Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
(On)terechte naheffingsaanslag BTW aangiften 

(On)terechte naheffingsaanslag BTW aangiften 

Is er onlangs een blauwe envelop bij u op de mat gevallen met daarin een naheffingsaanslag van de BTW aangifte over het tweede kwartaal of de maand juni? Controleer dan dubbel of u de aangifte op tijd heeft ingediend. Door een storing in het systeem bij de belastingdienst hebben sommige (zorg)ondernemers onterecht een naheffingsaanslag gekregen.

Storing belastingdienst

Door een storing bij de belastingdienst hebben ze niet alle BTW aangiften over het tweede kwartaal van 2022 en juni 2022, waarvan de uiterlijke indien datum 31 juli was, op tijd kunnen verwerken. Omdat niet alle aangiften op tijd verwerkt zijn, hebben meerdere (zorg)ondernemers onterecht een naheffingsaanslag gehad.

Afhandeling naheffingsaanslag

Wanneer dit het geval is krijgt u een excuusbrief toegestuurd met daarin informatie hoe de naheffingsaanslag wordt afgehandeld. Het afhandelen van de aangifte en het versturen van de excuusbrief kan nog tot 6 weken duren. 

Heeft u een naheffingsaanslag ontvangen? Controleer of u op tijd uw aangifte heeft ingediend. Heeft u, uw aangifte op tijd ingediend, betaal de naheffingsaanslag dan niet, maar bewaar de brief totdat u een excuusbrief heeft ontvangen.  Bij twijfel kunt u ook contact met ons opnemen.

 

 

 

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.