hebben. Expertise die vaak letterlijk geld waard is. Een tip die ons aardig wat voordeel heeft opgeleverd is het fiscaal opvoeren van mijn inzet voor mijn vrouw op bijvoorbeeld administratief gebied. Wij kunnen Alexandre zeker aanbevelen. ”

Huisartsenpraktijk Hulsebosch, Den Haag

Huisarts

Dhr. R. Hulsebosch, huisarts: "Toen ik op internet zocht naar een partij voor hulp en advies bij het vinden van een geschikte overnamekandidaat voor mijn praktijk vond ik Alexandré. Tijdens de telefonische kennismaking was er een goede klik waarna Alexandré voor mij op zoek is gegaan naar potentiële overnamekandidaten. Tijdens deze zoektocht had ik tussendoor regelmatig contact over de vorderingen en dit was zeer positief. De adviseur waar ik contact mee had, was een prettige, goed luisterende gesprekspartner met kennis van de markt van huisartsen. Ze kwam met ideeën en initiatieven en dacht met me mee zonder me iets op te dringen. Bovendien was er altijd een snelle en adequate manier van handelen. Al met al een fijne samenwerking.”

Huisartsenpraktijk Exloo Valthe, Exloo

Huisarts

Dhr. C. de Lange, eigenaar/praktijkmanager bij huisartsenpraktijk Exloo Valthe in Exloo: "Sinds begin 2019 doet Alexandré Finance de salarisadministratie voor onze praktijk. Het salarissysteem dat Alexandré hiervoor gebruikt is enorm overzichtelijk. Groot voordeel is dat wij met de HR module zelf de verlof- en verzuimuren kunnen regelen en bijhouden. De enige handeling die wij hier aan hebben, is de acceptatie van een verlofaanvraag. Alexandré doet verder de gehele loonadministratie, we hoeven zelf niets te doen. We kunnen ook altijd bij hen terecht met vragen die snel en goed beantwoord worden."

Huisartsenpraktijk Hollemans, Wekerom

Huisarts

Dhr. P. Hollemans, praktijkmanager: “Alexandré verzorgt voor ons de salarisadministratie, de jaarrekening en geeft financieel/fiscaal advies. Tevens maken wij gebruik van de koppeling tussen Medicom en Exact. De samenwerking met de medewerkers van Alexandré verloopt goed. Als er vragen zijn van onze kant, worden we snel geholpen.”


Lees meer over deze case >>

Huisartsenpraktijk Schellekens, Roemers en Lans, Rosmalen

Huisarts

Wilhelmien Glaudemans, praktijkmanager: “Sinds 2008 zijn wij klant bij Alexandré. Wij ervaren de administratieve samenwerking als erg goed. Bij de inrichting van onze financiële administratie werkt Alexandré met een concreet plan van aanpak; eerst alle acties op een rij zetten en daarna de administratie inrichten en uitwerken. De koppeling tussen Medicom en Exact maakt de financiële administratie helemaal compleet. Uiteindelijk kregen wij door persoonlijk, deskundig en eerlijk advies meer inzicht in onze financiële- en salarisadministratie."

Huisartsenpraktijk De Lange Brink, Soest over de boekhoudkoppeling met Medicom

Huisarts

Nellie van de Salm, financiële administratie: “Met de koppeling en de Converter kunnen wij de factuurbestanden uit Medicom omzetten naar leesbare regels voor Exact. Na het omzetten, lezen we de factuurbestanden automatisch in. Vooraf hadden wij nog geen ervaring met Exact. Daarom hebben we een interne training gevolgd bij Alexandré. Met vragen omtrent de administratievoering in Exact kunnen we ook altijd terecht bij één van de medewerkers.”


Lees meer over deze case >>

Huisartsen Musis, Arnhem

Huisarts

Robbert van den Nieuwenhof, huisarts: “Vanaf het begin zijn wij uiterst tevreden over de koppeling vanuit Medicom naar Twinfield aangelegd door Alexandré Finance. Na het inlezen van de declaraties ontvang je een bevestigingsmail met informatie over het ingelezen bestand; of alles geconverteerd is en of alles goed is overgekomen in de boekhouding. Dit bestand moet je even leren lezen. Als er bij het inlezen soms een declaratieregel niet goed door komt, kan ik deze met behulp van Alexandré zonder probleem alsnog boeken.”

Huisartsenpraktijk Smilde

Huisarts

Praktijkmanager Ria van Goor bij huisartsenpraktijk Smilde: "De boekhouding is een stuk makkelijker sinds we Medicom via de converter met boekhoudpakket Twinfield gekoppeld hebben. Alexandré kent Medicom heel goed. Mochten we ergens tegenaan lopen, dan wordt dat direct opgelost. Bij de implementatie van het systeem hebben we duidelijke uitleg gekregen. In plaats van handmatig verwerken, worden alle afschriften nu automatisch ingelezen. De accountant heeft ook inzicht wat het verwerken van de jaarrekening eenvoudiger maakt."

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Exloo-Valthe, Exloo

Apotheekhoudende huisarts

Mevr. P.E. den Arend, praktijkmanager: “Wij waarderen de ondersteuning door Alexandré zeer. Alle scenario’s passeren de revue om uiteindelijk tot een wenselijke bedrijfsvoering te komen. Er is veel kennis over de huisartsenbranche bij de werknemers. Zo worden bijvoorbeeld alle cao wijzigingen altijd automatisch doorgevoerd in de salarisadministratie. De manier van communiceren is snel en laagdrempelig. Dit maakt onze jarenlange samenwerking zeer plezierig.”

Apotheken Almere Buiten, Almere

Apotheek

Carola Molenaar, manager over de salarisadministratie: Alexandré Finance verzorgt al jaren onze salarisadministratie. De samenwerking verloopt zeer prettig en salarismutaties worden altijd nauwkeurig verwerkt. Als we vragen hebben over mutaties of andere personeelsaangelegenheden dan hebben we telefonisch contact met Dorine Oosterwijk. De bereikbaarheid is goed en we krijgen altijd snel antwoord. Het is prettig om te weten dat er een back-up is voor administratieve vragen waar wij zelf verder niet veel inzicht in hebben.

Allegra Service Apotheek, Zaandam

Apotheek

Mevr. D. Arionova, administrateur / controller, namens Burcht Beheer B.V. (moedermaatschappij van o.a. Allegra Service Apotheek te Zaandam: “De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Je wordt als klant goed geholpen, mensen binnen de organisatie beschikken over goede kennis van Twinfield, Pharmacom en programmeren. Tot nu toe zijn we altijd binnen zeer korte termijn geholpen of via e-mail of telefonisch. Alexandré geeft goede begeleiding bij het opzetten van de koppeling, goed advies en zeer goede service!”

Flora Service Apotheek, Deventer

Apotheek

Henk Esselink, apotheker bij Flora Service Apotheek in Deventer: “bedrijfskundige trends maakt Alexandré vroegtijdig inzichtelijk”

Apotheek Beukelsdijk, Rotterdam

Apotheek

Mevr. drs. J.M. Böttcher-Wagner, apotheker: “In 2013 heeft Alexandré Finance bij ons een koppeling aangelegd tussen Pharmacom en Exact-online. Na deze koppeling en met behulp van hun Converter konden wij de bestanden van Pharmacom converteren en automatisch inlezen in Exact Online.Dit bespaart veel tijd. De openstaande posten hoeven niet meer handmatig ingevoerd te worden.”

Huisartsenpraktijk De Latyrus, Dedemsvaart

Huisarts

Mevr. I. Wezenberg, financiële administratie: "Via Pharmapartners kwamen we bij Alexandré Finance terecht. Echt een hele verbetering en vernieuwing. Moesten we voorheen alles handmatig inboeken, nu kunnen we bankafschriften downloaden en daarna inlezen in Exact."

Huisartsenpraktijk De Lange Brink, Soest over de Exact Online training

Huisarts

Nellie van de Salm, financiële administratie: “Ik heb een positieve en leerzame ochtend gehad. Ik bleek al heel goed op weg te zijn. De belangrijkste dingen waar je regelmatig mee werkt kwamen aan bod en werden begrijpelijk uitgelegd.”

Tandartsenpraktijk Postema, Zwolle

Tandarts

Tandartsenpraktijk Postema uit Zwolle is sinds 2018 klant bij Alexandré voor de salarisadministratie, jaarrekening, fiscaal advies en IB aangiften. Anja Postema: “Bij de overgang van onze oude accountant naar Alexandré Finance was er achterstand op bepaalde gebieden, zoals de salarisadministratie. Dit pakten ze bij Alexandré direct op. Net als correcties op onjuiste verrekeningen uit het verleden, advies over de fiscaal meest voordelige ondernemersvorm en financiële wetgeving. Over de begeleiding bij deze opstart en de periode daarna zijn we dan ook zeer tevreden.”


Lees meer over deze case >>

Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra (LRJG), Utrecht

Gezondheidscentra

Mevr. C.J.M. Stob, Financiële- en Patiënten administratie: “Ten opzichte van onze oude manier werken, aan de hand van een Excel format, scheelt de koppeling erg veel tijd en ook inleesfouten. Wij kunnen onze administratie vanuit Medicom op deze manier naadloos laten aansluiten, onze creditnota’s direct afletteren, iets wat onze ook accountants zeer op prijs stellen.”

PharmaPartners, Oosterhout

Overige

Martin Lassooij, Dataspecialist huisartsenzorg bij PharmaPartners: “‘Onze samenwerking met Alexandré vloeit voort uit een duidelijke behoefte van onze gebruikers, in mijn geval de huisartsen. Zij willen verre inhoudelijke begeleiding hebben bij het koppelen van Medicom aan hun financiële administratie. Wij hebben zelf niet die kennis in huis om de output uit onze systemen te importeren in een financieel pakket. Hier bleek Alexandré als snel een goede degelijke en vakkundige partij in te zijn.”


Lees meer over deze case >>

Flanderijn incasso- en gerechtsdeurwaarders, Apeldoorn

Overige

Dhr. G. Gerrietsen: “Alexandré Finance heb ik leren kennen als een kantoor met betrokken werknemers. Tijdens gesprekken komt de gedrevenheid om financiële processen te stroomlijnen en te verbeteren sterk naar voren. Ten aanzien van declaraties weet je al snel dat je praat met vakmensen die weten hoe het werkt en op de stoel van de klant kunnen gaan zitten.”

Quirem Medical BV, Deventer

Overige

Anet de Haan, Finance Manager: “Sinds 2014 doet Alexandré voor ons de salarisadministratie. We waarderen de snelle service en prima afhandeling. De kennis van de medewerkers is up-to-date en ze staan open voor vragen en denken graag mee. De manier van communiceren is prettig en open. Met onze contactpersoon, Dorine Oosterwijk, hebben wij goed contact. Zij reageert altijd heel snel op vragen en opmerkingen. Al met al een prima samenwerking, waar we zeer tevreden over zijn.”


Lees meer over deze case >>

Huisartsenpraktijk De Kastanje, Hoogeveen

Huisarts

Administrateur Erwin Prins bij huisartsenpraktijk De Kastanje: “Door de overstap van exact compact naar exact online moesten wij op zoek naar een nieuwe koppeling voor het doorzetten van de omzetgegevens. Exact heeft jullie destijds voorgedragen. Voorheen moesten wij zelf op een omslachtige manier de nodige (grootboek) aanpassingen doen alvorens de gegevens konden worden ingelezen. Nu is het volledig geautomatiseerd en scheelt het dus aanzienlijk tijd. De gegevens worden in medicom klaargezet en naar Alex-andre gemaild. Binnen enkele minuten ontvangen wij een mail met de bevindingen en zijn de omzet gegevens beschikbaar.”

Meer weten over onze administratieve diensten voor apotheken?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs Maak een vrijblijvende afspraak!

nieuws

Software

  • Pharmapartners
  • Twinfield
  • AFAS
  • Exact
  • Speedbooks
  • S for Software

Referenties

  • Als je na 35 jaar hechte contacten hebt opgebouwd met patiënten en meerdere generaties hebt zien langs komen, dan heeft het overdragen van de praktijk wel wat voeten in de aarde.