Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Pensioenfonds PFZW schaft per 2022 voorschotpremie af

Pensioenfonds PFZW schaft per 2022 voorschotpremie af

Voor veel van onze klanten doen wij de salarisadministratie. Onderdeel van deze salariswerkzaamheden is de aangifte van de PFZW pensioenafdracht op de loonstroken. Recentelijk ontvingen wij van PFZW het bericht dat het fonds per 2022 de voorschotpremie afschaft. Deze voorschotpremie, met vooruitbetalen en verrekenen, gaf onvoldoende inzage waardoor factuurcontrole vaak lastig is. Om die reden heeft PFZW besloten de voorschotpremie af te schaffen en ontvangen werkgevers met werknemers die aangesloten zijn bij het pensioenfonds PFZW  vanaf 2022 de PFZW nota alleen nog achteraf.  

Per 2022 houdt dit in:   

  • Voor onze salarisklanten doen wij de salarisadministratie met op de loonstroken van de medewerkers een berekening van de pensioenafdrachten.
  • U als werkgever ontvangt geen voorschotnota meer van PFZW. U ontvangt alleen nog een maandelijkse achterafnota, op basis van onze afdrachtsberekening.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht dan horen wij het graag. U kunt dan mailen naar support@alex-andre.nl.

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.