Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Minister Bruins wil medicijnvoorraad van 4 maanden verplichten

Minister Bruins wil medicijnvoorraad van 4 maanden verplichten

Minister Bruins wil dat zowel groothandelaren als apothekers een medicijnvoorraad van vier maanden gaan aanhouden. Ook in 2018 is het medicijnentekort weer opgelopen. De minister wil de verschillende partijen zelf de kans geven om tot een oplossing te komen. Indien dit niet lukt, wil minister Bruins overgaan tot een wettelijke verplichte voorraad van vier maanden.

                                     Het domino-effect in de farmasector: hoe komt het tekort aan medicijnen tot stand?                                                                                                         Lees het in het branchenieuws!

Momenteel zijn groothandelaren en apothekers wel verplicht om een voorraad aan te leggen, maar het is wettelijk niet vastgelegd hoe groot de voorraad moet zijn. Een voorraad van vier maanden zou zestig procent van de tekorten kunnen oplossen, dan wel voorkomen. Medicijnen zouden hierdoor volgens de minister niet duurder hoeven te worden, aangezien de medicijnen toch al gekocht moeten worden. Voor bederfelijke medicijnen wil hij een uitzondering maken, voor deze medicijnen hoeft geen, of een kleinere voorraad te worden aangehouden. 

De politiek heeft verschillende meningen over het medicijntekort. Minister-President Rutte wil dat er op internationaal niveau naar het probleem wordt gekeken. GroenLinks Kamerlid Ellemeet vraagt zich af of het prijsbeleid niet is doorgeschoten. CDA-Kamerlid Van den Berg wil dat er forse boetes komen voor fabrikanten en groothandels wanneer zij niet kunnen leveren. 

Lees het hel artikel hier. 

 

 

Deel dit bericht:

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.