Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Help! De verkoop van mijn praktijk zorgt onvoldoende voor mijn ‘oudedag’!

Help! De verkoop van mijn praktijk zorgt onvoldoende voor mijn ‘oudedag’!

Door Paul Jansen, extern adviseur bij Alexandré Finance over zijn rol van 'financiële huisarts' voor uw financiële rust

U heeft jarenlang hard gewerkt in uw eigen praktijk. Uw ziel en zaligheid in de opzet gestoken. Het nodige geïnvesteerd in tijd en geld. Loopt u tegen de zestig, dan heeft u in de afgelopen jaren vast wel eens berekend wat uw praktijk op zal brengen bij verkoop? Misschien wel samen met een ervaren overnamespecialist? Misschien bedacht u dat een mooie verkoopopbrengst kan zorgen voor een goede oudedag zonder financiële zorgen?  

Opbrengst praktijkverkoop vaak ontoereikend

Helaas is de waarheid vaak minder rooskleurig dan u denkt. De verkoop van uw praktijk is niet altijd de appel voor de dorst. Zeker als u ook geen ruim aanvullend pensioen heeft, kunt u uw levensstijl niet voortzetten. Goed advies bij de verkoop van uw praktijk is in uw eigen belang om zo te zorgen voor een extra financiële buffer. Er zijn echter adviseurs die uw praktijk lager waarderen dan de inzet die het u gekost heeft en uw praktijk voor een te lage prijs willen verkopen aan een startende zorgondernemer. Uw jarenlange inspanningen, uw zorgvuldig opgebouwde patiëntenbestand, deze worden niet tegen een wel passende opbrengst gewaardeerd.

New Call-to-action

Onvoldoende financiën voor een prettige oudedag

Dit betekent dat uw toekomst /oudedag niet zonder financiële zorgen is. U zal wellicht door moeten werken of moeten waarnemen in de praktijk die u zojuist verkocht heeft. Dan kunt u bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek nog betalen. In de tijd die u dan over heeft, kunt u vanwege onvoldoende financiële middelen minder ondernemen dan gedacht.  Uw oudedag is in gevaar!

Tijdig plannen van financiën

De oplossing is op tijd te beginnen met het treffen van maatregelen die buiten de eigen praktijk liggen. Denk aan het aflossen van de hypotheek, het besparen op uw uitgaven, het zorgen voor inkomen genererende verzekeringen. Zorg ervoor dat niet alleen uw praktijk uw oudedagsvoorziening is! Hoe u dat kunt aanpakken?

Advies met nieuw inzicht

Als extern adviseur werk ik, Paul Jansen, samen met Alexandré Finance. Mijn rol hierin is dat ik als financiële huisarts binnen het team van Alexandré uw financiële situatie tegen het licht houd en u nieuwe inzichten bied. Hierbij bekijk ik uw integrale financiële privé situatie, ‘lap’ deze op en herstel ‘m , vandaar de term  financiële huisarts. Graag ben ik voor u de expert op het gebied van financial planning met een objectieve insteek. Iemand die vraagt naar uw leefstijl  en de bekostiging daarvan. Iemand die vraagt naar uw wensen om vervolgens een financieel behandelplan te maken dat u inzicht en overzicht geeft met uitzicht op uw situatie. Met als uiteindelijke doel een mooie oudedag waarbij u de dingen kunt blijven doen die passen bij uw eigen leefstijl, zonder de angst om ooit zonder geld te komen te zitten. Dat heet financiële rust.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan!

 

Deel dit bericht:

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.