Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Nu een winstuitkering doen scheelt wellicht belasting

Wanneer u als aandeelhouder van een BV nog in 2022 een dividenduitkering doet dan scheelt dat u 4% belasting! Tenminste als het nieuwe belastingplan wordt goedgekeurd door de Tweede en Eerste kamer. Het kan dus nog wijzigen.

Lees verder

Een nieuwe baan voor Wessel van der Weegh

Onze collega Wessel van der Weegh heeft een nieuwe baan en gaat Alexandré verlaten. Vanaf 1 december start hij bij het Financial Service Centre van het bedrijf ForFarmers. 

Lees verder

Podcast voor startende ondernemer

De belastingdienst heeft een serie podcasts opgenomen speciaal voor de startende ondernemer. Onder de noemer 'Goede start met belastingen' zijn er 8 afleveringen van ongeveer een half uurtje te horen via Spotify en Apple Music en via de site goedestartbelastingdienst.nl

Lees verder

Werkgever moet vakantiedagen goed registreren

De verlofdagen van uw werknemers goed registeren  is niet alleen handig om overzicht te hebben. Het is ook  erg verstandig. Want wanneer u geen registratie bijhoudt  dan kan dat vervelende gevolgen hebben voor u als werkgever. Onlangs is er een werkgever veroordeeld tot het uitbetalen van een aanzienlijk bedrag aan een werknemer vanwege het niet goed registreren van de verlofuren. 

Lees verder

Team Alexandré breidt uit

Met de komst van Dewi Nabilah Anwar is ook het team controllers uitgebreid en verstevigd. Naast tussentijdse rapportages en jaarrekeningen voor onze klanten, zal Dewi zich ook gaan toeleggen op belastingaangiftes en advies. Bovendien is Dewi gespecialiseerd in Power Bi, waarmee managementinformatie kan worden verwerkt en gevisualiseerd.  Een enorme aanwinst voor het team van Alexandré Finance.

Lees verder

Nieuwe collega salarisadministratie

Het team van Alexandré Finance is uitgebreid met een nieuwe collega. Kimberly van  der Paauw gaat zich helemaal richten op de salarisadministratie van onze   klanten.  Kimberly maakte een carrièreswitch vanuit de Horeca en gaat zich de  komende tijd verder ontwikkelen op het gebied van salaris- en HR- zaken.  Hartelijk welkom Kimberly en veel succes en plezier bij Alexandré Finance.

Meer weten over Kimberly of een van onze andere teamleden? Bekijk dan onze teampagina.

Lees verder

(On)terechte naheffingsaanslag BTW aangiften 

Is er onlangs een blauwe envelop bij u op de mat gevallen met daarin een naheffingsaanslag van de BTW aangifte over het tweede kwartaal of de maand juni? Controleer dan dubbel of u de aangifte op tijd heeft ingediend. Door een storing in het systeem bij de belastingdienst hebben sommige (zorg)ondernemers onterecht een naheffingsaanslag gekregen.

Lees verder

Nieuwe collega Heidi Evenblij vervangt per 1 augustus Irena Koetsier

Per 1 augustus neemt Heidi Evenblij het stokje over van Irena Koetsier op de afdeling marketing en communicatie. Vanuit deze functie zal ze regelmatig contact leggen of hebben met u als klant.  Heidi heeft bij verschillende bedrijven en organisaties gewerkt op het gebied van marketing en communicatie. De financiële sector is echter nieuw voor haar.  "Een leuke nieuwe uitdaging, ik heb er zin in!" We wensen Heidi heel veel succes en plezier op haar nieuwe werkplek. 

Lees verder

Met Alexandre naar Antiqfair in Deventer

In de Bergkerk in Deventer vindt van donderdag 4 augustus t/m zondag 7 augustus een Antiqfair plaats voor liefhebbers van antiek, kunst, boeken en prenten.  De organisatie van de fair is in handen van Deventer antiquair Anna Dullaert, tevens partner van Alexandre eigenaar Robert Jan Klumper.  Anna is samen met haar vader Peter Dullaert initiatiefnemer van de fair en Robert Jan helpt in het weekend mee met de organisatie.  In dit eerste weekend van augustus is de fair dé plek om te genieten van hoogwaardige kunst aangeboden  door gerenommeerde antiquairs bij de verkoopexpositie of tentoonstelling en meerdere lezingen.  Bezit u zelf een kunststuk waarvan u de waarde wilt weten? Elke bezoeker kan één object bij de stand van Peter van Os laten taxeren.  Meer weten over alle exposanten.

Lees verder

Cynthia geslaagd voor opleiding fiscaal adviseur

Cynthia Kiewiet Wietsma rondde een aantal jaren eerder haar HBO opleiding Financial Services Management af. Met haar studie achtergrond en de werkervaring bij Alexandré beschikte ze al over aardig wat fiscale kennis. Nu heeft ze met het behalen van de fiscale opleiding van FSDC een extra verdieping op dit vakgebied en is ze officieel fiscaal adviseur. Van harte gefeliciteerd Cynthia met deze mooie prestatie. Meer weten over Cynthia of onze andere financiële en administratieve experts? Bezoek onze teampagina! 

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.