Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Naast tekort aan huisartsen, ook tekort aan ondersteuning in huisartsenpraktijk

Naast tekort aan huisartsen, ook tekort aan ondersteuning in huisartsenpraktijk

In de komende vijf jaar zal er naast een tekort aan huisartsen ook een tekort ontstaan aan doktersassistenten en praktijkondersteuners. Momenteel ervaart tussen de 23% en 53% van de huisartsenorganisaties zelfs al een tekort.Vooral in Flevoland en Friesland wordt het tekort groter. In Flevoland zal er op den duur een tekort aan 109 doktersassistenten en 108 praktijkondersteuners zijn. In Friesland is het tekort aan doktersassistenten op den duur opgelopen tot 108 en 124 praktijkondersteuners. 

Het tekort aan personeel ontstaat onder andere doordat het huidige personeel met pensioen gaat, maar ook doordat het aantal 75-plussers toeneemt en zij meer zorg nodig hebben. Daarnaast wordt er, doordat mensen langer thuis blijven wonen, steeds vaker een beroep op huisartsen gedaan en neemt bij hen de werkdruk toe. 

Om de werkdruk en de tekorten te ondervangen zal er een andere verdeling van taken moeten plaatsvinden. Zo wordt er zorg op afstand verleend en zal er e-consult aangeboden kunnen worden.

Het hele artikel lezen? Dat kan hier.

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.