Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Cynthia Wietsma is onze nieuwe collega

Cynthia, onze voormalige stagiaire is in de laatste fase van haar studie Financial Services Management. Binnen Alexandré deed ze onderzoek naar de fiscaal meest voordelige ondernemingsvorm bij zorgverleners. Deze afstudeeropdracht ligt ter beoordeling bij het Windesheim, maar intussen werkt ze volop in ons team als financieel administratief medewerkster. Cynthia is een echte doorzetter, heeft oog voor detail en gaat grondig en voorbereid te werk. 

Lees verder

GEZOCHT: STUDENT 3E JAARS HBO Finance & Control/Accountancy/FSM VOOR MEEWERKSTAGE

 

Lees verder

Minister Bruins stelt huisartsen miljoenen extra ter beschikking voor patiëntenzorg

Huisartsen krijgen de komende jaren €471 mln extra om meer tijd vrij te maken voor hun patiënten. Die miljoenentoezegging maakt deel uit van het onderhandelingsakkoord dat minister Bruno Bruins voor medische zorg heeft afgesloten met de huisartsenzorg voor de periode 2019 tot 2022. Lees meer.

Lees verder

Amazon wordt online apotheker

Webbedrijf Amazon gaat zich richten op de gezondheidszorg, nu verdere expansie in de verkoop van boeken en electronica lastiger wordt .

Lees verder

Een actieve werkplek

Beweegt u voldoende op het werk? Of sport u 's avonds om de gemaakte zituren in te halen? Dat laatste is natuurlijk goed, maar schijnt niet voldoende te zijn om de beweging die u tijdens kantoortijd gemist hebt, te compenseren. Wat u er ook over leest, er  torent overal bovenuit dat tussendoor bewegen van groot belang is. Maar hoe doet u dat als u zittend werk heeft en er altijd voldoende te doen is?

Lees verder

Minister wil dat nieuwe medicijnen sneller beschikbaar komen

Veelbelovende behandelingen moeten sneller beschikbaar zijn voor patiënten, net als nieuwe medische technologie en medicijnen. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil dat bereiken met een nieuw fonds.
 

Lees verder

Alexandre en de AVG

Graag informeren wij u hierbij over de AVG wetgeving en de gevolgen daarvan voor onze dienstverlening aan onze klanten en de te nemen acties w.o. het opstellen van verwerkersovereenkomsten.

Lees verder

Apothekers maken melding van datalekken bij Autoriteit Persoonsgegevens. Vorig jaar 545 keer.

In 2017 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens regelmatig meldingen van een datalek vanuit de branche Zorg en Welzijn. In 60% van de gevallen betrof het persoonsgegevens die naar een verkeerde ontvanger gestuurd waren. 10% van de meldingen kwam door kwijtgeraakte persoonsgegevens w.o. verloren laptops op usb-sticks en 3% kwam door gevallen van hacking, malware of phishing. Apothekers maakten 545 keer melding van een datalek.

Lees verder

AVG / GDPR training geeft inzage in de vereisten van de wet bescherming verwerking persoonsgegevens

Een aantal medewerkers van Alexandré Finance volgde dinsdag 10 april een AVG training verzorgd door Unica Schutte ICT en JPR advocaten. Leerzame bijeenkomst met belichting van 3 invalshoeken: juridisch, organisatorisch en technisch. Een advocaat van JPR gaf uitleg over de juridische aspecten van de AVG wetgeving; hoe en welke persoonsgegevens mag je verwerken van je klanten, leveranciers, personeel en patiënten? Wat is het doel van de verwerking en is het rechtmatig? Hoe lang mag je bepaalde persoonsgegevens bewaren? en tal van andere voorbeelden en cases kwamen langs. Het organisatorische en technische deel werden gepresenteerd door consultants van Unica Schutte ICT. Met name het organisatorische verhaal gaf de complexiteit van het onderwerp aan. Het gaat erom dat je alle werkzaamheden die binnen een organisatie langs komen in kaart brengt en labelt met bijvoorbeeld toekenning van lees- en schrijfrechten. De consultant van het technische gedeelte benaderde de AVG vanuit de ‘hackershoek’. Hoe richt je de technische beveiliging van je gegevens zo in dat alle, te verwerken persoonsgegevens,  veilig zijn.

Lees verder

zorgverzekeraars beleggen miljoenen in farmaceutische bedrijven

Meerdere zorgverzekeraars beleggen voor miljoenen euro's in farmaceutische bedrijven die hoge prijzen vragen voor medicijnen. Daarmee lijken zij in strijd te handelen met het zo laag mogelijk houden van de zorgkosten.

Lees verder

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.