Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Gooise apothekers ontvingen veel aandacht na protestactie tegen agressie aan de balie

Gooise apothekers ontvingen veel aandacht na protestactie tegen agressie aan de balie

Gooise apothekers zijn agressie aan de balie zat, verenigden zich in protestactie en ontvingen veel media aandacht.

Gooise apotheken zijn de agressie aan de balie zat. Zij ondernamen op 1 mei een protestactie door de apotheken later dan normaal open te stellen voor patiënten. Apotheker Armbrust van Apotheek van den Bergh geeft aan dagelijks te maken te hebben met agressie en dreigementen vanwege geneesmiddelentekorten en wisselingen van merk. Zelfs handgemeen is aan de orde. Medicijntekorten spelen al langer en zijn een groeiend probleem in Nederland. Lees ook ons blog over de tekorten. Apothekers kunnen hier niets aan doen, maar krijgen wel te maken met de patiëntfrustraties over niet leverbare medicijnen.

De actie is niet alleen bedoeld richting patiënten om meer begrip te kweken voor apothekers, die het beste met de patiënt voor hebben, maar is ook een oproep aan de politiek. Apotheker Armbrust formuleert het als volgt richting Den Haag: "Pak die geneesmiddeltekorten aan en zorg ervoor dat mensen niet meer zo vaak van merk hoeven te wisselen."

KNMP voorzitter Klein Nulent geeft aan dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een oplossing van de tekorten, maar dat dit niet eenvoudig is. De farmaceutische industrie is zwaar afhankelijk van medicijnproductie in Azië. Tekorten ontstaan veelal als er daar in de fabrieken iets mis loopt. De werkgroep Geneesmiddelentekorten van het ministerie werkt aan het probleem, maar dit zal tijd vergen.

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.