Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
eHerkenning nodig voor deponeren financiele jaarverantwoording

eHerkenning nodig voor deponeren financiele jaarverantwoording

Heeft u al eHerkenning aangevraagd? Met eHerkenning logt u als bedrijf in bij verschillende overheidsinstanties. eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor ondernemingen. Voor het deponeren van uw financiële jaarverantwoording bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft u eHerkenning nodig.

Kies zelf uw leverancier voor eHerkenning

eHerkenning vraagt u aan bij een van de leveranciers die door de Rijksoverheid erkend zijn. Via dit leveranciersoverzicht kunt u zelf u keuze maken. Via eHerkenning kunt u verschillende zaken regelen met de overheid. Het ene vereist een hoger beveiligingsniveau dan het andere. Voor het deponeren van uw financiële jaarverantwoording heeft u minimaal betrouwbaarheidsniveau EH2+ nodig.

Wtza verplicht inzicht financiën

De Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) vraagt van zorgprofessionals om inzage te geven in hun financiële situatie. Door het openbaar maken van de financiële jaarverantwoording wordt er ook duidelijk hoe collectieve middelen zijn besteed.

Lees ook de blog: de Wtza in 4 punten

Voor wie geldt verplichting openbaarmaking?

De wettelijke plicht om de financiële jaarverantwoording openbaar te maken geldt voor de volgende samenwerkingsverbanden:

  1. vennootschap onder firma (vof);
  2. commanditaire vennootschap (cv);
  3. maatschap;
  4. andere niet rechtspersoonlijkheid bezittende organisatorische verbanden. Zoals een kostenmaatschap.

Zzp’er in de zorg

Als u als eenmanszaak personeel in dienst hebt of zzp inhuurt, ook dan moet u jaarverantwoording doen. Het personeel moet dan wel zorg gebonden werk voor u verrichten. Heeft u als zzp’er een bv, ook dan bent u verplicht een jaarverantwoording in te dienen. Bent u een zelfstandig ondernemer in de zorg en werkt u als solist dan hoeft u geen jaarverantwoording te deponeren.

 

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.