Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Vinden van opvolger huisartsenpraktijk steeds lastiger

Vinden van opvolger huisartsenpraktijk steeds lastiger

Het tekort aan huisartsen neemt toe, en de huisartsenzorg staat onder druk. Het vinden van een opvolger voor een huisartsenpraktijk is steeds lastiger, vooral in Zeeland. Dit komt deels door de druk die een praktijk voeren met zich mee brengt.

Huisarts Van der Veen vertelt bij Nieuwsuur het volgende: "De praktijkvoering is zo veranderd. In 1988 begon ik samen met mijn vrouw en nu werkte ik met acht mensen. Ik was meer manager dan dokter."

Het vinden van een opvolger voor de praktijk wordt dus steeds lastiger. Steeds meer jonge artsen vinden het praktijkhouderschap te zwaar en kiezen ervoor om waarnemer te worden.Door als waarnemer te werken, zijn ze verlost van de administratieve rompslomp die een praktijk met zich mee brengt.

"Dat is voor mij de belangrijkste taak als praktijkmanager geweest, inzicht krijgen en houden op de bedrijfsmatige kant van de praktijk " - Paulien den Arend. Lees hier over haar rol als rechterhand van de huisarts.

De consequentie van het toenemende aantal waarnemers, is dat de band tussen patiënt en huisarts naar de achtergrond verdwijnt. Hierdoor ontstaat er een grotere kans op doorverwijzingen, waardoor uiteindelijk de zorgkosten kunnen stijgen. Daarnaast zijn waarnemers niet goedkoop, doordat zij per uur betaald worden.

Huisarts Van der Veen is door de hoge werkdruk gestopt met zijn eigen praktijk. Hij vond het te zwaar om een praktijk te runnen en daarnaast ook nog alle administratie te doen en de verplichte avond-, weekend en nachtdiensten Van der Veen gaat voortaan, na twee jaar gezocht te hebben naar een opvolger, verder als waarnemer. 

Wilt u ondersteuning bij de verkoop of overname van een praktijk? Neem contact  met ons op!

Lees het hele artikel hier

 

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.