Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Nieuwe baan voor Josianne Verdoes

Collega Josianne Verdoes heeft een nieuwe baan. Zij gaat vanaf juni aan de slag als financieel controller bij Topicus.  Josianne heeft ruim 8 jaar bij Alexandré Finance gewerkt als senior controller en teammanager.  In de afgelopen jaren heeft ze een belangrijke rol gespeeld in de groei en verdere professionalisering van Alexandré.  Haar taken worden grotendeels overgenomen door Cynthia Kiewiet.

Lees verder

Belasting betalen niet meer via acceptgiro

Let op! De acceptgiro verdwijnt. Vanaf 1 juni 2023 kunt u de acceptgiro niet meer gebruiken, ook niet om belasting of toeslagen terug te betalen. 

Lees verder

eHerkenning nodig voor deponeren financiele jaarverantwoording

Heeft u al eHerkenning aangevraagd? Met eHerkenning logt u als bedrijf in bij verschillende overheidsinstanties. eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor ondernemingen. Voor het deponeren van uw financiële jaarverantwoording bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft u eHerkenning nodig.

Lees verder

Whitepaper helpt startende zzp'ers in de zorg

Met de whitepaper: Succesvol starten als zzp'er in de zorg, willen we zorgprofessionals helpen met goede informatie. Want om zelfstandig ondernemer in de zorg te worden moet je best wat regelen.  En zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Zeker nu er vanuit het kabinet gewerkt wordt aan nieuwe regelgeving voor zzp'ers.

Lees verder

Heeft u een coronabelastingschuld?

De Belastingdienst stuurt vanaf 13 juni  een brief aan alle ondernemers die een of meer termijnen achterlopen met het terugbetalen van de belastingschuld.  Daarin staat dat de corona betaalregeling wordt ingetrokken. Krijgt u deze brief dan moet u de totale openstaande belastingschuld binnen 14 dagen betalen.   Wanneer u een van deze ondernemers bent dan is het verstandig om contact op te nemen met ons als uw financieel adviesbureau of direct met de Belastingdienst.

Lees verder

De belangrijkste belastingenmaatregelen voor 2023

Er gaat dit jaar het een en ander veranderen op het gebied van de belastingmaatregelen.  Belangrijk voor u om te checken welke wijzigingen er zijn ingevoerd. De nieuwe regels kunnen namelijk direct invloed hebben op de inhoud van uw portemonnee. Bovendien kunt u met kennis van zaken beter vooruitkijken en waar nodig uw bedrijfsvoering aanpassen.

Lees verder

Geen btw op zonnepanelen, maar wel op energie

Sinds 1 januari 2023 is het btw-tarief voor zonnepanelen verlaagt van 21% naar 0%. Daardoor hoeven particulieren, maar ook zorgondernemers die vrijgesteld zijn van btw geen btw meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Dat scheelt veel administratief werk. Echter moet voor de teruggeleverde energie wel btw afgedragen worden.

Lees verder

Reiskosten- en thuiswerkvergoeding verhoogd

Vanaf 1 januari 2023 is de belastingvrije kilometervergoeding voor reiskosten verhoogd van € 0,19 naar € 0,21 per kilometer. En de vergoeding voor thuiswerkkosten van € 2,- per dag naar € 2,15 per thuiswerkdag. 

Lees verder

Vacature Medior (adviserend) Controller 16-32 uur

Alexandré Finance groeit en zoekt daarom ter uitbreiding een controller mét ervaring die het ook leuk vindt om klanten te voorzien van advies.

Lees verder

Werkt u met zzp'ers? Vergeet niet te melden!

Iedere werkgever is sinds 1 januari 2022 verplicht om de Belastingdienst te informeren over betalingen aan derden, zoals bijvoorbeeld aan zzp'ers in uw praktijk. Voorheen hoefde u dit alleen te melden als de Belastingdienst daarom vroeg. Nu moet u  de uitbetalingen aan derden (UBD) die u deed in 2022  zelf voor uiterlijk 31 januari 2023 melden. Het gaat daarbij  om betalingen waarbij geen btw in rekening is gebracht.

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.