Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte
Vergroten medicijnvoorraad kost €30 miljoen

Vergroten medicijnvoorraad kost €30 miljoen

Minister Bruins is momenteel bezig met een onderzoek om van alle medicijnen ten minste een voorraad van vier maanden aan te leggen. Momenteel is in de wet al wel vastgelegd dat apothekers en groothandels een voorraad moeten aanhouden, maar hoe groot die voorraad moet zijn is niet bij wet vastgelegd.

Het uitbreiden van de medicijnvoorraden bij groothandels naar vier maanden zou 30 miljoen euro kosten. En de vraag die dan naar voren komt is: wie gaat dat betalen? Peter de Jong, CEO van groothandel Brocacef, is bereid te investeren in uitbreiding van de voorraad, maar wil niet volledig voor de kosten opdraaien.

De Jong vindt dat zorgverzekeraars en fabrikanten ook aan de uitbreiding van de voorraad moeten meebetalen. De brancheorganisatie van de zorgverzekeraars vindt echter dat de premiebetalers niet voor de kosten van een grotere medicijnvoorraad moeten opdraaien.

De meeste tekorten aan medicijnen ontstaan door productiefouten bij fabrikanten. Een grotere voorraad voorkomt de productiefouten niet, maar het ondervangt wel dat patiënten zonder medicijnen komen te zitten.

Het onderzoek naar het verplichten van een medicijnvoorraad van vier maanden loopt momenteel nog.

Het hele artikel lezen? Klik hier.

 

Deel dit bericht:

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.