Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Let op: Bijzonder uitstel van betaling loopt eind september 2021 af!

Let op: Bijzonder uitstel van betaling loopt eind september 2021 af!

De corona steunmaatregel met betrekking tot het bijzonder uitstel van betaling loopt tot 1 oktober 2021. Dit betekent dat iedereen die gebruik heeft gemaakt van deze regeling vanaf 1 oktober 2021 weer moet voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Ook belastingaanslagen met een uiterste betaaldatum op of na 1 oktober moeten weer betaald worden. De uiterste betaaldatum staat altijd op een belastingaanslag. Als er na 1 oktober 2021 niet betaald wordt kan dit gevolgen hebben voor de betalingsregeling. Mocht het nog steeds lastig zijn te betalen dan kunt u het beste contact opnamen met de Belastingdienst, mogelijk valt er dan nog uitstel of een betalingsregeling af te spreken.

Wat gebeurt er met de belastingschuld?

Voor de Belastingschuld die is opgebouwd ten tijde van de regeling biedt de Belastingdienst een betalingsregeling aan. Deze moet vervolgens in maximaal 5 jaar in 60 maandelijkse termijnen worden afbetaald, startend op 1 oktober 2022. U krijgt hierover van de belastingdienst een brief met daarin een overzicht van de totale belastingschuld, wat de voorwaarden zijn van de betalingsregeling en welk maandbedrag u moet betalen.

Periode

Rente

t/m 31 dec 2021

0,01%

vanaf 1 jan 2022 t/m 30 juni 2022

1%

vanaf 1 juli 2022 t/m 31 dec 2022

2%

vanaf 1 jan 2023 t/m 31 dec 2023

3%

vanaf 1 jan 2024

4%

Bovenop de schuld rekent de Belastingdienst een invorderingsrente die stapsgewijs oploopt naar de standaard 4%. Mocht het mogelijk zijn om de schulden eerder af te betalen,  dan kan u dit dus rente schelen. Dit kan voor 1 oktober 2022 door 1 of meer aanslagen te betalen. Hierdoor zal het maandbedrag, dat u dient te betalen, dalen. Vermeld tijdens het betalen van de aanslag wel het kenmerk van de naheffingsaanslag. Ook na 1 oktober 2022 zal het mogelijk zijn om extra af te lossen naast het vaste maandelijkse bedrag. Wilt u meer informatie over de regelingen van de Belastingdienst? Of wilt u advies over uw betalingsregeling? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie? 

Op de schuld wordt een invorderingsrente gerekend die stapsgewijs oploop

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.