Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Profiteer nu nog van fiscale vrije ruimte 2020

Profiteer nu nog van fiscale vrije ruimte 2020

Om ondernemers ten tijde van de coronacrisis te ondersteunen heeft de overheid een aantal belastingregels over het jaar 2020 versoepeld. De verhoging van de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling (WKR) van 1,7 % naar 3 % is er hier één van. De vrije ruimte is een financiële bandbreedte waarbinnen u uw medewerkers fiscaal onbelast kunt belonen met bijvoorbeeld een kerstpakket. Het jaar 2020 vordert snel en wij wilden u de mogelijkheid om nog dit jaar te profiteren van een fiscaal voordeel niet onthouden.

Met kerst 2020 nog ruimte voor een extraatje
Fiscaal gezien zijn financiële extraatjes als een kerstpakket een bron van inkomsten voor uw werknemers waarover u belasting dient af te dragen. Met de werkkostenregeling heeft de werkgever de gelegenheid om binnen een bepaalde ruimte die extraatjes onbelast te geven. Normaal is die ruimte 1,7% van de loonsom, maar nu tijdelijk 3% (tot een bruto loonsom van € 400.000). Binnen deze vrije ruimte kunt u, fiscaal onbelast, uw werknemers een cadeau, kerstpakket, cadeaubon of een bloemetje geven. Ook het fietsplan, de thuiswerkplek en het bedrijfsuitje vallen onder deze regeling. Toch een leuke meevaller waar u in 2020 nog gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld om het personeel te bedanken met een extra attentie met Sinterklaas of in het kerstpakket (vooral ook omdat veel bedrijfsuitjes dit jaar vanwege alle maatregelen in het water zijn gevallen). Wilt u uw personeel dit jaar nog verrassen met iets extra’s? Lees dan even verder.

Berekening vrije ruimte

Uw vrije ruimte berekent u op de volgende manier:

  • Tot een bruto loonsom van € 400.000 kunt u tot 3% onbelaste vergoedingen aan uw personeel uitkeren.

  • Boven een bruto loonsom van € 400.000 kunt u tot 1,2%  onbelast uitkeren.

  • Stel uw loonsom bedraagt € 500.000 dan kunt u € 12.000 + € 1.200 onbelast vergoeden (verdeeld over het gehele personeelsbestand).

  • Alle vergoedingen hoger dan de vrije ruimte belast de overheid voor 80%.

  • Inventariseer bij de berekening van uw ruimte ook wat u reeds uitgekeerd of toegezegd heeft aan cadeaus en uitjes en wat uw verwachte loonsom over 2020 is.

  • Lees er meer over op onze website.

Berekening verwachte loonsom 2020 of meer informatie?
Doen wij al uw salarisadministratie? Dan zou Dorine Oosterwijk uw verwachte loonsom kunnen berekenen. Mailen kan naar dorine@alex-andre.nl Wilt u meer informatie over de WKR en de vrije ruimte? Laat het ons even weten. U kunt bellen naar 0570 – 618 883 of mailen naar info@alex-andre.nl. Of klik op onderstaande button. 

Neem contact op

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.