Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Verzekeraars mogen ouders informeren over gratis tandartsbezoek kind

Verzekeraars mogen ouders informeren over gratis tandartsbezoek kind

Verzekeraars mogen ouders waarvan de kinderen (bijna) nooit naar de tandarts gaan, brieven sturen om hen te informeren dat de periodieke controle vergoed wordt. Minister Bruins had hier bezwaar tegen vanuit privacyoogpunt. De Autoriteit Persoonsgegeven laat nu weten dat dit gewoon kan. Aanleiding is een brief van de Assoiciatie Nederlandse Tandartsen (ANT) aan minister Bruins.

In de brief van het ANT, wordt geconstateerd dat er jaarlijks 600.000 kinderen niet naar de tandarts gaan. Volgens het ANT gaan ouders met hun kinderen niet naar de tandarts omdat veel ouders niet weten dat dit standaard wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Daarom roept het ANT zorgverzekeraars op om ouders die met hun kinderen de tandarts mijden aan te schrijven. Volgens vicevoorzitter van het ANT Ravin Raktoe ontlopen zorgverzekeraars momenteel hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en zorgplicht. 

Minister Bruins is kritisch over de door het ANT voorgestelde optie, vanwege de aangescherpte privacywetgeving. Echter, de Autoriteit Persoonsgegevens reageerde richting RTL Nieuws dat dit volgens hen wél kan. De verzekerden hebben immers een contract met een zorgverzekeraar. Volgens de privacywet mag alles worden wat nodig is om dat contract netjes uit te voeren. 

Meer lezen? Klik voor het bericht van de NOS hier. En voor de reactie van de Autoriteit Persoonsgegevens hier.

Deel dit bericht:

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.