Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Werkgever moet vakantiedagen goed registreren

Werkgever moet vakantiedagen goed registreren

De verlofdagen van uw werknemers goed registeren  is niet alleen handig om overzicht te hebben. Het is ook  erg verstandig. Want wanneer u geen registratie bijhoudt  dan kan dat vervelende gevolgen hebben voor u als werkgever. Onlangs is er een werkgever veroordeeld tot het uitbetalen van een aanzienlijk bedrag aan een werknemer vanwege het niet goed registreren van de verlofuren. 


Wettelijk verplicht

De wet verplicht elke werkgever om een deugdelijke administratie bij te houden van de opgebouwde en opgenomen vakantiedagen.  Want als  een werknemer claimt nog recht te hebben op uitbetaling van een aantal vakantiedagen, dan zal de werkgever deze claim gemotiveerd moeten weerspreken. Kan de werkgever dit niet omdat het papieren schema is weggegooid of het excel bestand is overschreven, dan wordt de werknemer in principe in het gelijk gesteld. Dit kan een probleem worden wanneer bijvoorbeeld  het contract van de werknemer wordt verbroken.

HRM module biedt uitkomst

Genoeg reden dus om uw verlofregistratie goed te organiseren. Maakt u gebruik van het programma Nmbrs Salariszaken voor uw salarisadministratie? Dan kunt u heel makkelijk een HRM module toevoegen aan uw abonnement. Met de HRM module houden zowel u als uw werknemer goed zicht op het aantal verlofuren. Bovendien blijft dit voor meerdere jaren bewaard. 

Benieuwd wat de HRM module voor u kan betekenen? Neem dan contact op  met onze salarisspecialisten via de button of mail ons via salaris@alex-andre.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

 

 

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.