Financieel en fiscaal advies voor de zorgbranche

De huisartsenpraktijk, het gezondheidscentrum of apotheek; het zijn niet alleen zorginstellingen, maar ondernemingen waarin een efficiënte bedrijfsvoering steeds belangrijker wordt. De zorg staat met stip op nummer één, maar juist als u uw instelling of praktijk financieel en administratief zo efficiënt mogelijk inricht, is er meer tijd voor goede zorgverlening.

Maar hoe zorgt u voor een zo optimaal mogelijke administratieve bedrijfsvoering? Wie beantwoordt voor u inhoudelijke vragen over fiscale regelgeving, belastingen, jaarrekeningen, werknemersregelingen of efficiënter werken? 
Deskundig advies voor uw praktijk helpt om de beste keuze te maken. Onze financiële specialisten adviseren dagelijks zorgverleners w.o. huisartsen, tandartsen, zorginstellingen en apothekers.

De adviesdiensten van Alexandré:

Financieel advies

 • Fiscaal advies
 • Advies over ondernemingsvormen
 • Benchmark onderzoek
 • Controlling en rapportage
 • Liquiditeitsprognose
 • Optimalisatie bedrijfsprocessen
 • Software integratie met Exact
 • Trainingen Exact Online - Medicom / Pharmacom

Maak een afspraak

fiscaal advies

Een fiscale check kan u een behoorlijke besparing opleveren. Samen met u gaan we op zoek naar de meest gunstige fiscale en financiële mogelijkheden. Hoe verwerft uw praktijk of apotheek de beste fiscale positie? Welke ondernemingsvorm past fiscaal gezien het beste bij u? Hoe fiscaal verstandig is een eventuele samenwerking?

Advies over ondernemingsvormen

Onze fiscaal specialist denkt met u mee en schetst voor uw onderneming de voor- en nadelen rond een besloten vennootschap, een maatschap of een holding. Staat u op het punt om een samenwerking aan te gaan en wilt u weten hoe dat fiscaal het beste geregeld kan worden, ga dan eens in gesprek. Als u meerdere vestigingen heeft, adviseren we ook rond de BV-structuur. Wij beantwoorden ook branche-specifieke vragen. Bijvoorbeeld vragen van apothekers over de fiscale positie van de aandelen in de groothandel. Lees ook eens onze blog over hoe de juiste ondernemingsvorm fiscaal voordeel kan opleveren. 

benchmark onderzoek

Via een benchmark onderzoek ontdekt u verbeterpunten voor uw bedrijfsvoering. In een onderzoek vergelijken wij uw praktijk of onderneming met collega ondernemingen. Wij letten hierbij op de resultaten van opbrengstgroepen, personeelskosten en overheadkosten. Waar valt nog winst te behalen? Waar zitten onnodige kosten?

Uiteindelijk geeft het onderzoek u zicht op uw positie ten opzichte van het landelijk gemiddelde en biedt het u concrete stuurinformatie: moet u zich richten op meer omzet of meer winst? Is het ziekteverzuim aan de hoge kant? Of zijn uw overheadkosten relatief hoog? Vaak levert een goed benchmark onderzoek u kostenbesparingen op. Voor meer informatie kunt u ook onze whitepaper downloaden. 

controlling en rapportage

Met een goede planning en controlcyclus en tussentijdse rapportages stuurt u uw financiële organisatie goed aan. Hierdoor bent u altijd op de hoogte van uw huidige situatie, weet u of uw bedrijf financieel gezond is en kunt u tijdig bijsturen waar nodig. Bijvoorbeeld als de cijfers even wat minder zijn. Wij richten deze cyclus voor u in en voeren deze ook uit. Dat betreft de operationele plannen, periodieke rapportages, begroting, budgettering en een analyse van de resultaten. Dit geeft u de juiste handvatten om in control te zijn over uw financiën. Deskundig advies kan u rust geven over uw financiële situatie. De specialisten van Alexandré weten waarop ze moeten letten.

Liquiditeitsprognose

Heeft u plannen om te investeren, te verbouwen of uit te breiden, maar heeft onvoldoende zicht of dit voor de toekomst financieel verstandig en haalbaar is? Twijfelt u aan uw liquiditeit omdat u niet weet wat u kunt verwachten aan inkomsten en uitgaven? Verwacht u bijvoorbeeld nog een naheffing van de belastingdienst, maar heeft u geen idee hoeveel?

Met onze liquiditeitsprognose geven wij u inzicht in uw toekomstige ontvangsten en uitgaven waardoor u de juiste financiële beslissing kunt nemen. Wellicht zijn uw plannen zeer goed te realiseren of is juist uitstellen de beste optie.  

Optimalisatie bedrijfsprocessen

Bij onze inventarisatie van bedrijfsprocessen komen we regelmatig tegen, bijvoorbeeld bij CRM, dat data gefragmenteerd raken. Door de tijd heen blijkt dat er gebruik is gemaakt van diverse systemen, door verschillende gebruikers die op hun beurt ook weer anders werken.  

In een administratie is  goed te zien welke werkzaamheden hierdoor veel tijd kosten. Met deze kennis creëren wij voor u kansen om efficiënter te werken. Wij geven concreet advies over de mogelijke optimalisaties voor uw  praktijk of apotheek. 

Zo bekijken wij de integrale manier van werken binnen uw organisatie en zorgen ervoor dat data weer bij elkaar komen. Standaard processen tuigen wij samen met u op tot een nieuwe basis, die past bij uw werkproces. Hierdoor heeft iedereen de beschikking over dezelfde en meest recente informatie. We werken zo veel mogelijk in de cloud om werkprocessen te digitaliseren en te stroomlijnen. Dit voorkomt onnodig werk met tijd- en geldbesparing tot gevolg. 

software integratie met Exact

Digitalisering biedt veel kansen om uw administratie efficiënter te organiseren. Een voorbeeld hiervan is de optimalisatie van werkprocessen in Exact Online. Wij geven u advies over de inrichting van Exact, voeren deze inrichting ook uit en kijken naar andere software systemen die goed met Exact integreren. Wij richten ons volledig op uw situatie en benodigde werkprocessen.

Hierbij kunt u denken aan marketing software als Mailchimp of koppelingen met o.a. Medicom/Pharmacom en Nmbrs, maar ook software die ondersteunt bij het inlezen van inkoopboekingen zoals Dizzydata. Ons streven is een zo goed mogelijk gebruik van de mogelijkheden in Exact Online. Integratie software met Exact Online: Mailchimp, Pharmapartners, DizzyData, Nmbrs.

Trainingen Exact Online - Medicom / Pharmacom

Deze training is bedoeld voor zorgverleners die meer willen weten en halen uit Exact Online met name in combinatie met Medicom en Pharmacom. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Basis van Exact Online
 • Verwijderen van dubbele / onjuiste boekingen
 • Conversie van Medicom / Pharmacom naar Exact Online
 • Inlezen / inboeken verkoopfacturen
 • Verwerken bankboek
 • Rapportages (winst en verlies) en analyses exporteren vanuit Exact
 • Debiteurenbeheer

Schrijf u direct in