Met Alexandré meer innovatie in uw zorgadministratie

Digitale zorgadministratie voor huisartsen

Alexandré Finance ondersteunt huisartsenpraktijken bij het opzetten van een digitale administratie, het opstellen van de jaarrekening het leveren van financieel en fiscaal advies. Daarnaast kunnen wij u ook adviseren wanneer u van plan bent om uw praktijk over te dragen of juist wilt u overnemen? Meer weten over onze diensten? Lees hieronder verder. 

Huisarts-13-min

Boekhouding huisarts

Alexandré Finance is sinds 1996 expert op het gebied van de digitale boekhouding voor huisartsen. Onder andere de salarisadministratie, het debiteurenbeheer, boekhoudkoppelingen,  jaarrekening en fiscale aangiftes zijn werkzaamheden die wij met de nieuwste technieken uitvoeren. Denk hierbij aan het benutten van de mogelijkheden die Exact, NMBRS, Lyanthe en Payt bijvoorbeeld bieden. 

Administratie en salarissen

Wij voeren uw volledige zorgadministratie; van inkoop en verkoopadministratie tot salarisadministratie. Onze nadruk ligt hierbij op het zo veel mogelijk digitaliseren met tijdsbesparing tot gevolg. Dit doen we altijd in overleg met de klant zodat onze dienstverlening voor u op maat is.  Voor de de inkoopadministratie maken wij gebruik van Lyanthe waarin het automatisch inscannen en inboeken van inkoopnota's mogelijk is. Bij de verkoopadministratie van uw patiëntennota's werken wij met onze eigen  boekhoudkoppelingen tussen o.a. Medicom en Exact Online. Met behulp van deze koppeling en de tussenkomst van een stuk software vindt ook daar de boeking automatisch plaats. Voor uw salarisadministratie gebruiken wij Nmbrs. Alle verwerkingen aan lonen, pensioenen en contractwijzigingen voeren wij uit in deze cloudomgeving met een interactieve oplossing voor u en uw medewerkers. Ook voor deze dienst geldt dat wij vooraf met u afstemmen op welk gebied van de salarissen u ondersteuning nodig heeft en waar wij u heel gericht bij van dienst kunnen zijn.  

Lees ook de blog: Hoe verwerk je bonnetjes en declaraties in Nmbrs?

Het verwerken van de afwijzingen in de retourinformatie van de zorgverzekeraars geven de huisartsen veel extra werk. Om veel werk aan declaraties te voorkomen is er echt een consequente controle en benadering nodig. 

Wilhelmien Glaudemans Praktijkmanager

Foto Wilhelmien Glaudemans-2

Declareren en herdeclareren

Het declareren zelf is niet de meest tijdrovende klus. Het is vooral het op oplossen van afwijzingen waar veel werk mee gemoeid is. Om dit te voorkomen is een goede voorbereiding belangrijk. Nog voordat de declaratieronde plaatsvindt, is een controle van de Inschrijvingen Op Naam (ION) en Controle Op Verzekeringsgegevens nodig (COV).  Bij de ION is het noodzakelijk om te checken of de patiënten op de peildatum van het ene op het nieuwe kwartaal ingeschreven staan bij de juiste huisartsenpraktijk. Veel huisartsen doen 's nachts een query waarmee ze alle actuele inschrijvingen doorspoelen, zodat in de ochtend van het declareren alle ingeschrevenen correct staan. En dan nog is er kans op afwijzing. Bijvoorbeeld van een pasgeboren baby waarvan nog geen BSN of  verzekeringsgegevens bekend zijn. Een manier om onverzekerden uit de declaratierun te filteren is een pro forma uitdraai waarbij de 'niet verzekerden' bovenaan de lijst staan.  Hiermee voorkomt u onnodige afkeuringen. 

Lees ook de blog: Voorkom herdeclaratie, dat bespaart veel tijd.

Er zijn echter ook vrij ingewikkelde afkeuringen waar echt wat speur- en goed administratiewerk voor nodig is. Zoals bij de achteraf declaratie of uitzonderlijke modules het geval kunnen zijn. Of het corrigeren van een patiëntinschrijving die niet correct in de ION database stond en waarover veel communicatie met de andere praktijk nodig is om het recht te zetten. 

Afwijzingen tot een minimum beperken

Het zou nog beter zijn als er helemaal geen afwijzingen meer zijn van uw declaraties. Dat zou enorm veel tijd schelen. Daar ligt precies het punt waar wij naar toe willen voor onze klanten; Door het instellen van de juiste declaratieruns, het invoeren van de juiste tarieven en het regelmatig controleren van de COV- en ION kunnen wij de afwijzingen tot een minimum beperken. Denk hierbij aan de prestatie ‘Formularium gericht voorschrijven’, waarbij u met terugwerkende kracht moet declareren. U moet even extra alert zijn om dit goed te laten verlopen.  Vraag onze  whitepaper Declareren aan en lees meer over de tips & tricks om het aantal afkeuringen tot een minimum te beperken.

 

Whitepaper Declareren

 

Financieel advies

Bij een goede praktijkvoering kan gericht financieel en fiscaal advies niet ontbreken. Wij geven u inzage in uw resultaten, maar kijken ook waar u bij kunt sturen in de toekomst met onze controllling en rapportage. Een benchmark met de resultaten van collega zorgverleners kan hierin niet ontbreken. Of denk aan een goed fiscaal advies voor uw praktijk. Met de kennis van de huisartsenbranche weten wij met welke fiscale regelgeving u rekening dient te houden en waar u fiscale voordelen kunt behalen. Denkt u aan een toekomstige praktijkoverdracht? Dan is advies over de overdrachtstermijn of constructie ook zeer van belang om te kunnen profiteren van diverse fiscale voordelen. Uiteindelijk begint al deze kennis met een goed ingerichte administratie en ook daarin begeleiden wij u graag. Denk hierbij aan een Exact Online training op maat, maar ook aan advies over modules. Heeft u de juiste modules aanstaan en loopt u geen inkomsten mis? Zijn er modules verouderd of komt u juist bijna in aanmerking voor een module? En heeft u inzage in uw verdiensten per verrichtingsgroep? Belangrijke informatie om uw praktijkadministratie zo volledig en goed mogelijk in te richten. 

Klanten vragen Alexandré regelmatig hen te helpen inzicht te geven in hun uitgaven en dat te vergelijken met andere praktijken. 

Jaarrekeningen in de zorg

Wij stemmen de inrichting van uw administratie af op de jaarrekening, waarbij we rekening houden met uw specifieke branche en wensen. Dit werkt efficiënter, bespaart tijd en dus kosten. Met een goed uitgesplitste administratie kunt u bovendien een beter (financieel) beleid voeren.  Indien gewenst bespreken we de jaarrekening ook met u. Hierbij kunnen we u met onze branchekennis en financiële expertise een beter inzicht geven in het financiële reilen en zeilen van uw praktijk.

Lees meer over hoe wij uw  jaarrekeningwerk doen. 

 

Debiteurenbeheer

Een effectief debiteurenbeheer scheelt u veel tijd en kopzorgen. Wij weten hoe belangrijk het is om inkomende geldstromen goed te beheren, zodat de liquiditeit van uw praktijk niet in het geding komt. Daarom nemen wij graag het gehele debiteurenbeheer van u over. 

Fiscale aangiftes met advies

Goed fiscaal advies kan u een behoorlijke besparing opleveren. Wij gaan in samenspraak met u op zoek naar de meest gunstige fiscale- en financiële mogelijkheden. Hierbij maken wij optimaal gebruik van de mogelijkheden die de fiscale wet- en regelgeving biedt. U kunt hierbij denken aan onder andere de beslissing om uw auto zakelijk/privé te boeken, hoe een maatschap te vormen met een ander en hoe een waarnemer of een andere zorgverlener te belonen. Op onze fiscale pagina  vindt u een overzicht van de diverse aangiftes met de daarbij behorende mogelijkheden van fiscale constructies en bijvoorbeeld de werkkostenregeling

Binnen een maatschap, maar ook in een éénmanszaak heb je fiscale voordelen die niet binnen een B.V. van toepassing zijn. Lees meer over fiscale voordelen in bedrijfsconstructies. 

Cynthia Kiewiet Alexandré Finance

Cynthia test

Exact Online trainingen

Wij verzorgen Exact Online trainingen voor zorgverleners die het optimale uit hun administratie willen halen en de mogelijkheden zo goed mogelijk willen benutten. Met onze trainingen bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de boekhoudsoftware. Benieuwd of u voldoende kennis in huis heeft over Exact Online in combinatie met uw zorgsysteem? Lees hier meer over de onderwerpen die aan de orde komen. Vanzelfsprekend maken wij ook trainingen geheel op maat, afgestemd op de kennis die u reeds in huis heeft.    

Waardebepaling en praktijkoverdracht

Bij een overdracht van een huisartsenpraktijk vindt er een financiële waardering plaats. Deze waardering baseren wij op cijferonderzoek en toekomstprognoses van o.a. de jaarrekening, het bedrijfseconomisch overzicht en het personeelsoverzicht. Daarnaast nemen wij de waarde van het bedrijfspand en de inventaris mee en toekomstprognoses. Tevens begeleiden wij u in het volledige proces van een praktijkovername zowel aankopend als verkopend. Van het vinden van een overnamekandidaat tot het vinden van een geschikte praktijk. U ontvangt van ons financieel en fiscaal (pensioen) advies en wij berekenen voor u de meest gunstige manier van overname. Op onze pagina praktijkovername vindt u uitgebreide informatie over het gehele overdrachtsproces en de zaken die voor u als huisarts belangrijk zijn. 

Lees ook de blog: Stoppen met uw praktijk. De aandachtspunten.

Boekhoudkoppelingen

Wij koppelen HIS systemen als Medicom aan boekhoudpakketten als Exact, Twinfield en AFAS. Hierdoor komen alle boekingen op de juiste plaats in uw administratie. Dit levert aanzienlijke tijdsbesparing op bij het opstellen van de jaarrekening, waardoor wij deze een stuk goedkoper kunnen opstellen. Efficiëntie en tijdsbesparing zijn ons ultieme doel.

Jarenlange ervaring met HIS systemen

De jarenlange ervaring met en kennis van HIS systemen als Medicom maakt ons als dienstverlener uniek. U kunt bij ons terecht met allerhande vragen die betrekking hebben op deze systemen. Dat is onze kracht. Ook onze samenwerking met meerdere partijen en leveranciers zorgt ervoor dat wij op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Hier spelen wij dan ook op in met o.a. onze Converter software die als app is opgenomen op de website van Exact. Ook werken wij al jarenlang samen met Pharmapartners als het gaat om contact over onze boekhoudkoppelingen.

Alexandré heeft de kennis in huis om de output uit onze systemen te importeren in een financieel pakket. Lees hier de volledige case met Pharmapartners. 

Martin Lassooij Dataspecialist huisartsenzorg bij Pharmapartners

tandarts

Deze klanten gingen u al voor

Nieuwsgierig naar hun ervaringen?

Meer weten?

Hoe kunnen wij u helpen?

Over onze diensten

Alexandré Finance ontneemt financiële zorgen door leidend te zijn op het gebied van automatisering van administratieve processen. Dat stelt onze klant beter in staat om de aandacht te vestigen op datgene waar de patiënt om vraagt: het leveren van goede en adequate zorg. Alexandré Finance wil een brug bouwen tussen accountancy, administratie, automatisering en advies in de zorg. Deze samensmelting vormt de basis naar een financiële organisatie die efficiënter en betrouwbaarder is, wat bijdraagt aan een gezonde bedrijfsvoering die klaar is voor de toekomst.

 

nieuws

Software

  • Pharmapartners
  • Twinfield
  • AFAS
  • Exact
  • Speedbooks
  • S for Software

Referenties

  • Als je na 35 jaar hechte contacten hebt opgebouwd met patiënten en meerdere generaties hebt zien langs komen, dan heeft het overdragen van de praktijk wel wat voeten in de aarde.