Als ondernemer mag je zakelijke kosten aftrekken van de winst. Handig, want dit verlaagt de belastingdruk. Maar om welke kostenposten gaat het precies? Waar moet je rekening mee houden bij het opgeven van zakelijke kosten? En geldt voor elk type ondernemer dezelfde aftrekregels?
Lees verder- Robert-Jan Klumper
- 7-apr-2022 13:40:59
- 2 minuten
Werken als tandarts is vaak een race tegen de klok. Mondige patiënten en een hoge administratieve druk slokken namelijk steeds meer tijd op. De financiële aspecten van de praktijk krijgen hierdoor vaak niet de benodigde aandacht. Zonde, want met goed financieel management kunnen de cijfers in positieve zin groeien. Benieuwd hoe je hier stappen in kunt zetten? Met deze 5 tips krijg je meer grip op je financiën.
Lees verder- Irena Koetsier
- 29-mrt-2022 14:06:57
- 4 minuten
Je eigen uren indelen, opdrachtgevers kiezen en uurtarief bepalen. Zzp’en in de zorg klinkt heel aantrekkelijk, maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Ook de nodige nadelen en risico’s kleven aan het ondernemerschap. Toch besluiten steeds meer zorgmedewerkers om als zelfstandige aan de slag te gaan. Maar waar komen deze zzp’ers in de zorg eigenlijk vandaan? Wegen de voordelen wel op tegen de nadelen? En hoe is het met alle regels rondom zzp’en in de zorg gesteld?
Lees verder- Giovanni Haverland
- 24-mrt-2022 10:11:27
- 2 minuten
Bij de aangifte inkomstenbelasting kan je giften aftrekken met als gevolg dat je minder belasting hoeft te betalen. In dit blog lees je wat het verschil is tussen een periodieke- gewone- en culturele gift en wat dit voor invloed heeft op de giftenaftrek bij je aangifte inkomstenbelasting.
Lees verder- Giovanni Haverland
- 10-mrt-2022 15:08:22
- 2 minuten
‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’. Deze zin betitelt het Fiscale Plan van het nieuwe coalitieakkoord dat de regering op 15 december 2021 presenteerde. In dit nieuwe coalitieakkoord staan de plannen voor de komende vier jaar. In dit blog zetten wij de belangrijkste veranderingen uit het Fiscale Plan op een rij voor ondernemers en vermogens in Box 3. Als particulier met vermogen is het dus ook de moeite waard om dit blog te lezen!
Lees verder- Jeroen van der Haar
- 1-mrt-2022 11:44:30
- 2 minuten
Steeds meer mensen handelen in cryptovaluta. En steeds vaker worden ze onderdeel van het betalingsverkeer voor diensten en producten. Zo kunnen in 'Bitcoinstad Arnhem ' consumenten voor een aanzienlijk aantal diensten en producten al betalen met bitcoins.
Lees verder- Wessel van der Weegh
- 15-feb-2022 14:33:15
- 2 minuten
Voor elke apotheek is het belangrijk om goede afspraken te maken met de verschillende verzekeraars om zo hun inkoopkortingen te maximaliseren. Om uw apotheek in aanmerking te laten komen voor gunstige afspraken hanteren verzekeraars apothekersprofielen waarin staat welke aspecten voor hen van belang zijn. Maar welke zaken waarderen zorgverzekeraars het meest waardoor u als apotheker in aanmerking komt voor zo’n speciale prijsafspraak? In ons blog gaan wij in op 4 aspecten die zorgverzekeraars zeer belangrijk vinden en waarmee u uw voordeel kunt behalen. Onze bevindingen komen voort uit een intern onderzoek dat wij hebben gedaan naar apothekersprofielen bij verschillende verzekeraars (VGZ, ZV, Menzis en CZ). Hetgeen verzekeraars hoog waarderen blijkt nagenoeg hetzelfde.
Lees verder- Irena Koetsier
- 14-feb-2022 16:12:52
- 2 minuten
Vanaf boekjaar 2022 moeten alle zorgverleners, die bekostigd worden vanuit het basispakket van de zorgverzekeringswet, een financiële jaarverantwoording indienen. Deze cijfers mogen niet later binnen zijn dan 31 mei van elk boekjaar, de eerste keer is dus uiterlijk eind mei 2023. Deze regelgeving is onderdeel van de nieuwe wet Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) die in januari 2022 is ingegaan met als doel het verbeteren van de zorgkwaliteit. De Nederlandse zorgautoriteit (Nza), die toezicht houdt op de naleving van de financiële jaarverantwoording streeft hiermee naar een meer professionele bedrijfsvoering en meer transparantie in de zorgsector.
Lees verder- Irena Koetsier
- 17-jan-2022 10:40:22
- 4 minuten
Het aantal zelfstandigen zonder personeel in Nederland stijgt, ondanks de onzekerheid die de pandemie met zich meebrengt. Ook in de zorgsector zijn steeds meer zzp’ers te vinden. Vooral tandartsen, verpleegkundigen en psychologen gaan steeds vaker voor zichzelf aan de slag. Om meer vrijheid te ervaren, te doen wat ze echt leuk vinden en baas te zijn over eigen tijd. Dat zijn echter niet de enige pluspunten waarvan zelfstandigen kunnen profiteren. Ook de fiscale voordelen maken het aantrekkelijk om als zzp’er in de vorm van een eenmanszaak te starten in de zorg.
Lees verder- Cynthia Kiewiet
- 11-jan-2022 15:05:50
- 2 minuten
Een van de vragen die een notaris stelt bij het oprichten van uw BV is of u gebruik wil maken van een lang of een kort boekjaar. Stel, u richt uw BV op 1 april 2021 op. Indien u kiest voor een lang boekjaar, dan doet u eenmalig aangifte voor de vennootschapsbelasting (VPB) van 1 april 2021 tot en met 31 december 2022. Als u voor een kort boekjaar kiest dan doet u aangifte van 1 april 2021 tot en met 31 december 2021. Er zijn verschillende voor- en nadelen waarmee u rekening dient te houden bij uw keuze voor een lang of kort boekjaar.
Lees verderMis nooit zorgnieuws!
Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.