Om kosten te besparen, automatiseren wij uw boekhouding zo veel mogelijk.

Financiële administratie voor zorghuizen

Alexandré Finance ondersteunt u bij opzetten van een digitale administratie, het opstellen van de jaarrekening en het leveren van fiscaal advies. Bent u van plan uw praktijk over te dragen of wilt u juist een praktijk overnemen? Wij zijn u graag van dienst.

overleg laptop

Van (salaris) administratie tot jaarrekening

Alexandré Finance is sinds 1996 expert op het gebied van administratievoering voor zorgprofessionals. Onder andere de boekhouding, salarisadministratie, debiteurenbeheer en jaarrekening zijn werkzaamheden die wij uitvoeren. Ook (her)declaraties via Vecozo kunnen volledig overgenomen worden, zodat u de focus kunt houden op uw dagelijkse werkzaamheden en het belang van uw patiënten.

Lees meer over hoe wij u kunnen helpen met de salarisadministratie.

Debiteurenbeheer

Vanwege de vaak hoge werkdruk in zorghuizen bestaat de mogelijkheid van achterstand van het debiteurenbeheer. U kunt het wegwerken hiervan en het debiteurenbeheer aan ons uitbesteden. Wij verzorgen o.a. de herdeclaratie. Deze boeken wij af van de openstaande factuur, zodat de omzet niet dubbel in de administratie terecht komt. Wij maken hierbij gebruik van een externe Pharmacom werkplek. Wij kunnen u ten allen tijde de volledigheid van de opbrengsten laten controleren. Wij helpen u met het wegwerken van de achterstand van de openstaande debiteurenposten en doen ook facturatie en herinneringen (+ aanmaningen via Flanderijn Gerechtsdeurwaarders).

Lees ook de blog: Debiteurenbeheer: gaat mijn patiënt wel betalen?

Benchmarking

Wilt u weten hoe uw praktijkresultaten zich verhouden tot die van andere zorghuizen? Met een benchmark vergelijken wij uw financiële resultaat met dat van andere (vergelijkbare) huizen op het gebied van opbrengstgroepen, personeels- en overheadkosten. De analyse van deze cijfers geeft weer hoe uw positie zich verhoudt tot het landelijk gemiddelde en geeft u inzicht waar u bij kunt sturen.

Fiscale aangiftes met advies

Goed fiscaal advies kan u een behoorlijke besparing opleveren. Wij gaan in samenspraak met u op zoek naar de meest gunstige fiscale- en financiële mogelijkheden. Hierbij maken wij optimaal gebruik van de mogelijkheden die de fiscale wet- en regelgeving biedt. U kunt hierbij denken aan onder andere de beslissing om uw auto zakelijk/privé te boeken, hoe een maatschap te vormen met een ander en hoe een waarnemer of een andere zorgverlener te belonen.

Bent u geïnteresseerd in het behalen van fiscaal voordeel? Lees dan onze blog.

Blog fiscaal advies

 

We willen de belastingsituatie voor onze klanten optimaliseren en kijken hierbij onder andere naar de samenwerkingsvorm waarin ze opereren.

Mark Paalman Fiscaal adviseur bij Alexandré Finance

Mark - kopie-min (1)

Koppelingen met Medicom en Pharmacom

Wij koppelen HIS en AIS systemen als Medicom aan boekhoudpakketten als Exact, Twinfield en AFAS. Hierdoor komen alle boekingen op de juiste plaats in uw administratie. Dit levert aanzienlijke tijdsbesparing op bij het opstellen van de jaarrekening, waardoor wij deze een stuk goedkoper kunnen opstellen. Efficiëntie en tijdsbesparing zijn ons ultieme doel.

Lees meer over hoe een boekhoudkoppeling u kan helpen.

Ervaring met HIS en AIS systemen

De jarenlange ervaring met en kennis van HIS en AIS systemen als Medicom en Pharmacom maakt ons als dienstverlener uniek. U kunt bij ons terecht met allerhande vragen die betrekking hebben op deze systemen. Dat is onze kracht. Ook onze samenwerking met meerdere partijen en leveranciers zorgt ervoor dat wij op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Hier spelen wij dan ook op in met o.a. onze Converter software die als app is opgenomen op de websites van Exact, Twinfield en AFAS.

Waardebepaling en praktijkoverdracht

Bij een overdracht van een huisartsen- of tandartsenpraktijk vindt er een financiële waardering plaats. Deze waardering baseren wij op cijferonderzoek en toekomstprognoses van o.a. de jaarrekening, het bedrijfseconomisch overzicht en het personeelsoverzicht. Daarnaast nemen wij de waarde van het bedrijfspand en de inventaris mee en toekomstprognoses.

Tevens begeleiden wij u in het volledige proces van een praktijkovername zowel aankopend als verkopend. Van het vinden van een overnamekandidaat tot het vinden van een geschikte praktijk. U ontvangt van ons financieel en fiscaal (pensioen) advies en wij berekenen voor u de meest gunstige manier van overname.

Lees de blog: Stoppen met uw praktijk. De aandachtspunten.

Over onze diensten

Alexandré Finance ontneemt financiële zorgen door leidend te zijn op het gebied van automatisering van administratieve processen. Dat stelt onze klant beter in staat om de aandacht te vestigen op datgene waar de patiënt om vraagt: het leveren van goede en adequate zorg. Alexandré Finance wil een brug bouwen tussen accountancy, administratie, automatisering en advies in de zorg. Deze samensmelting vormt de basis naar een financiële organisatie die efficiënter en betrouwbaarder is, wat bijdraagt aan een gezonde bedrijfsvoering die klaar is voor de toekomst.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij gebruiken uw gegevens alleen om uw vraag te beantwoorden.

nieuws

Software

  • Pharmapartners
  • Twinfield
  • AFAS
  • Exact
  • Speedbooks
  • S for Software

Referenties

  • Als je na 35 jaar hechte contacten hebt opgebouwd met patiënten en meerdere generaties hebt zien langs komen, dan heeft het overdragen van de praktijk wel wat voeten in de aarde.