Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Let op: Bijzonder uitstel van betaling loopt eind september 2021 af!

De corona steunmaatregel met betrekking tot het bijzonder uitstel van betaling loopt tot 1 oktober 2021. Dit betekent dat iedereen die gebruik heeft gemaakt van deze regeling vanaf 1 oktober 2021 weer moet voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Ook belastingaanslagen met een uiterste betaaldatum op of na 1 oktober moeten weer betaald worden. De uiterste betaaldatum staat altijd op een belastingaanslag. Als er na 1 oktober 2021 niet betaald wordt kan dit gevolgen hebben voor de betalingsregeling. Mocht het nog steeds lastig zijn te betalen dan kunt u het beste contact opnamen met de Belastingdienst, mogelijk valt er dan nog uitstel of een betalingsregeling af te spreken.

Lees verder

Aanvraag continuïteitsbijdrage zorgverleners kan nog t/m 14 juli

Bent u zorgverlener en heeft u door de coronacrisis omzetderving? En biedt u zorg die valt onder de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen? Dan komt u in aanmerking voor een maandelijkse continuïteitsbijdrage. Deze bijdrage is een vergoeding van zorgverzekeraars aan zorgverleners. Het biedt zorgverleners een compensatie waarmee ze in deze crisis toch hun vaste lasten kunnen voldoen (o.a. personeels- en huurkosten). De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de normale vergoedingen uit de basis- en aanvullende verzekeringen die zorgverzekeraars uit zouden keren. Bekijk het document over deze regeling of bezoek de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Lees verder

Lees meer over aanpassingen noodpakket 2.0 coronacrisis

De maatregelen in noodpakket 2.0, om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen, zijn inmiddels verlengd van 1 september tot 1 oktober. Pakket 2.0 betekende ook aanpassingen zoals invoering van de partnertoets in de TOZO regeling. Lees meer over de aanpassingen in versie 2.0 ten opzichte van noodpakket 1.0. 

Lees verder

Financiële regelingen coronavirus

Het noodpakket van de overheid om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen is uitgebreid. Welke regeling heeft betrekking op uw situatie? Hoe vraagt u een regeling aan of via welke overheidsinstantie loopt een aanvraag? Op onze pagina gaan wij in op de afzonderlijke regelingen; van tijdelijke tegemoetkoming loonkosten tot uitstel van belastingbetaling en verruiming ondernemersfinanciering. Veranderen regelingen omdat de overheid op basis van nieuwe inzichten de mogelijkheden verder bijstelt? Dan verwerken wij dat op deze pagina, zodat deze up to date blijft en u zo goed mogelijk uw weg vindt. U kunt ook altijd contact met ons op nemen om advies in te winnen. Daar zijn wij voor. Lees er meer over op onze uitgebreide pagina met de overheidsregelingen rond het coronanieuws

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.