Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Let op: oplichters doen zich voor als belastingdienst

Het is weer veel in het nieuws: oplichters die via sms of email berichten sturen over openstaande vorderingen bij de belastingdienst die u snel moet betalen want anders komt het u duur te staan. Dit is niet de werkwijze van de belastingdienst, maar het werk van bendes die u via deze weg misleiden en u tot betaling proberen aan te zetten.

Lees verder

Aanvraag continuïteitsbijdrage zorgverleners kan nog t/m 14 juli

Bent u zorgverlener en heeft u door de coronacrisis omzetderving? En biedt u zorg die valt onder de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen? Dan komt u in aanmerking voor een maandelijkse continuïteitsbijdrage. Deze bijdrage is een vergoeding van zorgverzekeraars aan zorgverleners. Het biedt zorgverleners een compensatie waarmee ze in deze crisis toch hun vaste lasten kunnen voldoen (o.a. personeels- en huurkosten). De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de normale vergoedingen uit de basis- en aanvullende verzekeringen die zorgverzekeraars uit zouden keren. Bekijk het document over deze regeling of bezoek de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Lees verder

Internationale praktijken zoeken nieuwe eigenaar

Voor onze begeleiding bij het vinden van praktijkopvolging krijgen we regelmatig berichten van huisartsenpraktijken in het buitenland die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Zo ook van een praktijk prachtig gelegen in de Spaanse regio Costa Blanca nabij grote steden Valencia en Alicante. Of van een praktijk op het multiculturele St. Maarten (Nederlandse deel). Beide praktijken lopen goed, zijn internationaal en hebben een patiëntenbestand van 2.500. Benieuwd? Kijk eens op onze webpagina met een overzicht van huisartsen die opvolging zoeken in binnen- en buitenland. Heeft u interesse om in contact te komen met één van deze praktijken? Neem dan contact met ons op. 

Lees verder

Lees meer over aanpassingen noodpakket 2.0 coronacrisis

De maatregelen in noodpakket 2.0, om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen, zijn inmiddels verlengd van 1 september tot 1 oktober. Pakket 2.0 betekende ook aanpassingen zoals invoering van de partnertoets in de TOZO regeling. Lees meer over de aanpassingen in versie 2.0 ten opzichte van noodpakket 1.0. 

Lees verder

Praktijken ter overname gezocht

Den Haag en Rotterdam / Oost Nederland stad en buitengebied Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Zwolle, Enschede, Almelo, Hengelo

Heeft u een huisartsenpraktijk in Den Haag of Rotterdam (inclusief randgemeenten) en wilt u binnen afzienbare tijd uw praktijk overdragen? Of bent u in de oriëntatiefase van een toekomstige verkoop? Wij zijn voor klantrelaties op zoek naar praktijken ter overname in deze regio en maken graag kennis met u. 

Lees verder

Op Hemelvaart en vrijdag 22 mei gesloten

Op Hemelvaartsdag en vrijdag 22 mei is ons kantoor gesloten. U kunt ons weer bereiken vanaf maandag 25 mei. Mailen kan altijd naar info@alex-andre.nl 

Lees verder

Openingstijden vanaf 11 mei

Vanaf 11 mei zijn wij van maandag t/m donderdag op kantoor bereikbaar tussen 08.30 uur en 16.30 uur. Op vrijdags is het kantoor tijdelijk nog gesloten en kunt u ons enkel per mail bereiken. Heeft u vragen? U kunt ons op kantoortijden bellen op 0570 - 618 883. Per mail kunt u ons bereiken op info@alex-andre.nl. Voor specifieke vragen kunt u terecht bij uw contactpersoon of mailen naar de supportmail: support@alex-andre.nl.

Lees verder

Dalende medicijnuitgifte baart apothekers zorgen

Zorgde hamstergedrag van patiënten eerst nog voor een flinke toename in medicijnverkoop, nu dalen de omzetten van apothekers. Het aantal balieverkopen is inmiddels met 20% gedaald (SFK - vergeleken met uitgifte cijfers zelfde periode vorig jaar). De voorzitter van de KNMP spreekt zich uit over zijn zorgen met betrekking tot de verminderde medicijnuitgifte. Volgens hem is de afname vooral te wijten aan het verminderde bezoek aan huisartsen met logisch vervolg dat er ook minder medicijnen worden voorgeschreven. Lees meer.

Lees verder

Minimumloon gaat met 1,6 % omhoog

Met ingang van 1 juli 2020 gaat het minimumloon met 1,6% omhoog. Volgens de wet WML (minimunloon en minimumvakantiebijslag) dient de stijging van de algemene welvaartsontwikkeling terug te zien zijn in het het minimumloon en uitkeringen. Uitgangspunt in de wet is dat het minimumloon en de sociale uitkeringen aansluiten op de gemiddelde loonontwikkelingen. Er zijn uitzonderingen aan de koppeling tussen het minimunloon en loonontwikkelingen,bijvoorbeeld als er een bovenmatige loonontwikkeling is.   Lees meer. 

Lees verder

Verzekeraars trekken miljarden uit voor kleinere zorgverleners

Kleine zorgverleners als fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, kraamverzorgers maken aanspraak op een noodpakket van Zorgverzekeraars Nederland. De verzekeraars trekken miljarden uit om de omzetdaling door de coronacrisis te compenseren. De financiële hulp is o.a. bedoeld voor het betalen van personeel, huur en andere onkosten. Lees meer

Lees verder

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.