Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Investeren en toch geld besparen

Investeren en toch geld besparen

We zitten alweer in het laatste kwartaal van het jaar. Met de maand heeft u een steeds beter inzicht in wat uw winst zal worden en hoeveel belasting u daarover moeten betalen. Niemand vindt belastingbetaling leuk, maar wellicht is er voor u nog wel een klein fiscaal voordeel te behalen. Weet u bijvoorbeeld of u optimaal gebruik maakt van de ruimte binnen de investeringsaftrek?

Investeringsaftrek; een klein rekensommetje

Stel u heeft in 2021 al voor € 1.900  aan bedrijfsmiddelen geïnvesteerd. Wanneer u meer dan € 2.400 aan bedrijfsmiddelen investeert heeft u recht op investeringsaftrek. Als u in 2021 nog een extra investering doet van € 550 dan komt u op een totaal geïnvesteerde waarde van € 2.450. Hiervan mag u 28% in mindering brengen op uw winst. Dat is in dit geval € 686. Als we hier de extra investering van € 550 vanaf halen, dan heeft u een fiscaal voordeel van € 136.

Let op:  dit is een sterk vereenvoudigd voorbeeld. Mocht u gebruik willen maken van de investeringsregeling neem dan contact met ons op.

Wat is de investeringsaftrek? De naam geeft het al aan. De investeringsaftrek is een bepaald gedeelte van de gedane investering dat u mag aftrekken van de behaalde winst. Hierdoor hoeft u uiteindelijk minder belasting te betalen (heeft betrekking op inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting).

Welke investeringen vallen onder deze fiscale regeling? 

Wanneer is er sprake van een investering? Er is sprake van een investering als u een bedrijfsmiddel aanschaft dat u niet wilt verkopen, denk aan een printer, computer etc. Afhankelijk van of u BTW-plichtig bent moet het bedrijfsmiddel minimaal € 450 inclusief BTW (niet BTW-plichtig) of minimaal € 450 exclusief BTW (wel-BTW-plichtig) zijn wilt u kunnen spreken van een investering.

Bent u benieuwd of u al optimaal gebruik maakt van de investeringsaftrek? Neem dan contact met ons op. Indien u al klant bent bij Alexandré Finance neemt een van onze medewerkers per ommegaande contact met u op.

Advies maatschap

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.