Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Veel patienten met gebitsprothese onnodig verzekerd voor tandartskosten

Al 20 jaar een volledige gebitsprothese, maar wel verzekerd voor  tandartskosten. Alexandré in gesprek met een tandprotheticus die inzage geeft in hoe ‘kunstgebitdragers’ regelmatig oververzekerd zijn voor tandartskosten, al jaren nodeloos premie betalen, maar niet altijd een signaal ontvangen van verzekeraars. Tandprotheticus Mirer uit Rotterdam noemt het oplichting. 

Lees verder

Dokters van de wereld pleiten: breng de tandzorg terug in het basispakket

Aan iemands gebit valt af te lezen of er sprake is van armoede. Dat zegt ontwikkelingsorganisatie Dokters van de Wereld. De organisatie roept op om de tandheelkunde weer in het basispakket van de zorgverzekering op te nemen.

Lees verder

Vergroten medicijnvoorraad kost €30 miljoen

Minister Bruins is momenteel bezig met een onderzoek om van alle medicijnen ten minste een voorraad van vier maanden aan te leggen. Momenteel is in de wet al wel vastgelegd dat apothekers en groothandels een voorraad moeten aanhouden, maar hoe groot die voorraad moet zijn is niet bij wet vastgelegd.

Lees verder

Het domino-effect in de farmasector

Het is wat ze in de Nederlandse farmasector kennen als het domino-effect: voorraden bij fabrikanten, groothandels en apothekers zijn zo klein dat een probleem bij één leverancier al snel leidt tot schaarste bij de rest in de keten. Daarom werd door het ministerie van Volksgezondheid al in 2013 de werkgroep geneesmiddelentekorten in het leven geroepen om de toenemende tekorten aan medicijnen een halt toe te roepen. Zoals in dit artikel is te lezen, lukt dit nog niet want het tekort aan medicijnen is ook in 2018 weer toegenomen. 

Lees verder

Grotere medicijnenvoorraad kan tekorten voorkomen

Een tekort aan medicijnen, zoals dat is ontstaan bij de pil, moet worden voorkomen aldus Ministers Bruins voor Medische Zorg. Daarom is er onder andere de werkgroep geneesmiddelentekort opgericht, waarbij verschillende partijen zoeken naar een oplossing voor de verschillende medicijnentekorten.

Lees verder

Zorgverzekeraars moeten inzetten op constructief samenwerken

Wim van Harten is bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Rijnstate en verzorgt de onderhandelingen met de verschillende zorgverzekeraars. Hij merkt dat sommige verzekeraars blind sturen op kostenbesparing door inkrimping van de zorg, zonder dat hier een onderbouwing voor is. Andere zorgverzekeraars zetten in op constructief samenwerken, waardoor de mogelijkheid ontstaat om in te zetten op innovatie. Hierdoor kan zowel de doelmatigheid als de kwaliteit van de zorg toenemen. 

Voor het hele interview met Wim van Harten klik hier.

Lees verder

“Banken hebben maatschappelijke verantwoordelijkheid in de zorg”

“Interview met bestuursvoorzitter Zuyderland-ziekenhuis David Jongen: Banken hebben maatschappelijke verantwoordelijkheid in de zorg.”
Ook banken moet meewerken aan betaalbare zorg, stelt David Jongen bestuursvoorzitter van het Zuyderland-ziekenhuis vast. Per jaar betalen alleen al ziekenhuizen €300,- miljoen aan rentes. Wanneer er lagere rentes zouden gelden, dan is de zorg minder geld kwijt aan rente en blijft er meer geld over om te innoveren en te investeren in de zorg. Voor het volledige interview klik hier.

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.