Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Wat kunt u beloven in een vaststellingsovereenkomst?

Wat kunt u beloven in een vaststellingsovereenkomst?

Wanneer uw werknemer akkoord gaat met een ontslagvoorstel dan kunt u afspraken over het ontslag vastleggen in een beëindigingsovereenkomst ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd. Wat kunt u als werkgever precies beloven?

Onderhandelen over afspraken

De werknemer  zal over de afspraken in de vaststellingsovereenkomst willen onderhandelen voordat er akkoord op wordt gegeven. Weet u wat u uw werknemer kunt beloven? En zijn de afspraken wel te verwerken in de salarisadministratie? Belangrijk om ook als werkgever vooraf na te gaan waar de grenzen van onderhandelen liggen.

Welke beloftes kun je waarmaken?

Van alle kanten worden werknemers bij een ontslag geadviseerd over hoe ze het best kunnen onderhandelen om zo de meest gunstige afspraken vast te leggen. Voor de werkgevers daarentegen is het belangrijk om van te voren goed op de hoogte te zijn van de uitvoerbaarheid van de eisen. Zodat u niet onverhoopt wordt geconfronteerd met hogere belastingen en hoge eindheffingen.

Stel uw beloofd uw vertrekkende werknemer een nieuwe elektrische fiets. Kan dat zomaar opgenomen worden in de vaststellingsovereenkomst? Of u beloofd een werknemer met terugwerkende kracht een bepaalde extra bonus. Is het mogelijk om dit ook echt uit te voeren?

Bijzonder belastingtarief of hoge eindheffing

In beide voorbeelden is het voor de salarisspecialist eigenlijk niet mogelijk om dit op de juiste manier te verwerken en moet er met kunst en vliegwerk gebruik gemaakt worden van potjes zoals bijvoorbeeld de werkkostenregeling, die daar eigenlijk niet voor bestemd is. Met het risico dat de vrij ruimte van de WKR wordt overschreden en er een eindheffing van 80% over het meerdere wordt geheven.

Lees ook de blog: Werkkostenregeling maak er optimaal gebruik van.

Voordat u als werkgever akkoord gaat met de eisen van de werknemer raden wij u aan om eerst nog eens met de salarisspecialist te overleggen of de eisen wel uitvoerbaar zijn. Want heeft u eenmaal akkoord gegeven dan is de afspraak bindend en moet u zich aan de afspraken houden.

Wilt u advies over de inhoud van een vaststellingsovereenkomst of wilt u een voorbeeld vaststellingsoeverkomst? Wij helpen u graag. Via onderstaand contactformulier kunt u uw vraag aan ons stellen, maar u kunt ons ook bellen of een mail sturen naar salaris@alex-andre.nl.

Hoe kunnen wij u helpen? 

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.