Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Let op: Bijzonder uitstel van betaling loopt eind september 2021 af!

De corona steunmaatregel met betrekking tot het bijzonder uitstel van betaling loopt tot 1 oktober 2021. Dit betekent dat iedereen die gebruik heeft gemaakt van deze regeling vanaf 1 oktober 2021 weer moet voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Ook belastingaanslagen met een uiterste betaaldatum op of na 1 oktober moeten weer betaald worden. De uiterste betaaldatum staat altijd op een belastingaanslag. Als er na 1 oktober 2021 niet betaald wordt kan dit gevolgen hebben voor de betalingsregeling. Mocht het nog steeds lastig zijn te betalen dan kunt u het beste contact opnamen met de Belastingdienst, mogelijk valt er dan nog uitstel of een betalingsregeling af te spreken.

Lees verder

Lees meer over aanpassingen noodpakket 2.0 coronacrisis

De maatregelen in noodpakket 2.0, om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen, zijn inmiddels verlengd van 1 september tot 1 oktober. Pakket 2.0 betekende ook aanpassingen zoals invoering van de partnertoets in de TOZO regeling. Lees meer over de aanpassingen in versie 2.0 ten opzichte van noodpakket 1.0. 

Lees verder

Dalende medicijnuitgifte baart apothekers zorgen

Zorgde hamstergedrag van patiënten eerst nog voor een flinke toename in medicijnverkoop, nu dalen de omzetten van apothekers. Het aantal balieverkopen is inmiddels met 20% gedaald (SFK - vergeleken met uitgifte cijfers zelfde periode vorig jaar). De voorzitter van de KNMP spreekt zich uit over zijn zorgen met betrekking tot de verminderde medicijnuitgifte. Volgens hem is de afname vooral te wijten aan het verminderde bezoek aan huisartsen met logisch vervolg dat er ook minder medicijnen worden voorgeschreven. Lees meer.

Lees verder

Het effect van de coronacrisis op pensioenfondsen voor tandartsen

“Pensioenfondsen maken dramatische val”. Zo luidde de titel van het artikel dat  Trouw op 1 april publiceerde. Dat we midden in een crisis zitten moge duidelijk zijn. Dat het onvermijdelijk is dat de gevolgen van COVID-19 ook op lange termijn te zien zullen zijn, ook. Een van de financiële velden waarin de klap voor tandartsen voelbaar kan zijn, is het pensioen. Hoe groot de impact op de pensioenfondsen van tandartsen kan zijn, schetsen we in dit artikel.

Lees verder

Tandartsen per 20 april weer open voor reguliere behandelingen

Per 20 april willen tandartsen en orthodontisten reguliere behandelingen weer hervatten. Die zullen echter alleen plaats vinden onder strikte voorwaarden. Dit betekent alleen behandelingen aan niet-coronapatiënten. Patiënten die in de laatste 2 weken ziek zijn geweest door het Corona virus of die zieke huisgenoten hebben dienen afspraken te annuleren. Lees meer.

Lees verder

Financiële regelingen coronavirus

Het noodpakket van de overheid om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen is uitgebreid. Welke regeling heeft betrekking op uw situatie? Hoe vraagt u een regeling aan of via welke overheidsinstantie loopt een aanvraag? Op onze pagina gaan wij in op de afzonderlijke regelingen; van tijdelijke tegemoetkoming loonkosten tot uitstel van belastingbetaling en verruiming ondernemersfinanciering. Veranderen regelingen omdat de overheid op basis van nieuwe inzichten de mogelijkheden verder bijstelt? Dan verwerken wij dat op deze pagina, zodat deze up to date blijft en u zo goed mogelijk uw weg vindt. U kunt ook altijd contact met ons op nemen om advies in te winnen. Daar zijn wij voor. Lees er meer over op onze uitgebreide pagina met de overheidsregelingen rond het coronanieuws

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.