Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN BEKOSTIGING HUISARTSENZORG PER 2022

Het nieuwe jaar is begonnen en zoals altijd brengt dit wijzigingen met zich mee in de bekostiging van de huisartsenzorg. Voor (1 januari) 2022 zijn er relatief weinig wijzigingen geweest. De enige verandering in de bekostiging die is doorgevoerd is de verruiming 'geïncludeerde inwoners postcodelijst achterstandsproblematiek' . Dit betekent dat met ingang van 2022 de regeling geen 1,5 miljoen inwoners includeert, maar naar ruim 1,61 miljoen inwoners wordt uitgebreid. De NZa is voornemens deze rangorde van postcodelijst met ingang van 2023 opnieuw te herijken. 

Lees verder

Overnamekandidaat gezocht voor grote huisartsenpraktijk in Zuid Holland

Voor een huisarts uit ons netwerk zijn wij op zoek naar een overnamekandidaat van zijn praktijk (5.000 patiënten)  in Zuid-Holland.  Het is mogelijk om de praktijk samen met een andere huisarts over te nemen.  

Lees verder

Belangrijkste wijzigingen tarieven en prestatiecodes voor tandartsen per 2022

Om te beginnen bij het begin, de tarieven voor tandheelkundige behandelingen stijgen in 2022 met 2,37% ten opzichte van 2021. Voor implantologie behandelingen is er een prijsstijging van 2,38%. Daarnaast komen er een aantal nieuwe prestatiecodes bij en verdwijnen er ook een aantal prestatiecodes.

Lees verder

Vacature afstudeerstage Fiscaal - HBO

Alexandré Finance in Deventer is een innovatieve en ondernemende financieel/administratieve dienstverlener voor de zorgbranche. Onze klantkring bestaat uit apothekers, huisartsen, tandartsen en gezondheidscentra.Wij ontzorgen de klant van A tot Z, dit begint bij het voeren van de administratie en eindigt bij het doen van de belastingaangifte. Wij zijn ook proactief richting onze klanten of er nog adviesmogelijkheden zijn.

Lees verder

Vernieuwing boekhoudkoppeling ABN AMRO

Maakt u gebruik van een zakelijke bankrekening van ABN AMRO in combinatie met een online boekhoudpakket? Dan zet de boekhoudkoppeling van ABN AMRO dagelijks al uw banktransacties in uw boekhouding. Een aanzienlijke tijdbesparing en niet foutgevoelig. U kunt bovendien binnenkort in uw online boekhoudpakket betalingen aanmaken om deze vervolgens in uw bankomgeving goed te keuren. De mogelijkheid hiertoe vindt gefaseerd plaats per boekhoudpakket. Zo staat Twinfield gepland in het eerste kwartaal 2022. Voor de beschikbaarheid van het pakket waar u mee werkt kunt u hier het schema inzien. 

Lees verder

Ontwikkelingen salarissen 2022

Per 2022 gaan er een aantal zaken veranderen in de salarisadministratie die voor werkgevers en werknemers van belang zijn om te weten. Wij lichten er een aantal toe: 

Bijtelling elektrische auto gaat omhoog 

De bijtelling voor elektrische leaseauto's met een aanschafdatum in 2022 gaat omhoog van 12% naar 16%. Dit bijtellingspercentage berekent de belastingdienst over een cataloguswaarde tot € 35.000 (in 2021 betrof het nog een waarde tot € 40.000).  Over cataloguswaarden boven de € 35.000 geldt een bijtellingspercentage van 22%. Lees hier meer over de fiscale bijtelling op uw leaseauto. 

Lees verder

Geen voorschotpremie meer op nota's PFZW pensioenfonds

Voor zorginstellingen waarbij de medewerkers zijn aangesloten bij pensioenfonds PFZW veranderen de pensioennota’s per december 2021. De verandering houdt in dat er geen voorschotpremie meer komt op de nota. U ontvangt alleen nog een pensioennota voor hetgeen u ons (Dorine Oosterwijk) of een andere salarisadministrateur aanlevert. De salarisadministrateur doet vervolgens voor u de pensioenaangifte bij het fonds.

Lees verder

Kantoor gesloten tussen Kerst en Oud & Nieuw

Alexandré Finance is gesloten tussen maandag 27 december en vrijdag 31 december. Vanaf maandag 3 januari zijn wij weer aanwezig. 

Lees verder

Alexandré wenst u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022

 

Lees verder

Stijging minimumloon met 1,41% per 2022

Per januari 2022 stijgt het bruto minimumloon met 1,41% en komt hiermee op € 1.725,00 per maand voor een vol tijd dienstverband  Wat verstaan wordt onder een vol tijd dienstverband hangt af van de sector waarin iemand werkt en de daartoe behorende CAO. In sommige sectoren betekent vol tijd 40 uur per week (bijvoorbeeld voor supermarkten) en in de andere 38 (horeca) of 36 uur per week.

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.