Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Fiscale verkiezingsplannen voor mkb-ondernemers

Fiscale verkiezingsplannen voor mkb-ondernemers

verkiezingen.jpg

Wat gaan politieke partijen betekenen voor mkb-ondernemers? In een artikel op nextens.nl wordt mooi uiteengezet welke partijen welke standpunten hebben rondom regelgeving voor mkb-ondernemers. Opvallende zaken voor start-ups, bedrijfsopvolging, innovatie en fiscale vergroening worden toegelicht.

Zo lees je bijvoorbeeld dat de VVD en ChristenUnie start-ups een goede start willen bieden. "Het kabinet Rutte II heeft onlangs geregeld dat het loon voor innovatieve start-ups voor de toepassing van de gebruikelijkloonregeling worden vastgesteld op het wettelijk minimumloon. Het idee daarachter is dat start-ups meestal nog geen winst maken en hun geld nodig hebben voor investeringen. Nu met de verkiezingen stelt de VVD voor om de gebruikelijkloonregeling langdurig te verlagen. Met welk bedrag is nog niet bekend. Ook wil de partij de mogelijkheid creëren dat start-ups hun werknemers in aandelen kunnen uitbetalen." Daarnaast is in het artikel te lezen dat de ChristenUnie een vrijstelling wil van maximaal twee jaar voor start-ups. wil een vrijstelling van maximaal twee jaar voor start-ups.

Charlie Bruijsten, belastingadviseur bij EY, zette samen met NU.nl de belangrijkste standpunten vanuit de verkiezingsprogramma’s op een rij: bedrijfsopvolging, loon voor start-up ondernemers, stimulatie voor innovatie, fiscale vergroening en heffingen voor directeur-grootaandeelhouders. Lees hier het hele artikel.

MKB
Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.