Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

2 nieuwe collega's

We hebben er weer 2 nieuwe collega's bij! Giovanni Haverland start na zijn stage bij Alexandré als assistent controller en ook Leon Bomhof komt ons team als assistent controller versterken.  We wensen hen beide heel veel succes!

Lees verder

Huisartsenprotest in week van 27 juni t/m 1 juli

In de week van 27 juni  is er een landelijke protestactie van huisartsen en zorgmedewerkers om te ageren tegen de werkdruk die zij ervaren met  op vrijdag 1 juli een manifestatie op het Malieveld in Den Haag.  De reden van protest ligt met name bij de de grote hoeveelheid aan taken en complexe zorg die de huisartsen  de laatste jaren op hun bord hebben gekregen. Zo is de wachttijd voor toegang tot geestelijke gezondheidszorg toegenomen waardoor veel patiënten toch weer bij hun huisarts terecht komen.  Ook de werkdruk in de avond, nacht en weekendzorg is toegenomen, De aandacht en  tijd die huisartsen per patiënt nodig hebben, komen hierdoor in het gedrang. Onder het motto ' Iedereen een huisarts' willen ze aandacht krijgen voor de zorg die steeds verder in de knel komt. Want hoe krijg je huisartsen en zorgmedewerkers nog gemotiveerd als de werkdruk blijft stijgen? De huisartsenpraktijk is voor veel patiënten de eerste plek waar ze naar toe gaan als ze klachten ervaren. Die zorg is cruciaal. Meer lezen over de protestactie?  Kabinetsplannen voor de zorg staan deze zomer '22 op stapel. Protesteren moet dus nu gebeuren volgens de huisartsen.

Meer weten over actuele zaken in de zorg? Schrijf u in voor ons zorgnieuws. 

Inschrijving zorgnieuws

Lees verder

Hulp bij het opstellen van arbeidscontracten

Regelmatig merken wij dat praktijkmanagers vragen hebben over personeelscontracten; zowel over nieuwe overeenkomsten als aanvullingen op  gemaakte afspraken.  Met veel van deze vragen komen ze bij ons terecht,  Ook omdat wij vaak al de hele salarisadministratie doen. Hierdoor hebben we veel inzage in het personeelsbestand en de afspraken die spelen.  Met die kennis pakken wij vragen vrij snel en makkelijk op. Zo maken we addendums bij aanvullingen en of wijzigingen op een contract. Dit kunnen zaken zijn als wijzigingen in functie of werktijden. Voor het maken van deze addendums of nieuwe contracten maken wij gebruik van onze HR Expert omgeving. In deze omgeving zitten alle type contracten met benodigde CAO artikelen die op uw branche betrekking hebben. 

Lees verder

Xander Spierts begonnen als nieuwe collega

Per juni is onze nieuwe collega Xander Spierts begonnen. Als jonge ondernemende student zal hij zich met name bezig houden met marketing en het gebruik van social media. Verder biedt hij ondersteunende werkzaamheden voor het Finance team.  Na de zomervakantie 2022 start hij zijn studie Finance & Control aan de Saxion hogeschool. Wij wensen Xander heel veel succes in zijn nieuwe baan., 

Lees verder

Campagne voor zzp'ers in de zorg van start

Het aantal zelfstandigen in de zorg stijgt hard.  Eind 2021 steeg dat aantal zelfs met 11% naar rond de 170.000.  Hoe dat komt?  De vrijheid om werktijden zelf in te plannen, klanten te kiezen  en  eigen koers te varen  spelen een grote rol bij de keuze. Maar bij  die vrijheid komen ook ander werk en verantwoordelijkheden om de hoek kijken. Naast dat je zelf je inkomsten moet zien te garanderen moet je ook de hele administratie opzetten.  Vooral in het begin zorgt dat voor veel extra werk en inzet. Want hoe pak je dat aan? Aan welke zaken moet een administratie voldoen?  Wat moet je aanleveren bij de belastingdienst?  En van welke fiscale voordelen kan je als ondernemer profiteren? Welke aftrekposten kan je opvoeren? Met  onze campagne op FB en Instagram willen wij die grote groep ondernemende zorgprofessionals bereiken om hen te begeleiden bij hun financiële en administratieve zaken.  Meer weten over onze financiële diensten voor ZZP ers? Kijk op onze website of schrijf u in voor meer informatie

Lees verder

Vacature salarisspecialist 24 / 32 uur p/w

Alexandré Finance in Deventer is een innovatieve en ondernemende financieel/administratieve dienstverlener voor de zorgbranche. Onze klantkring bestaat voornamelijk uit apothekers, huisartsen, tandartsen en ZZP’ers in de zorg.

Lees verder

Datagedreven werken is de trend

Software voor het verwerken van cijfers wordt steeds slimmer. Handmatige boekingen zijn steeds minder aan de orde. Uiteindelijk zijn de boekingen ook maar een middel om tot de kern te komen, namelijk de interpretatie van al die data. En dat gaat een stuk sneller met slimme software tools. Bij Alexandré maken we hier al langere tijd gebruik van voor onze klanten. Denk maar aan de inzet van Salariszaken voor de salarisadministratie, DizzyData voor inkoopboekingen, debiteurenbeheer via Payt, Speedbooks voor rapportages en onze boekhoudkoppelingen met HIS en AIS systemen. Met de ontwikkeling van software wordt het steeds makkelijker om die cijfers te duiden en advies te geven.  De rol van accountant zal de komende jaren dan ook steeds  meer overgaan naar een adviespartner. 

Lees verder

Alexandre rent IJsselloop 2022

Eindelijk weer een IJsselloop in Deventer, na 2 jaar afwezigheid. Het was een geweldig mooie dag, leuke sfeer, goed weer en top organisatie. Alexandre nam deel aan 2 afstanden; de 5 km en 10 km.  Hieronder een sfeerimpressie. 

Lees verder

Dorine, veel succes in je nieuwe baan

Na ruim 15 jaar dienstverband bij Alexandré heeft Dorine gekozen voor een nieuwe baan. Wij zullen haar als collega en werknemer enorm missen. Net als haar kennis, inzet en enthousiasme. We wensen haar heel veel succes in haar nieuwe baan.  

Lees verder

Vacature controller 24 tot 40 uur p/w

Alexandré Finance in Deventer is een innovatieve en ondernemende financieel/administratieve dienstverlener voor de zorgbranche. Onze klantkring bestaat voornamelijk uit apothekers, huisartsen, tandartsen en ZZP’ers in de zorg. Daarnaast bedienen we ook het MKB.

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.