Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
IJzeren voorraad wordt verantwoordelijkheid groothandels

IJzeren voorraad wordt verantwoordelijkheid groothandels

Dat minister Bruins graag een ijzeren voorraad wil om een tekort aan medicijnen te voorkomen, is al langer bekend. Onlangs is echter bekend geworden bij wie de verantwoordelijkheid voor een ijzeren voorraad komt te liggen. En daarnaast hoe groot deze medicijnvoorraad moet zijn.

Minister Bruins is al langer tijd bezig met de bestrijding van het medicijntekort. Nu heeft hij echter besloten dat Groothandels en firma's een extra medicijnvoorraad moeten gaan aanleggen van vijf maanden. Hiermee hoopt hij te voorkomen dat er een tekort ontstaat aan medicijnen. Daarnaast zullen apothekers door de maatregel minder tijd en geld kwijt zijn aan het zoeken naar alternatieve geneesmiddelen.

In de wet stond al dat groothandels en apothekers een voorraad moeten hebben, maar niet hoe groot deze moest zijn. Vanaf 2020 wordt een voorraad van vijf maanden verplicht, de aanleg van deze voorraad kost 25 miljoen euro. Wie deze rekening precies gaat betalen is nog niet bekend, de minister gaat hierover nog in gesprek met de groothandels, apothekers, medicijnfirma's en zorgverzekeraars. 

Het hele nieuwsbericht lezen? Klik hier

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.