Uitgebreide benchmarks om uw cijfers te vergelijken met die van andere praktijken.

Digitale tandarts administratie

Alexandré Finance ondersteunt u bij het opzetten van een digitale administratie, het opstellen van de jaarrekening en het leveren van fiscaal advies. Bent u van plan uw praktijk over te dragen of wilt u juist een praktijk overnemen? Wij zijn u graag van dienst.

Tandarts-13-min

Tandarts administratie

Voor u, als tandarts, staat de patiënt met stip op nummer één. De drive die tandartsen hebben, zien wij. We merken dat tandartsen over het algemeen heel goed weten wat ze willen. Ze werken efficiënt, zijn klantgericht, hebben inzicht in hun resultaten en willen daarop sturen. Maar: ze zijn ook erg druk.

Mede door de sterke vergrijzing onder gevestigde tandartsen en een tekort aan starters, neemt de werkdruk alleen maar toe. Er is hierdoor steeds minder tijd voor bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden. Daarom willen wij tandartsen zo goed mogelijk ondersteunen op het gebied van die financiële en administratieve organisatie.

Zo voeren wij de meest voorkomende administratieve handelingen uit; van salarisadministratie, boekhouding tot fiscale aangiftes. Hieruit volgend maken wij ook de jaarrekening voor u op en dienen wij de VPB aangifte in. De boekhouding voeren wij grotendeels uit in Exact (Online) of Twinfield.

Salarisadministratie

Wij maken voor onze klanten gebruik van het salarissysteem Nmbrs (spreek uit: Numbers). In deze cloud omgeving voeren wij uw volledige loonadministratie, maar u kunt zelf ook meekijken en mee doen door de interactieve oplossing. Zo hebben medewerkers toegang tot hun eigen loonstrook, kunnen ze declaraties uploaden en inzien hoeveel verlofdagen er nog in het verschiet liggen. Als werkgever kunt u kiezen voor de HRM omgeving van Nmbrs waarin u uw volledige digitale HR administratie kunt voeren met dossiervorming van personeelsdocumenten, actiepunten en meldingen. Papieren documenten zijn vanaf nu overbodig.

Het team van Alexandré Finance is gespecialiseerd en altijd up-to-date rondom de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van salarisadministratie. 

 • Salarisadministratie
 • Loonstroken
 • Arbeids- en ontslagrecht
 • Sociale verzekeringen, waaronder afdracht van sociale premies
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Actuele ontwikkelingen op het gebied van salarissen

We hebben nu gewoon meer grip op onze financiële situatie. Lees hier de hele case over praktijk Postema. 

Eigenaar / tandarts Gertjan Postema Tandartsenpraktijk Postema, Zwolle

Tandarts Gertjan Postema-2

Digitale boekhoudkoppelingen

Binnen de administratievoering ligt onze focus op digitalisering. Wij leggen koppelingen aan tussen diverse zorgpakketten en de boekhouding, en onderzoeken mogelijkheden tot samenwerking met andere pakketten. Dit alles met als doel om uw administratie zo efficiënt mogelijk in te richten en snelle oplevering van uw jaarcijfers te realiseren. Voor uw tandartsenpraktijk heeft dit kostenbesparing als gevolg. Om dit te realiseren, werken wij met Speedbooks software en Lyanthe.

Controlling en rapportage

U wilt zo goed mogelijk inzicht hebben in de financiële situatie van uw praktijk? Dan is gedegen controle en rapportage van uw administratie cruciaal. Alleen dan kunt u uw organisatie tijdig en optimaal aansturen. Wij richten de planning & control cyclus voor u in en voeren deze uit. Hieronder vallen ook de operationele planning, begroting, perdiodieke rapportages, budgettering en analyse van de resultaten.

Wij merken dat zorgverleners soms onvoldoende inzicht hebben in hun liquide middelen. Door deze onzekerheid kunnen ze soms geen juiste beslissingen nemen over praktijkuitbreiding.

Liquiditeitsprognose

Zonder goed inzicht in toekomstige ontvangsten en uitgaven kunt u geen weldoordachte financiële beslissingen nemen. Neem investeringen in uw bedrijfspand of opleidingstrajecten. Kostbare zaken die vragen om toekomst- en beleidsplanning. Het zou jammer zijn als u twijfelt over de juiste keuze of onrustig bent over een goede financiële afloop. Een liquiditeitsprognose geeft direct overzicht in waar u staat en kan u zakelijk meer rust geven.  

Blog liquiditeitsprognoses

Fiscaal advies

Goed fiscaal advies kan u een behoorlijke besparing opleveren. Samen met u zoeken wij naar de meest gunstige fiscale- en financiële mogelijkheden. Hierbij benutten wij optimaal de mogelijkheden die de fiscale wet- en regelgeving biedt. Denk bijvoorbeeld aan de beslissing om uw auto zakelijk/privé te boeken, hoe een maatschap te vormen met een ander of hoe een waarnemer of een andere zorgverlener te belonen.

Lees ook de blog: Profiteer maximaal van fiscale voordelen met de juiste rechtsvorm.

Praktijkovername

Bent u van plan uw praktijk binnen nu en een paar jaar over te dragen aan een opvolger? Of wilt u juist een praktijk overnemen? Wij begeleiden u graag bij dit complexe traject. Bij een overname faciliteren wij zowel de tandarts die opzoek is naar een geschikte opvolger als de tandarts die op zoek is naar een geschikte praktijk om over te nemen. Ook verzorgen wij waardebepalingen en (fiscaal) advies.

Tevens begeleiden wij u in het volledige proces van een praktijkovername zowel aankopend als verkopend. Van het vinden van een overnamekandidaat tot het vinden van een geschikte praktijk. U ontvangt van ons financieel en fiscaal (pensioen) advies en wij berekenen voor u de meest gunstige manier van overname.

Over onze diensten

Alexandré Finance ontneemt financiële zorgen door leidend te zijn op het gebied van automatisering van administratieve processen. Dat stelt onze klant beter in staat om de aandacht te vestigen op datgene waar de patiënt om vraagt: het leveren van goede en adequate zorg. Alexandré Finance wil een brug bouwen tussen accountancy, administratie, automatisering en advies in de zorg. Deze samensmelting vormt de basis naar een financiële organisatie die efficiënter en betrouwbaarder is, wat bijdraagt aan een gezonde bedrijfsvoering die klaar is voor de toekomst.

 

nieuws

Software

 • Pharmapartners
 • Twinfield
 • AFAS
 • Exact
 • Speedbooks
 • S for Software

Referenties

 • Als je na 35 jaar hechte contacten hebt opgebouwd met patiënten en meerdere generaties hebt zien langs komen, dan heeft het overdragen van de praktijk wel wat voeten in de aarde.