Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Zorginstituut NL komt in het geweer tegen gebrek aan transparantie en dure medicijnen farmaceutische industrie

Zorginstituut Nederland, een belangrijk adviesorgaan van de overheid, voelt zich 'gechanteerd' door de farmaceutische industrie. Het instituut wil nu dat de minister stopt met het vergoeden van dure medicijnen als producenten niet bereid zijn uit te leggen waarom ze een bepaalde prijs voor hun geneesmiddelen vragen.

Lees verder

Toestemming voor inzien medisch dossier 

Regelmatig vragen patiënten aan hun huisarts of apotheker waarom deze het medisch dossier van de patiënt bij collega's niet zomaar kan inzien. De meeste Nederlanders weten wel dat dit niet standaard mogelijk is en dat de patiënt eerst toestemming moet geven aan de zorgaanbieder voordat deze gegevens mag delen met collega's. Zo'n toestemming kan ingediend worden via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Door nieuwe wetgeving moet dit systeem vóór 2020 op de schop, omdat de burger medische gegevens straks selectief moet kunnen delen. Ooit is er in Nederland gewerkt aan een landelijk systeem, waarbij men ervan uitging dat burgers standaard toestemming geven om hun medische dossiers te delen. Wie dat niet wilde, zou via een zogeheten opt-out zijn of haar toestemming moeten weigeren. Lees meer.

Lees verder

Josianne Verdoes nieuwe teammanager Alexandre

Per januari neemt Josianne Verdoes (links op de foto) de rol van teammanager over van Mark Paalman (hij is per 05/01 directielid en mede-eigenaar van Alexandré). Zij is in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het hele administratieteam (2 controllers en 4 financieel administratieve medewerkers). Tevens draagt zij zorg voor de planning en controle van diverse klantdossiers waarvoor zij tevens haar werk van senior controller voortzet.  

Lees verder

Mark Paalman mede-eigenaar en directeur van Alexandré Finance

Vanaf vrijdag 5 januari is Mark Paalman officieel mede-eigenaar van Alexandré Finance B.V. Hij draagt hiermee zijn rol van teammanager over aan Josianne Verdoes en zal naast Evert Geurtsen plaats nemen in het directieteam.

Lees verder

Tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten

Alexandré Finance is tussen Kerst en Oud&Nieuw dicht. U kunt ons weer bereiken vanaf dinsdag 2 januari. Namens alle collega's wensen wij u hele prettige feestdagen en een mooi 2018.

Lees verder

7 december: Stem mee voor de toekomst van uw SPOA pensioen

Onvoldoende reserves noopt SPOA om te snijden in uw pensioenopbouw. Een onzekere pensioentoekomst ligt in het verschiet. Laat uw stem niet voorbij gaan en kom op 7 december naar de ledenvergadering (Hotel Mitland, Utrecht) om 18.00.

Lees verder

Benchmark voor huisartsen, vergelijk uw resultaten.

'Hoe doe ik het ten opzichte van andere praktijken?' Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen. Met een benchmark kunnen wij uw resultaten vergelijken met andere praktijken en het landelijk gemiddelde. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw prestaties en kunt u waar nodig bijsturen. Wilt u meer weten over wat zo'n benchmarkonderzoek en rapport inhoudt? Lees meer in ons fictieve rapport en krijg een idee wat een benchmark voor uw praktijkaansturing kan betekenen.

Lees verder

Alexandré bezoekt Rendement salarisdag

Wederom bezocht een aantal collega’s van Alexandré de Rendement Salarisdag in Deventer. Een dag waarop medewerkers informatie krijgen over wijzigingen die invloed hebben op de salaris/personeelsadministratie. Zo houden wij onze kennis paraat en actueel.  Tijdens diverse sessies en casussen uit de praktijk kregen de collega’s inzage in diverse onderwerpen zoals de privacywetgeving van klanten en werknemers, sociale zekerheid en werkkostenregeling

Lees verder

Alexandré bezoekt inspirerende Exact dag; Try tomorrow tech

Dit jaar stond de Exact dag in het teken van 'try tomorrow tech' een topic waar Alexandré veel affiniteit mee heeft. Niet voor niets stimuleren wij de automatisering binnen de zorgadministratie en ontwikkelen we eigen apps voor meer efficiency. Medewerkers van Alexandré lieten zich dan ook inspireren door onderwerpen als artificial intelligence, machine learning en blockchain. Om ook goed op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen bezochten ze diverse meetings waaronder: digitaal fiatteren, Future Finance – Digital CFO, Google’s view on Tomorrow’s Tech, de kracht van de voorspellende waarde in de zorg en Blockchain Deep Dive.

Lees verder

Administratie kost zorgverleners gemiddeld 40 procent van werkweek.

UIt een onderzoek van de denktank '(ont)regel de zorg' blijkt dat zorgverleners heel veel tijd kwijt zijn aan hun administratie, gemiddeld 40 procent van hun werkweek zijn ze er aan kwijt. De denktank richt zich op het terugdringen van bureaucratie in de zorg. Ondermeer fysiotherapeuten, apothekers, (wijk) verpleegkundigen en psychiaters deden mee aan het onderzoek. Lees meer.

Lees verder

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.