Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Veranderen van boekhouder of accountant: Vier aandachtspunten.

Het overstappen van een boekhouder of administratiekantoor kan een grote beslissing zijn als bedrijfseigenaar of praktijkhouder. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en de juiste stappen te nemen om een soepele overgang te garanderen. In deze blogpost worden vier aandachtspunten besproken die u in gedachten moet houden bij de keuze om over te stappen.

Lees verder

Bespaar geld door Payt te gebruiken in plaats van Infomedics

Payt biedt een geautomatiseerde oplossing voor debiteurenbeheer in de mondzorg, waardoor u snel en kostenefficiënt kunt werken. Als u als tandartspraktijk gebruikmaakt van het automatiseringsprogramma Exquise Next Generation, is er een directe koppeling mogelijk met het debiteurenprogramma Payt. Voor Exquise Classic kunt u eenvoudig bestanden exporteren, waarna al uw facturen, herinneringen, aanmaningen, betalingsregelingen en andere digitale communicatie vanuit Payt rechtstreeks worden verzonden naar zorgverzekeraars en patiënten.

Lees verder

Prijsindexatie voor tandarts en huisarts, maar is het genoeg?

De kosten van huisartsen en tandartsen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Niet alleen de inhuur van waarnemers en zzp'ers, maar ook ICT en huisvestingskosten drukken zwaar op de budgetten van praktijkhouders. Hoewel er voor 2024 een prijsindexatie is aangekondigd door de NZa, rijst de vraag of deze verhoging wel voldoende zal zijn om de stijgende kosten te dekken. In deze blogpost gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we besparingstips voor praktijkhoudende huisartsen en tandartsen.

Lees verder

Verplicht energie besparen

Als praktijkhouder van een huisartsen-, tandartsen- of apothekerspraktijk is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verplichtingen omtrent energiebesparing. Niet alleen draagt dit bij aan een duurzamere wereld, maar het kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor uw praktijk. Gelukkig is er een handige tool beschikbaar die u hierbij kan helpen: de Wetchecker Energiebesparing.

Lees verder

Stoppen met uw praktijk. De aandachtspunten.

Overweegt u om te stoppen met uw praktijk? Het is een grote beslissing die veel huisartsen en tandartsen op een bepaald punt in hun carrière nemen. Misschien nadert u de pensioengerechtigde leeftijd, voelt u zich uitgeput of wilt u gewoon meer tijd hebben voor andere interesses en activiteiten. Wat uw redenen om te stoppen ook zijn, het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de fiscale en financiële aandachtspunten bij het stoppen van uw praktijk. We zetten ze in deze blog voor u op een rij.

Lees verder

Hoe verwerk je bonnetjes en declaraties in Nmbrs?

Als u verantwoordelijk bent voor het verwerken van declaraties van werknemers, dan weet u dat dit een tijdrovende en soms ingewikkelde klus kan zijn. Daarbij is het belangrijk om de wettelijke regels in acht te nemen bij het declareren van bonnetjes. Gelukkig zijn er diverse programma's die u hierbij kunnen helpen. Voor onze salarisadministratie gebruiken wij daarvoor Nmbrs van Salariszaken.

Lees verder

Auto van de zaak: 3 aantrekkelijke opties

Een auto van de zaak, dat klinkt als 'gratis' autorijden, maar hoe zit dat eigenlijk? Eerst maar even de realiteit, als ondernemer rijd je NOOIT een auto van de zaak gratis. Wel kun je op zoek gaan naar een fiscaal aantrekkelijke en meest voordelige optie in jouw geval.  

Lees verder

Opgelet! U moet het vakantiegeld uitbetalen

Een werknemer heeft recht op minimaal 8% vakantiebijslag. Dit wordt berekend over het loon dat verdiend is in het afgelopen jaar. Meestal wordt het vakantiegeld uitbetaald in mei of juni. Voor u als werkgever wel handig om in die maand voldoende liquiditeit te hebben om het vakantiegeld te kunnen uitbetalen. Want zowel vakantiegeld als de extra loonbelastingen zijn grote kostenposten, maar wel kosten die u kunt begroten.

Lees verder

Fiets van de zaak. De vier populaire mogelijkheden.

De nieuwe overheidscampagne ‘Da’s zo gefietst’ moet de komende 3 jaar steeds meer werknemers uit de auto en op de fiets krijgen. Om daaraan bij te dragen is een fiets van de zaak voor veel werknemers een goed idee. Want met een goeie nieuwe (elektrische) fiets laat je de auto toch makkelijker staan. Wat zijn de mogelijkheden voor u als werkgever om een ‘fietsplan’ te faciliteren?

Lees verder

Wat kunt u beloven in een vaststellingsovereenkomst?

Wanneer uw werknemer akkoord gaat met een ontslagvoorstel dan kunt u afspraken over het ontslag vastleggen in een beëindigingsovereenkomst ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd. Wat kunt u als werkgever precies beloven?

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.