Met Alexandré meer innovatie in uw zorgadministratie

Digitale zorgadministratie voor huisartsen

Alexandré Finance ondersteunt huisartsenpraktijken bij het opzetten van een digitale administratie, het opstellen van de jaarrekening het leveren van financieel en fiscaal advies. Bent u van plan uw praktijk over te dragen of wilt u juist een praktijk overnemen? Meer weten over onze diensten? Lees hieronder verder. 

Uw zorgadministratie

Alexandré Finance is sinds 1996 expert op het gebied van de digitale zorgadministratie. Onder andere de boekhouding, salarisadministratie, debiteurenbeheer en jaarrekening zijn werkzaamheden die wij met de nieuwste technieken uitvoeren. Denk hierbij aan het benutten van de mogelijkheden die Exact, NMBRS, DizzyData en Payt bijvoorbeeld bieden. 

Administratie en salarissen

Wij voeren uw volledige zorgadministratie; van inkoop en verkoopadministratie tot salarisadministratie. Onze nadruk ligt hierbij op het zo veel mogelijk digitaliseren met tijdsbesparing tot gevolg. Dit doen we altijd in overleg met de klant zodat onze dienstverlening voor u op maat is.  Voor de de inkoopadministratie maken wij gebruik van DizzyData waarin het automatisch inscannen en inboeken van inkoopnota's mogelijk is. Bij de verkoopadministratie van uw patiëntennota's werken wij met onze eigen  boekhoudkoppelingen tussen o.a. Medicom en Exact Online. Met behulp van deze koppeling en de tussenkomst van een stuk software vindt ook daar de boeking automatisch plaats. Voor uw salarisadministratie gebruiken wij Nmbrs. Alle verwerkingen aan lonen, pensioenen en contractwijzigingen voeren wij uit in deze cloudomgeving met een interactieve oplossing voor u en uw medewerkers. Ook voor deze dienst geldt dat wij vooraf met u afstemmen op welk gebied van de salarissen u ondersteuning nodig heeft en waar wij u heel gericht bij van dienst kunnen zijn. 

"Vanaf 2012 houd ik me volledig bezig met de salarisadministratie van onze klanten." Benieuwd? Lees het interview met Dorine.

Dorine Oosterwijk Alexandré Finance

Dorine Oosterwijk

Jaarrekeningen in de zorg

Wij stemmen de inrichting van uw administratie af op de jaarrekening, waarbij we rekening houden met uw specifieke branche en wensen. Dit werkt efficiënter, bespaart tijd en dus kosten. Met een goed uitgesplitste administratie kunt u bovendien een beter (financieel) beleid voeren.  Indien gewenst bespreken we de jaarrekening ook met u. Hierbij kunnen we u met onze branchekennis en financiële expertise een beter inzicht geven in het financiële reilen en zeilen van uw praktijk. Lees meer over ons jaarrekeningwerk. 

“De belangrijkste dingen waar je regelmatig mee werkt kwamen aan bod en werden begrijpelijk uitgelegd.”

Nellie van de Salm Huisartsenpraktijk De Lange Brink

apotheker

Debiteurenbeheer

Een effectief debiteurenbeheer scheelt u veel tijd en kopzorgen. Wij weten hoe belangrijk het is om inkomende geldstromen goed te beheren, zodat de liquiditeit van uw praktijk niet in het geding komt. Daarom nemen wij graag het gehele debiteurenbeheer van u over. 

Financieel advies en trainingen

Bij een goede praktijkvoering kan gericht financieel en fiscaal advies niet ontbreken. Wij geven u inzage in uw resultaten, maar kijken ook waar u bij kunt sturen in de toekomst met onze controllling en rapportage. Een benchmark met de resultaten van collega zorgverleners kan hierin niet ontbreken. Of denk aan een goed fiscaal advies voor uw praktijk. Met de kennis van de huisartsenbranche weten wij met welke fiscale regelgeving u rekening dient te houden en waar u fiscale voordelen kunt behalen. Denkt u aan een toekomstige praktijkoverdracht? Dan is advies over de overdrachtstermijn of constructie ook zeer van belang om te kunnen profiteren van diverse fiscale voordelen. Uiteindelijk begint al deze kennis met een goed ingerichte administratie en ook daarin begeleiden wij u graag. Denk hierbij aan een Exact Online training op maat, maar ook aan advies over modules. Heeft u de juiste modules aanstaan en loopt u geen inkomsten mis? Zijn er modules verouderd of komt u juist bijna in aanmerking voor een module? En heeft u inzage in uw verdiensten per verrichtingsgroep? Belangrijke informatie om uw praktijkadministratie zo volledig en goed mogelijk in te richten. 

Controlling en rapportage

Door een goede planning en control krijgt u tijdig inzicht in uw (financiële) gegevens. Hierdoor kunt u eerder bijsturen. Alexandré richt deze planning & control cyclus voor u in en voert deze uit. Hieronder vallen ook de operationele planning, de begroting, de budgettering en de analyse van de resultaten. Tevens stellen wij specifieke periodieke rapportages op inclusief analyse.

Neem contact op

Huisartsenpraktijk Hollemans: "Het geeft een goed vertrouwen voor de toekomst dat onze administratie helemaal op orde is en goed in de gaten gehouden wordt door de mensen van Alexandré." Lees hier meer over deze klantcase. 

Benchmarking in de zorg

Wilt u weten hoe uw praktijkresultaten zich verhouden tot die van andere praktijken? Met een benchmark vergelijken wij uw financiële resultaat met dat van andere (vergelijkbare) huisartsen op het gebied van opbrengstgroepen, personeels- en overheadkosten. De analyse van deze cijfers geeft weer hoe uw positie zich verhoudt tot het landelijk gemiddelde en geeft u inzicht waar u bij kunt sturen.

"Klanten vragen Alexandré regelmatig hen te helpen inzicht te geven in hun uitgaven en dat te vergelijken met andere praktijken." Lees hier de hele case.

Josianne Verdoes Teammanager / senior controller bij Alexandré Finance

Josianne Verdoes 1

Fiscale aangiftes met advies

Goed fiscaal advies kan u een behoorlijke besparing opleveren. Wij gaan in samenspraak met u op zoek naar de meest gunstige fiscale- en financiële mogelijkheden. Hierbij maken wij optimaal gebruik van de mogelijkheden die de fiscale wet- en regelgeving biedt. U kunt hierbij denken aan onder andere de beslissing om uw auto zakelijk/privé te boeken, hoe een maatschap te vormen met een ander en hoe een waarnemer of een andere zorgverlener te belonen. Op onze fiscale pagina  vindt u een overzicht van de diverse aangiftes met de daarbij behorende mogelijkheden van fiscale constructies en bijvoorbeeld de werkkostenregeling

“Binnen een maatschap, maar ook in een éénmanszaak heb je fiscale voordelen die niet binnen een B.V. van toepassing zijn.”  Lees meer over fiscale voordelen in bedrijfsconstructies. 

Cynthia Kiewiet Controller bij Alexandré Finance

Foto Cynthia Wietsma-1

Waardebepaling en praktijkoverdracht

Bij een overdracht van een huisartsenpraktijk vindt er een financiële waardering plaats. Deze waardering baseren wij op cijferonderzoek en toekomstprognoses van o.a. de jaarrekening, het bedrijfseconomisch overzicht en het personeelsoverzicht. Daarnaast nemen wij de waarde van het bedrijfspand en de inventaris mee en toekomstprognoses. Tevens begeleiden wij u in het volledige proces van een praktijkovername zowel aankopend als verkopend. Van het vinden van een overnamekandidaat tot het vinden van een geschikte praktijk. U ontvangt van ons financieel en fiscaal (pensioen) advies en wij berekenen voor u de meest gunstige manier van overname. Op onze pagina praktijkovername vindt u uitgebreide informatie over het gehele overdrachtsproces en de zaken die voor u als huisarts belangrijk zijn.  Of lees onze blogs met tips bij overnames en aan welke zaken u moet denken bij overnames. 

"Alexandré gaf goed de grenzen aan van alle mogelijkheden en ze namen altijd ruim de tijd om te overleggen." Lees meer over deze praktijkoverdracht. 

Ferry Klompmaker Voormalig huisarts bij huisartsenpraktijk Van Gastel en Klompmaker, Rosmalen

Ferry Klompmaker-840716-edited

Exact online trainingen

Wij verzorgen Exact Online trainingen voor zorgverleners die het optimale uit hun administratie willen halen en de mogelijkheden zo goed mogelijk willen benutten. Met onze trainingen bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de boekhoudsoftware. Benieuwd of u voldoende kennis in huis heeft over Exact Online in combinatie met uw zorgsysteem? Lees hier meer over de onderwerpen die aan de orde komen. Vanzelfsprekend maken wij ook trainingen geheel op maat, afgestemd op de kennis die u reeds in huis heeft.    

Boekhoudkoppelingen

Wij koppelen HIS systemen als Medicom aan boekhoudpakketten als Exact, Twinfield en AFAS. Hierdoor komen alle boekingen op de juiste plaats in uw administratie. Dit levert aanzienlijke tijdsbesparing op bij het opstellen van de jaarrekening, waardoor wij deze een stuk goedkoper kunnen opstellen. Efficiëntie en tijdsbesparing zijn ons ultieme doel.

Jarenlange ervaring met HIS systemen

De jarenlange ervaring met en kennis van HIS systemen als Medicom maakt ons als dienstverlener uniek. U kunt bij ons terecht met allerhande vragen die betrekking hebben op deze systemen. Dat is onze kracht. Ook onze samenwerking met meerdere partijen en leveranciers zorgt ervoor dat wij op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Hier spelen wij dan ook op in met o.a. onze Converter software die als app is opgenomen op de website van Exact. Ook werken wij al jarenlang samen met Pharmapartners als het gaat om contact over onze boekhoudkoppelingen.

“Alexandré heeft de kennis in huis om de output uit onze systemen te importeren in een financieel pakket.”  Lees hier de volledige case met Pharmapartners. 

Martin Lassooij Dataspecialist huisartsenzorg bij Pharmapartners

tandarts

Innovaties in de huisartsenbranche

De bezetting van huisartsenpraktijken in krimpgebieden wordt steeds lastiger. Als Alexandré zien we dit ook gebeuren bij praktijken die de zorg over willen dragen aan een opvolger; de zoektocht naar geschikte opvolging neemt veel tijd in beslag en wordt moeilijker. Signalen van een dreigend huisartsentekort kwamen al eerder naar voren in een onderzoek van Nivel.

Dokter Wim

Veel huisartsen geven de voorkeur aan verstedelijkt gebied als werkterrein. Reistijd naar eventueel buitengebied legt een te hoge druk op het gezinsleven of privétijd. Wim Smit, oprichter van DokterWim, wil met de opzet van een hybride vorm van praktijkhouden de bezetting in krimpgebieden verbeteren. Wim Smit: ‘De hybride vorm houdt in dat huisartsenzorg in een 30% / 70 % model plaats vindt. De zorg vindt grotendeels op de praktijk plaats, maar 30% bestaat uit digitale zorg middels een online triagemodel. De software van dit triagemodel is Europees gecertificeerd als zorg hulpmiddel en in Zweden al 3 jaar in gebruik, waarbij ook de patiënttevredenheid is toegenomen. Het parttime werken en de reistijdverkorting  maken het voor veel huisartsen aantrekkelijker om te werken in krimpgebieden. Doel is om een bijdrage te leveren aan het bereikbaar houden van kwalitatief goede huisartsenzorg, ook aan de randen van Nederland. De huisarts kan als waarnemer aan de slag met een volledige focus op de zorg, waarbij DokterWim de bedrijfsmatige en organisatorische kant op zich neemt.’

'Het doel is om een bijdrage te leveren aan het bereikbaar houden van kwalitatief goede huisartsenzorg, ook aan de randen van Nederland.'

Wim Smit DokterWim.com

Foto Wim Smit 3-1

Meer weten?

Neem contact op

Over onze diensten

Alexandré Finance ontneemt financiële zorgen door leidend te zijn op het gebied van automatisering van administratieve processen. Dat stelt onze klant beter in staat om de aandacht te vestigen op datgene waar de patiënt om vraagt: het leveren van goede en adequate zorg. Alexandré Finance wil een brug bouwen tussen accountancy, administratie, automatisering en advies in de zorg. Deze samensmelting vormt de basis naar een financiële organisatie die efficiënter en betrouwbaarder is, wat bijdraagt aan een gezonde bedrijfsvoering die klaar is voor de toekomst.

Neem contact op

 

Laatste branchenieuws

Profiteer nu nog van fiscale vrije ruimte 2020

Zorgbonus aanvragen kan nog t/m 29 oktober 2020

Software partners

  • Pharmapartners
  • Twinfield
  • AFAS
  • Exact
  • Speedbooks
  • S for Software

Referenties