Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Met Payt geautomatiseerd debiteurenbeheer voor mondzorg; snel en voordelig

Met Payt geautomatiseerd debiteurenbeheer voor mondzorg; snel en voordelig

Als financieel adviseur en administrateur zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om te automatiseren, efficiënter te werken en geld te besparen voor onze klanten.  Wij bieden zelf digitale oplossingen, maar maken ook gebruik van de expertise van andere partijen.  Zo gebruiken wij voor ons eigen debiteurenbeheer de oplossing van Payt, maar ook voor onze klanten in de mondzorg bieden zij een mooie oplossing. Tijdens het debiteurenbeheer houdt de praktijkhouder zelf de controle, zo ontvangt u bijvoorbeeld uitbetalingen rechtstreeks op uw eigen bankrekening.  Het is een geautomatiseerde manier van werken waarbij u de volledige declaratie zelf kunt beheren, zowel voor de verzekerde als niet verzekerde zorg. 

Inmiddels zijn er ook koppelingen met aanbieders van praktijksoftware als Vertimart (Exquise). Met deze koppeling zet u declaraties automatisch in zowel Payt als in het boekhoudpakket. Hierdoor lettert u de facturen in uw boekhoudpakket af om vervolgens de niet betaalde facturen via Payt op te pakken. Voor de niet verzekerde zorg betekent dit dat het volledige debiteurenbeheer automatisch verloopt volgens de richtlijnen en factuurvormgeving die bij de eigen praktijk passen. In specifieke gevallen als bijvoorbeeld afspraken rond een betalingsregeling vraagt het systeem u om extra aandacht. Voor de verzekerde zorg kan de afhandeling richting de verzekeraars nu ook geregeld worden. Ook hier draait de oplossing om automatisering en houdt de praktijkhouder zelf de controle. De automatisering zorgt ervoor dat er met name extra aandacht wordt gevraagd bij uitzonderingen, denk hierbij aan afgekeurde declaraties. Door deze manier van werken kunt u vaak flink besparen op uw jaarlijkse declaratiekosten zonder dat het u veel tijd kost. 

31 augustus vaak deadline voor overstap 

Overweegt u om over te stappen naar een andere aanbieder van uw debiteurenbeheer? Onthoud dan dat veel contracten vóór 31 augustus opgezegd moeten worden (rekening houdend met 4 maanden opzegtermijn voor afloopdatum van 31 december). 

Advies maatschap

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.