Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Power BI laat al uw data in plaatjes zien

Power BI laat al uw data in plaatjes zien

Als u visueel bent ingesteld dan zijn gegevens weggestopt in Excelsheets moeilijk te lezen, maar sowieso is plaatjes kijken altijd fijn toch?! Met het programma microsoft Power BI kunt  u allerlei data die aanwezig is in uw praktijk of onderneming visualiseren. In een mooi kleurrijk dashboard ziet u dan in één oogopslag hoe het er met uw praktijk of onderneming voorstaat.

Verschillende gegevens koppelen

In het visuele overzicht dat Power BI biedt, kunt u gegevens koppelen vanuit verschillende programma’s. Zo kunt u bijvoorbeeld uw financiële gegevens, de geografische gegevens van uw patiënten, de inkoopgegevens en gegevens over de inzet van uw werknemers, uploaden en vervolgens visueel laten weergeven. Er kunnen ook meerdere tabbladen gemaakt worden. Zoals een overzicht over uw financiën, een volgende tabblad over uw patiënten of klanten en een andere over uw werknemers.

Wat is power BI?

Power BI is een oplossing voor bedrijfsanalyse waarmee u uw gegevens kunt visualiseren. De inzichten kunt u vervolgens delen in uw organisatie, of u kunt ze insluiten op uw website of in een jaarverslag. Het kan verbinding maken met alleen Excel-spreadsheets, maar ook met heel veel cloud-based programma’s.

Hoe kan Power BI u helpen?

Power BI kan uw organisatie helpen de grote hoeveelheid aan data om te zetten in waardevolle informatie. Informatie die bijvoorbeeld uw beslissingen voor korte of lange termijn kunnen onderbouwen. Er kunnen verbindingen worden gelegd met meerdere verschillende applicaties. De data uit deze applicaties kan vervolgens gevisualiseerd worden in een helder en overzichtelijk dashboard. Voorbeelden van applicaties waarmee Power BI kan verbinden zijn: Excel, PDF, SAP, Text/CSV.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Power-BI?

Enkele van de voordelen van het gebruik van power-bi zijn:

  • Toont belangrijke gegevens duidelijk
  • Geeft trends en patronen aan binnen de gegevens
  • Vergroot het begrip van complexe gegevens
  • Maakt gegevens toegankelijker voor belangrijke besluitvormers
  • Ondersteunt medische topmanagers bij snelle besluitvorming
  • Brengt moeiteloos klinisch inzicht over
  • Maakt eenvoudig gegevensbeheer mogelijk voor gebruik op verschillende afdelingen

Data-gedreven in plaats van onderbuikgevoel

De inzichten uit Power BI helpen u als ondernemer of directie om data gedreven beslissingen te maken. Hierdoor hoeft er niet meer gestuurd te worden op onderbuikgevoel, maar kunnen beslissingen met data onderbouwd worden. Daarnaast kan Power BI de impact van deze beslissingen op de KPI’s van de organisatie monitoren, zodat er tijdig bijgestuurd kan worden.

Binnen het team van Alexandré is onze collega Dewi Nabilah Anwar onze expert op het gebied van data-analyse en Power BI. Bent u geïnteresseerd in een visueel overzicht van uw (financiële) data? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Hoe kunnen wij u helpen? of lees eerst nog de blog:  Datagedreven werken is de trend.

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.