Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Let op: oplichters doen zich voor als belastingdienst

Let op: oplichters doen zich voor als belastingdienst

Het is weer veel in het nieuws: oplichters die via sms of email berichten sturen over openstaande vorderingen bij de belastingdienst die u snel moet betalen want anders komt het u duur te staan. Dit is niet de werkwijze van de belastingdienst, maar het werk van bendes die u via deze weg misleiden en u tot betaling proberen aan te zetten.

Dreigende toon of urgentie vaak al voorteken van oplichting

Vaak spelen deze oplichters in op uw gemoed door een bepaalde urgentie of dreiging te veinzen (anders deurwaarder aan de deur, in beslaglegging, boete etc.). De belastingdienst vraagt nooit per telefoon, email of sms om geld over te maken. Krijgt u dit soort berichten? Check dan altijd de afzender (emailadres of telefoonnummer) en bankrekeningnummer (check hier de rekeningnummers die in gebruik zijn bij de belastingdienst). Op de website van de belastingdienst vindt u meer informatie over oplichting via sms.

Voorbeeld vals bericht via SMS

In dit bericht vindt u een weergave van hoe een valse melding er uit kan zien. Dit is een voorbeeld uit de praktijk. 

Vals sms bericht-3

Twijfelt u? Neem contact op met Alexandré of belastingdienst

Bij twijfel kunt u ons bellen op 0570 – 618 883. De belastingdienst kunt u bereiken op 0800 – 0543. Valse berichten kunt u ook melden bij de belastingdienst: valse-email@belastingdienst.nl 

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.