Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Einde termijn bijzonder uitstel van betaling

Einde termijn bijzonder uitstel van betaling

Indien er bijzonder uitstel van betaling is aangevraagd voor een periode van 3 maanden dan loopt dit uitstel binnenkort af, óf is dit reeds afgelopen. Als u nog geen bericht van de Belastingdienst hierover heeft ontvangen, dan kunt u dit binnen nu en 2 weken verwachten.

 

Vervolgens zult u na de zomer een brief van de Belastingdienst ontvangen met een betalingsvoorstel. U kunt tot het moment dat u deze brief ontvangt zelf kiezen hoeveel u aflost. Indien mogelijk kan het verstandig zijn om hier al mee te beginnen, zodat u de lasten beter kunt spreiden. Alle nieuwe aanslagen (na afloop van het uitstel) moeten namelijk weer gewoon op tijd betaald worden.

 

Mocht u de aanslagen nog niet kunnen betalen dan is het mogelijk om het uitstel van betaling te verlengen. Deze verlenging geldt voor alle nieuwe aangiftes.

  • Onder de € 20.000 kunt u dit "eenvoudig" regelen via een online formulier.

  • Boven de € 20.000 valt onder een vergelijkbare procedure als "regulier uitstel΅, U moet dan middels ondersteunende documentatie (zoals een liquiditeitsprognose) van een derde-deskundige aantonen dat er betalingsproblemen zijn die hoofdzakelijk zijn veroorzaakt door de coronacrisis.

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.