Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Verplicht energie besparen

Verplicht energie besparen

Als praktijkhouder van een huisartsen-, tandartsen- of apothekerspraktijk is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verplichtingen omtrent energiebesparing. Niet alleen draagt dit bij aan een duurzamere wereld, maar het kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor uw praktijk. Gelukkig is er een handige tool beschikbaar die u hierbij kan helpen: de Wetchecker Energiebesparing.

Wat houdt de Wetchecker Energiebesparing in?

De Wetchecker Energiebesparing is een online instrument dat speciaal ontwikkeld is voor bedrijven en maatschappelijke instellingen om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing. Het geeft inzicht in welke stappen u moet nemen en welke maatregelen u kunt treffen om te voldoen aan deze verplichtingen.

Voor praktijkhouders zoals u is het belangrijk om te weten dat ook zorginstellingen onder deze wettelijke verplichting vallen. Dit betekent dat uw praktijk ook moet voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van energiebesparing. Met behulp van de Wetchecker Energiebesparing kunt u gemakkelijk controleren of uw praktijk aan alle vereisten voldoet.

Hoe werkt de Wetchecker?

De Wetchecker Energiebesparing werkt op basis van een aantal vragen over uw praktijkgebouw en uw energieverbruik. Aan de hand van deze gegevens wordt er een analyse gemaakt en ontvangt u een overzicht van de verplichtingen waar uw praktijk aan moet voldoen. Daarbij wordt rekening gehouden met verschillende factoren, zoals het type gebouw, de oppervlakte, het energieverbruik en eventuele subsidies of regelingen waar u gebruik van kunt maken. Op basis van deze informatie worden er maatregelen voorgesteld die u kunt nemen om energie te besparen.

Bijvoorbeeld, als uit de analyse blijkt dat uw praktijkgebouw nog geen isolatie heeft, zal de Wetchecker Energiebesparing adviseren om isolatiemaatregelen te nemen. Dit kan niet alleen leiden tot een lager energieverbruik, maar ook tot lagere kosten.

Energie besparen levert u voordelen op

Het naleven van de wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook financiële voordelen opleveren voor uw praktijk. Door bewust om te gaan met energie en te investeren in energiebesparende maatregelen kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening.

Bovendien draagt u met het verminderen van uw energieverbruik bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en daarmee aan een duurzamere samenleving. Dit kan een positief effect hebben op de reputatie van uw praktijk en het aantrekken van patiënten die waarde hechten aan duurzaamheid.

Hulp nodig?

Wanneer wij u kunnen helpen met het invullen van de wetchecker of het meedenken over mogelijke besparingen dan doen wij dat graag. Via onderstaande button kunt u uw vraag aan ons stellen of neem contact op met uw contactpersoon binnen Alexandré Finance.

Stel uw vraag

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.