Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

De belangrijkste wijzigingen voor 2024

Een nieuw jaar brengt vaak veranderingen met zich mee, en dat geldt ook voor 2024. Voor u als  zorgondernemer hebben we de belangrijkste wijzigingen op een rijtje gezet. 

Lees verder

Salarisadministratie: de belangrijkste wijzigingen voor 2024

In het nieuwe jaar worden er een aantal belasting wijzigingen doorgevoerd die te maken hebben met uw salarisadministratie. De belangrijkste hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.  Laat u uw salarisadministratie door Alexandré verzorgen dan is het bij een aantal wijzigingen nodig dat u aan ons doorgeeft wat uw wensen zijn. 

Lees verder

Samenwerking tussen Alexandré en Van Marle

Wij gaan samenwerken.  Alexandré  Finance heeft in het bedrijf Van Marle Private Insurance & Hypotheken een mooie aanvulling op de eigen dienstverlening gevonden.  De overeenkomst tussen Alexandré Finance en Van Marle is de doelgroep waar zij zich beiden op richten, namelijk u als zorgprofessionals.  Het verschil is dat beide bedrijven andere dienstverlening aanbieden, dienstverlening die voor de klant wel beide interessant is. Zo biedt Van Marle Private Insurance & Hypotheken hulp bij hypotheken, verzekeringen en pensioenadvies terwijl Alexandré Finance de klant helpt met alle aspecten van administratie, belastingaangiftes en de jaarrekening. 

Lees verder

Geef uw WHK premie aan ons door - Bespaar geld als werkgever!

Als werkgever bent u verplicht om premie af te dragen aan de Werkhervattingskas (WHK), die onderdeel is van de werknemersverzekeringen. Deze premie wordt gebruikt om de loonkosten te betalen voor werknemers die een WIA- of Ziektewetuitkering ontvangen. Het bedrag van deze premie wordt elk jaar in november vastgesteld voor het komende jaar op basis van de premieplichtige loonsom van twee jaar daarvoor. U ontvangt begin december een brief met de premie voor 2024.

Lees verder

Vacature afstudeerstage of meewerkstage Fiscaal - Finance

Zoek jij een afstudeerstage of meewerkstage en studeer jij op HBO niveau Finance, Tax &  Advice of Finance & Control? Lees dan even verder. Wij zijn namelijk op zoek naar een derde of vierdejaars student.

Wij zijn Alexandré Finance  en gevestigd in Deventer. Ons (internationale) team bestaat uit 12 enthousiaste medewerkers van jong tot oud.  Als financieel/administratieve dienstverlener voor de zorgbranche bestaat onze klantenkring vooral uit apothekers, huisartsen, tandartsen en gezondheidscentra. Wij 'ontzorgen' de klant van A tot Z, dit begint bij het voeren van de administratie en eindigt bij het doen van de belastingaangifte. Bovendien denken wij graag met onze klanten mee om hen ook  proactief van advies te voorzien.

Lees verder

Investeren en geld besparen: gebruik de investeringsaftrek optimaal

Het einde van het jaar nadert snel. Met elke maand krijgt u een beter inzicht in uw verwachte winst en de bijbehorende belastingafdracht. Hoewel niemand blij wordt van belasting betalen, is er misschien nog een klein fiscaal voordeel te behalen. Weet u zeker dat u optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden binnen de investeringsaftrek?

Lees verder

Vaststelling zorgbonus: Wat u moet weten over mogelijke terugbetalingen

In 2021 hebben veel van onze klanten in de zorgsector, misschien u ook wel, een zorgbonus aangevraagd en uitbetaald aan hun werknemers. Deze bonus is inclusief eindheffing uitbetaald aan de werkgever als vergoeding voor de mogelijk te betalen belasting.  Uiterlijk 4 november ontvangt u van de Belastingdienst een vaststelling over een eventueel terug te betalen bedrag.

Lees verder

Pauzeknop voor aanleveren jaarverantwoording definitief ingedrukt

Minister Helder (Langdurige Zorg) heeft definitief besloten om de openbare jaarverantwoording tijdelijk stop te zetten. Dit blijkt uit de Kamerbrief over de resultaten van de uitvoeringstoets Wtza. 

Lees verder

Verplichte jaarverantwoording uitgesteld

Na signalen uit het veld heeft minister Helder tijdens het commissiedebat op 5 juli  jl.  aangekondigd dat de zorgaanbieders die hun jaarverantwoording uiterlijk 30 december 2023 openbaar moeten maken, gebruik kunnen maken van de 'pauzeknop'. Met het indrukken van de 'pauzeknop' hoeft deze groep zorgaanbieders over de boekjaren 2022 en 2023 niet verplicht een jaarverantwoording openbaar te maken.

Lees verder

Digitale gegevensuitwisseling in de zorg wettelijk verplicht

Vanaf 1 juli jl. is de wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) van kracht.  De wet is bedoeld om stapsgewijs de gegevensuitwisseling in de zorg te verbeteren.  Waar lang nog informatie uitgewisseld werd via fax, dvd of op papier is dat met de komst van deze wet verleden tijd.

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.