Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Apothekers maken melding van datalekken bij Autoriteit Persoonsgegevens. Vorig jaar 545 keer.

In 2017 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens regelmatig meldingen van een datalek vanuit de branche Zorg en Welzijn. In 60% van de gevallen betrof het persoonsgegevens die naar een verkeerde ontvanger gestuurd waren. 10% van de meldingen kwam door kwijtgeraakte persoonsgegevens w.o. verloren laptops op usb-sticks en 3% kwam door gevallen van hacking, malware of phishing. Apothekers maakten 545 keer melding van een datalek.

Lees verder

AVG / GDPR training geeft inzage in de vereisten van de wet bescherming verwerking persoonsgegevens

Een aantal medewerkers van Alexandré Finance volgde dinsdag 10 april een AVG training verzorgd door Unica Schutte ICT en JPR advocaten. Leerzame bijeenkomst met belichting van 3 invalshoeken: juridisch, organisatorisch en technisch. Een advocaat van JPR gaf uitleg over de juridische aspecten van de AVG wetgeving; hoe en welke persoonsgegevens mag je verwerken van je klanten, leveranciers, personeel en patiënten? Wat is het doel van de verwerking en is het rechtmatig? Hoe lang mag je bepaalde persoonsgegevens bewaren? en tal van andere voorbeelden en cases kwamen langs. Het organisatorische en technische deel werden gepresenteerd door consultants van Unica Schutte ICT. Met name het organisatorische verhaal gaf de complexiteit van het onderwerp aan. Het gaat erom dat je alle werkzaamheden die binnen een organisatie langs komen in kaart brengt en labelt met bijvoorbeeld toekenning van lees- en schrijfrechten. De consultant van het technische gedeelte benaderde de AVG vanuit de ‘hackershoek’. Hoe richt je de technische beveiliging van je gegevens zo in dat alle, te verwerken persoonsgegevens,  veilig zijn.

Lees verder

zorgverzekeraars beleggen miljoenen in farmaceutische bedrijven

Meerdere zorgverzekeraars beleggen voor miljoenen euro's in farmaceutische bedrijven die hoge prijzen vragen voor medicijnen. Daarmee lijken zij in strijd te handelen met het zo laag mogelijk houden van de zorgkosten.

Lees verder

Hoogeveense apotheek De weide 'beste van Nederland'

Na een 'mystery guest' onderzoek in 2017 behaalde Apotheek De Weide uit Hoogeveen de hoogste score. Volgens het onderzoek door AMP, dat plaats vond onder 909 Nederlandse apotheken, mag de apotheek zich nu  'beste apotheek van Nederland' noemen. Als reden van het winnen van de titel gaf het onderzoeksbureau aan dat de apotheek de beste farmaceutische zorg- en dienstverlening aan de balie had. Alle apotheken kregen diverse farmaceutische casussen om op te lossen. Bij vier van die casussen kregen de apotheken bezoek van een mystery guest van AMP die zich voordeed als klant. Andere zorgvragen kwamen via een telefoontje en een bezoek van een waarnemer die een patiënt vergezelde bij het ophalen van een geneesmiddel. Op nummer 2 van het onderzoek eindigde Apotheek De Gors uit Purmerend en Apotheek Monnickendam kwam als 3e.
Bron: Farmaceutisch weekblad nr. 11.

Lees verder

Ralph Berends uit dienst

Ralph Berends treedt per 1 april uit dienst. Hij was ruim 10 jaar werkzaam bij ons als IT specialist. De werkzaamheden van Ralph worden grotendeels uitbesteed aan een externe partij. Wij wensen Raph heel veel succes in zijn nieuwe baan.

Lees verder

'Twee derde huisartsen heeft moeite met werkdruk'

Twee derde van de huisartsen in Nederland vindt de werkdruk te hoog. Daardoor staat de kwaliteit van de huisartsenzorg onder druk.
 

Lees verder

Zorginstituut NL komt in het geweer tegen gebrek aan transparantie en dure medicijnen farmaceutische industrie

Zorginstituut Nederland, een belangrijk adviesorgaan van de overheid, voelt zich 'gechanteerd' door de farmaceutische industrie. Het instituut wil nu dat de minister stopt met het vergoeden van dure medicijnen als producenten niet bereid zijn uit te leggen waarom ze een bepaalde prijs voor hun geneesmiddelen vragen.

Lees verder

Toestemming voor inzien medisch dossier 

Regelmatig vragen patiënten aan hun huisarts of apotheker waarom deze het medisch dossier van de patiënt bij collega's niet zomaar kan inzien. De meeste Nederlanders weten wel dat dit niet standaard mogelijk is en dat de patiënt eerst toestemming moet geven aan de zorgaanbieder voordat deze gegevens mag delen met collega's. Zo'n toestemming kan ingediend worden via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Door nieuwe wetgeving moet dit systeem vóór 2020 op de schop, omdat de burger medische gegevens straks selectief moet kunnen delen. Ooit is er in Nederland gewerkt aan een landelijk systeem, waarbij men ervan uitging dat burgers standaard toestemming geven om hun medische dossiers te delen. Wie dat niet wilde, zou via een zogeheten opt-out zijn of haar toestemming moeten weigeren. Lees meer.

Lees verder

Josianne Verdoes nieuwe teammanager Alexandre

Per januari neemt Josianne Verdoes (links op de foto) de rol van teammanager over van Mark Paalman (hij is per 05/01 directielid en mede-eigenaar van Alexandré). Zij is in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het hele administratieteam (2 controllers en 4 financieel administratieve medewerkers). Tevens draagt zij zorg voor de planning en controle van diverse klantdossiers waarvoor zij tevens haar werk van senior controller voortzet.  

Lees verder

Mark Paalman mede-eigenaar en directeur van Alexandré Finance

Vanaf vrijdag 5 januari is Mark Paalman officieel mede-eigenaar van Alexandré Finance B.V. Hij draagt hiermee zijn rol van teammanager over aan Josianne Verdoes en zal naast Evert Geurtsen plaats nemen in het directieteam.

Lees verder

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.