Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Bespaar geld door Payt te gebruiken in plaats van Infomedics

Bespaar geld door Payt te gebruiken in plaats van Infomedics

Payt biedt een geautomatiseerde oplossing voor debiteurenbeheer in de mondzorg, waardoor u snel en kostenefficiënt kunt werken. Als u als tandartspraktijk gebruikmaakt van het automatiseringsprogramma Exquise Next Generation, is er een directe koppeling mogelijk met het debiteurenprogramma Payt. Voor Exquise Classic kunt u eenvoudig bestanden exporteren, waarna al uw facturen, herinneringen, aanmaningen, betalingsregelingen en andere digitale communicatie vanuit Payt rechtstreeks worden verzonden naar zorgverzekeraars en patiënten.

Dit maakt Payt een uitstekende concurrent voor Infomedics. Als u als apotheek Pharmacom gebruikt, is een vergelijkbare koppeling ook mogelijk.

Wat zijn de voordelen van Payt?

  • De kosten van Payt liggen doorgaans minstens een derde lager dan die van Infomedics, afhankelijk van de modules die u bij Infomedics afneemt.
  • U ontvangt betalingen direct op uw eigen bankrekening van zorgverzekeraars en patiënten.
  • U heeft meer controle over de communicatie met uw patiënten.
  • U kunt zelf beslissen over betalingsregelingen en het kwijtschelden van eventuele extra kosten.
  • U moet dus wel tijd besteden de afhandeling van debiteurenvragen. Dit beheert u gemakkelijk via een online portaal, wat handig is voor zowel u als uw patiënten. 

Tips om over te stappen naar Payt

  • Houd er rekening mee dat contracten met Infomedics vaak langdurig zijn en een lange opzegtermijn hebben. Zorg dat u hier tijdig rekening mee houdt.
  • De overstap naar Payt geeft u meer controle over de communicatie met particulieren, maar vereist wat extra inspanning. Financieel gezien is de keuze voor Payt nog steeds voordelig, zelfs als u rekening houdt met de extra inspanning.

Lees ook de blog: Veranderen van boekhouder of accountant: vier aandachtspunten

Automatiseren van debiteurenbeheer door Payt

Alexandré maakt al meerdere jaren gebruik van de diensten van Payt en past dit steeds vaker toe voor haar klanten. Wij bieden ook communicatiediensten voor patiënten in Payt aan voor enkele praktijken, waardoor u volledig ontzorgd wordt. Met Payt kunt u uw debiteurenbeheer volledig automatiseren en aanzienlijk besparen op uw jaarlijkse declaratiekosten, zonder dat het u veel extra tijd kost. Als financieel adviseur en administrateur zoeken wij altijd naar manieren om te automatiseren, efficiënter te werken en geld te besparen voor onze klanten.

Lees ook de blog: Debiteurenbeheer: gaat mijn patiënt wel betalen?

Besparen op declaratiekosten

Wij maken gebruik van Payt voor ons eigen debiteurenbeheer en bieden ook onze klanten in de mondzorg deze handige oplossing aan. U behoudt de volledige controle over het debiteurenbeheer en ontvangt betalingen direct op uw eigen bankrekening, wat een geautomatiseerde aanpak mogelijk maakt voor zowel verzekerde als onverzekerde zorg. Met integraties voor praktijksoftware zoals Vertimart (Exquise) kunt u declaraties automatisch verwerken in zowel Payt als uw boekhoudpakket. Hierdoor kunt u onbetaalde facturen in uw boekhoudprogramma afhandelen. De automatisering zorgt ervoor dat u kunt besparen op uw jaarlijkse declaratiekosten, zonder dat het u veel extra tijd kost.

Alexandré raadt het gebruik van Payt aan. Wilt u meer informatie over het gebruik van Payt in uw praktijk? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Hoe kunnen wij u helpen?

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.