Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Let op: Bijzonder uitstel van betaling loopt eind september 2021 af!

De corona steunmaatregel met betrekking tot het bijzonder uitstel van betaling loopt tot 1 oktober 2021. Dit betekent dat iedereen die gebruik heeft gemaakt van deze regeling vanaf 1 oktober 2021 weer moet voldoen aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Ook belastingaanslagen met een uiterste betaaldatum op of na 1 oktober moeten weer betaald worden. De uiterste betaaldatum staat altijd op een belastingaanslag. Als er na 1 oktober 2021 niet betaald wordt kan dit gevolgen hebben voor de betalingsregeling. Mocht het nog steeds lastig zijn te betalen dan kunt u het beste contact opnamen met de Belastingdienst, mogelijk valt er dan nog uitstel of een betalingsregeling af te spreken.

Lees verder

Met Payt geautomatiseerd debiteurenbeheer voor mondzorg; snel en voordelig

Als financieel adviseur en administrateur zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om te automatiseren, efficiënter te werken en geld te besparen voor onze klanten.  Wij bieden zelf digitale oplossingen, maar maken ook gebruik van de expertise van andere partijen.  Zo gebruiken wij voor ons eigen debiteurenbeheer de oplossing van Payt, maar ook voor onze klanten in de mondzorg bieden zij een mooie oplossing. Tijdens het debiteurenbeheer houdt de praktijkhouder zelf de controle, zo ontvangt u bijvoorbeeld uitbetalingen rechtstreeks op uw eigen bankrekening.  Het is een geautomatiseerde manier van werken waarbij u de volledige declaratie zelf kunt beheren, zowel voor de verzekerde als niet verzekerde zorg. 

Lees verder

Deadline voor huisartsen die met 60 jaar met pensioen willen

Huisartsen kunnen nog tot 31 augustus 2021 aan pensioenfonds SPH kenbaar maken dat ze met 60 jaar met (deeltijd)pensioen willen. Na die datum gaat nieuwe regeling in.  Lees ons blog over de nieuwe regeling van  het SPH. 

Lees verder

Extra functionaliteiten in HRM module van Salariszaken

Voor veel van onze klanten doen wij de salarisadministratie. Hierbij maken wij gebruik van de salaris app van Salariszaken  (Nmbrs). Sommige klanten maken in deze online omgeving ook gebruik van de HRM module. Bijvoorbeeld voor verlofregistratie of contract archivering. Deze HRM module beschikt nu over nieuwe functionaliteiten zoals een koppeling met sjabloondocumenten en de  mogelijkheid tot het zetten van ‘digitale handtekeningen’ bij personeelscontracten/documenten.

Lees verder

Pensioenfonds PFZW schaft per 2022 voorschotpremie af

Voor veel van onze klanten doen wij de salarisadministratie. Onderdeel van deze salariswerkzaamheden is de aangifte van de PFZW pensioenafdracht op de loonstroken. Recentelijk ontvingen wij van PFZW het bericht dat het fonds per 2022 de voorschotpremie afschaft. Deze voorschotpremie, met vooruitbetalen en verrekenen, gaf onvoldoende inzage waardoor factuurcontrole vaak lastig is. Om die reden heeft PFZW besloten de voorschotpremie af te schaffen en ontvangen werkgevers met werknemers die aangesloten zijn bij het pensioenfonds PFZW  vanaf 2022 de PFZW nota alleen nog achteraf.  

Lees verder

Aanpassing minimumloon 2e helft 2021

Per 1 juli 2021 geldt er een nieuw wettelijk (bruto) minimumloon van  € 1.701 per maand (afhankelijk van de sector en CAO heeft dit loon betrekking op een werkweek van 36, 38 of 40 uur). Deze normering betreft werknemers van 21 jaar of ouder. De verhoging per 1 juli bedraagt + 0,96% ten opzichte van het oude minimumloon.  Het ministerie SZW stelt 2 keer per jaar dit minimumloon bij en publiceert de wijziging in de staatscourant. Werknemers onder de 21 jaar krijgen een percentage van dit minimumloon waarvan u de staffel ook in de staatscourant vindt. 

Lees verder

Ook in 2020 waren er weer grote medicijntekorten

Waar de apothekersorganisatie KNMP in 2019 hoopte op een eenmalige uitschieter (de medicijntekorten waren toen verdubbeld ten opzichte van 2018), bleek dit helaas niet het geval. Ook in 2020 was er weer een groot medicijntekort. In 2020 konden 1480 soorten medicijnen niet worden geleverd (in 2019 waren dat er 1492).

Lees verder

Heeft u een boekhoudkoppeling met Medicom? Let dan op de koppeling van nieuwe verrichtingen.

Een nieuw jaar betekent ook weer dat er wijzigingen plaats vinden in de bekostiging van de huisartsenzorg. Als u gebruik maakt van onze boekhoudkoppeling tussen Medicom en uw boekhoudpakket betekent dit dat u de nieuwe verrichtingen in Medicom (voorbeelden hiervan zijn 'vaccinatie op eigen verzoek' en 'informatieverstrekking') dient te koppelen aan de juiste grootboekcodes van uw boekhoudkpakket, zodat ze goed meekomen bij een conversie naar de boekhouding. Overigens geldt dit ook voor de nieuwe inschrijftarieven.

Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe regelgeving

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe regelgeving, of in ieder geval aangepaste regelgeving. In deze blog zetten we de belangrijkste wijzigingen, voor u als zorgverlener/ondernemer, per 1 januari 2021 op een rij.

Lees verder

Informatie over (telefonische) bereikbaarheid tijdens en na de feestdagen

Vanaf donderdag 24 december t/m vrijdag 1 januari zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Per mail zijn wij wel bereikbaar (met uitzondering van de feestdagen en de weekenden). Bij algemene vragen kunt u mailen naar info@alex-andre.nl, bij  hulpvragen kunt u mailen naar support@alex-andre.nl of naar uw betreffende contactpersoon. Vanwege beperkte personeelsbezetting kan een reactie op uw vraag iets langer op zich laten wachten. Vanaf maandag 4 januari zijn wij elke dag weer telefonisch bereikbaar (met uitzondering van de vrijdag, dan werken alle medewerkers thuis i.v.m. de coronamaatregelen en kunt u hen bereiken op de bovenstaande emailadressen). 

Lees verder

Kerstgroet van Alexandre

Uiteraard is deze kerstperiode anders dan voorgaande jaren en is er geen sprake van een uitbundig groot feest. Via deze weg wensen wij u fijne feestdagen toe.

Lees verder

Profiteer nu nog van fiscale vrije ruimte 2020

Om ondernemers ten tijde van de coronacrisis te ondersteunen heeft de overheid een aantal belastingregels over het jaar 2020 versoepeld. De verhoging van de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling (WKR) van 1,7 % naar 3 % is er hier één van. De vrije ruimte is een financiële bandbreedte waarbinnen u uw medewerkers fiscaal onbelast kunt belonen met bijvoorbeeld een kerstpakket. Het jaar 2020 vordert snel en wij wilden u de mogelijkheid om nog dit jaar te profiteren van een fiscaal voordeel niet onthouden.

Lees verder

Zorgbonus aanvragen kan nog t/m 29 oktober 2020

De zorgbonus voor uitzonderlijke prestaties ten tijde van de coronacrisis kunt u nog aanvragen t/m 29 oktober. Klik hier voor toegang naar de portal van Ministerie van VWS waar u de aanvraag voor de zorgbonus kunt indienen. Het ministerie van VWS kent deze éénmalige bonus van € 1.000 netto toe aan zorgverleners die in de coronacrisis (periode van 1 maart t/m 1 september) uitzonderlijke prestaties geleverd hebben. Lees er meer over in ons branchenieuws.  

Ook op de hoogte blijven van actualiteiten in de zorg? 

Inschrijving zorgnieuws

Lees verder

Bonus voor uitzonderlijke prestaties zorgaanbieders

Het ministerie van VWS kent zorgaanbieders een éénmalige bonus toe van € 1.000 netto voor de uitzonderlijke prestaties die ze geleverd hebben in de periode van 1 maart t/m 1 september ten tijde van de corona uitbraak. Deze subsidie is bedoeld voor verzorgenden en al het andere ondersteunende personeel in alle takken van de zorgbranche zoals;  medewerkers van apotheken, doktersassistenten, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen, aios en artsen (tot tweemaal modaal - 1x modaal 2020 is € 36.500 bruto incl vakantiegeld) maar ook schoonmakers in de zorgbranche. Zorgaanbieders kunnen hun personeel aanmelden voor deze bonustoekenning en dienen hierbij gebruik te maken van een handreiking opgesteld door de rijksoverheid. De aanvraag dient uiterlijk 29 oktober binnen te zijn. Meer weten over deze regeling? Lees het op de website van overheidspublicaties.  Wilt u op de hoogte gehouden worden van actualiteiten in de zorg? Schrijf u dan in op ons zorgnieuws. De aanvraag voor de zorgbonus kunt u indienen t/m 29 oktober 2020 via de portal van het ministerie van VWS

Lees verder

Ondanks wervingsacties blijft huisartsentekort oplopen

Met name buiten de grote steden blijft het huisartsentekort oplopen geeft Onderzoeksinstituut Nivel aan. Wervingsacties als bonussen en woninggaranties leveren te weinig op en kunnen de tekorten niet opvullen. Nivel programmaleider Ronald Batenburg spreekt zich uit over de ontwikkeling en noemt met name het ontbreken van een goede spreiding van jonge huisartsen als reden. Deze artsen geven de voorkeur aan werken in en rond grote steden. Ook het nog niet aan willen gaan van een vaste verbintenis met een praktijk speelt parten, veelal werken ze eerst als waarnemer of zelfstandige alvorens zich vast te leggen. Lees meer. 

Er spelen zeker al nieuwe initiatieven om het tij te keren en huisartsen meer naar randgebieden te halen. Op onze website vindt u bijvoorbeeld het initiatief van Dokter Wim. Wilt u hierover meer weten? 

Neem contact op

 

Lees verder

Einde termijn bijzonder uitstel van betaling

Indien er bijzonder uitstel van betaling is aangevraagd voor een periode van 3 maanden dan loopt dit uitstel binnenkort af, óf is dit reeds afgelopen. Als u nog geen bericht van de Belastingdienst hierover heeft ontvangen, dan kunt u dit binnen nu en 2 weken verwachten.

Lees verder

Robert Jan Klumper wordt mede-eigenaar/directeur Alexandré Finance

Per 1 juli 2020 treedt Robert Jan Klumper in dienst als directeur bij Alexandré. De officiële overdracht van aandelen bij de notaris heeft dan al plaats gevonden waardoor hij tevens mede-eigenaar is geworden. In zijn nieuwe functie blijft Robert Jan verantwoordelijk voor zijn huidige klantenportefeuille, maar zal hij zich ook toeleggen op verdere innovatie van financiële digitalisering, voor zowel binnen het bedrijf als voor onze klanten uit de zorgbranche. Concreet betekent dit dat we steeds blijven kijken naar waar meer efficiency te behalen is in de financiële administratievoering en waar we samen kunnen werken met andere digitale systemen.  

Lees verder

Samenwerking Pharmapartners en Alexandre

In gesprek met Martin Lassooij, dataspecialist huisartsenzorg bij PharmaPartners, over de samenwerking met Alexandré

De samenwerking tussen PharmaPartners en Alexandré gaat al heel wat jaren mee. Al in 1998 verrichtte Alexandré een boekhoudkoppeling bij een apotheker, die klant was van PharmaPartners. Twee onafhankelijk partijen die elkaar vinden in geautomatiseerde dienstverlening aan de eerstelijnszorg. PharmaPartners in de vorm van leverancier van HIS (Huisarts Informatie Systeem) en AIS (Apotheek Informatie Systeem) systemen en Alexandré in het aanbieden van een geautomatiseerde zorgadministratie (waar de boekhoudkoppelingen met HIS/AIS onderdeel van zijn).

Lees verder

Let op: oplichters doen zich voor als belastingdienst

Het is weer veel in het nieuws: oplichters die via sms of email berichten sturen over openstaande vorderingen bij de belastingdienst die u snel moet betalen want anders komt het u duur te staan. Dit is niet de werkwijze van de belastingdienst, maar het werk van bendes die u via deze weg misleiden en u tot betaling proberen aan te zetten.

Lees verder

Aanvraag continuïteitsbijdrage zorgverleners kan nog t/m 14 juli

Bent u zorgverlener en heeft u door de coronacrisis omzetderving? En biedt u zorg die valt onder de basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen? Dan komt u in aanmerking voor een maandelijkse continuïteitsbijdrage. Deze bijdrage is een vergoeding van zorgverzekeraars aan zorgverleners. Het biedt zorgverleners een compensatie waarmee ze in deze crisis toch hun vaste lasten kunnen voldoen (o.a. personeels- en huurkosten). De hoogte van de bijdrage is gebaseerd op de normale vergoedingen uit de basis- en aanvullende verzekeringen die zorgverzekeraars uit zouden keren. Bekijk het document over deze regeling of bezoek de website van Zorgverzekeraars Nederland.

Lees verder

Internationale praktijken zoeken nieuwe eigenaar

Voor onze begeleiding bij het vinden van praktijkopvolging krijgen we regelmatig berichten van huisartsenpraktijken in het buitenland die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Zo ook van een praktijk prachtig gelegen in de Spaanse regio Costa Blanca nabij grote steden Valencia en Alicante. Of van een praktijk op het multiculturele St. Maarten (Nederlandse deel). Beide praktijken lopen goed, zijn internationaal en hebben een patiëntenbestand van 2.500. Benieuwd? Kijk eens op onze webpagina met een overzicht van huisartsen die opvolging zoeken in binnen- en buitenland. Heeft u interesse om in contact te komen met één van deze praktijken? Neem dan contact met ons op. 

Lees verder

Lees meer over aanpassingen noodpakket 2.0 coronacrisis

De maatregelen in noodpakket 2.0, om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen, zijn inmiddels verlengd van 1 september tot 1 oktober. Pakket 2.0 betekende ook aanpassingen zoals invoering van de partnertoets in de TOZO regeling. Lees meer over de aanpassingen in versie 2.0 ten opzichte van noodpakket 1.0. 

Lees verder

Praktijken ter overname gezocht

Den Haag en Rotterdam / Oost Nederland stad en buitengebied Deventer, Zutphen, Apeldoorn, Zwolle, Enschede, Almelo, Hengelo

Heeft u een huisartsenpraktijk in Den Haag of Rotterdam (inclusief randgemeenten) en wilt u binnen afzienbare tijd uw praktijk overdragen? Of bent u in de oriëntatiefase van een toekomstige verkoop? Wij zijn voor klantrelaties op zoek naar praktijken ter overname in deze regio en maken graag kennis met u. 

Lees verder

Op Hemelvaart en vrijdag 22 mei gesloten

Op Hemelvaartsdag en vrijdag 22 mei is ons kantoor gesloten. U kunt ons weer bereiken vanaf maandag 25 mei. Mailen kan altijd naar info@alex-andre.nl 

Lees verder

Openingstijden vanaf 11 mei

Vanaf 11 mei zijn wij van maandag t/m donderdag op kantoor bereikbaar tussen 08.30 uur en 16.30 uur. Op vrijdags is het kantoor tijdelijk nog gesloten en kunt u ons enkel per mail bereiken. Heeft u vragen? U kunt ons op kantoortijden bellen op 0570 - 618 883. Per mail kunt u ons bereiken op info@alex-andre.nl. Voor specifieke vragen kunt u terecht bij uw contactpersoon of mailen naar de supportmail: support@alex-andre.nl.

Lees verder

Dalende medicijnuitgifte baart apothekers zorgen

Zorgde hamstergedrag van patiënten eerst nog voor een flinke toename in medicijnverkoop, nu dalen de omzetten van apothekers. Het aantal balieverkopen is inmiddels met 20% gedaald (SFK - vergeleken met uitgifte cijfers zelfde periode vorig jaar). De voorzitter van de KNMP spreekt zich uit over zijn zorgen met betrekking tot de verminderde medicijnuitgifte. Volgens hem is de afname vooral te wijten aan het verminderde bezoek aan huisartsen met logisch vervolg dat er ook minder medicijnen worden voorgeschreven. Lees meer.

Lees verder

Minimumloon gaat met 1,6 % omhoog

Met ingang van 1 juli 2020 gaat het minimumloon met 1,6% omhoog. Volgens de wet WML (minimunloon en minimumvakantiebijslag) dient de stijging van de algemene welvaartsontwikkeling terug te zien zijn in het het minimumloon en uitkeringen. Uitgangspunt in de wet is dat het minimumloon en de sociale uitkeringen aansluiten op de gemiddelde loonontwikkelingen. Er zijn uitzonderingen aan de koppeling tussen het minimunloon en loonontwikkelingen,bijvoorbeeld als er een bovenmatige loonontwikkeling is.   Lees meer. 

Lees verder

Verzekeraars trekken miljarden uit voor kleinere zorgverleners

Kleine zorgverleners als fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen, kraamverzorgers maken aanspraak op een noodpakket van Zorgverzekeraars Nederland. De verzekeraars trekken miljarden uit om de omzetdaling door de coronacrisis te compenseren. De financiële hulp is o.a. bedoeld voor het betalen van personeel, huur en andere onkosten. Lees meer

Lees verder

Gevolgen Coronacrisis op apothekerspensioen

Pensioenfondsen worden zwaar geraakt door de Coronacrisis, zo ook het apothekerspensioenfonds SPOA. Welke gevolgen COVID-19 heeft op pensioenen van apothekers lichten wij toen in ons blog op Medisch Ondernemen. Wij schreven eerder ook al blogs over de gevolgen voor tandartsen SPT (tandartsenpensioenfonds) en huisartsen SPH (huisartsenpensioenfonds).  

Lees verder

Fiscale regelingen noodpakket uitgebreid

Het noodpakket met fiscale regelingen wordt uitgebreid met een verhoging van de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling. Het betreft hier een tijdelijke (2020) en éénmalige verhoging van 1,7 % naar 3 % (over het eerste deel van de loonsom tot 400.000 euro. Boven die loonsom van 400.000 euro geldt een onbelaste vergoeding tot 1,2%).  Binnen de vrije ruimte kunnen werkgevers hun werknemers onbelast vergoedingen geven. Doorgaans vallen hier kerstpakketten onder en bedrijfsuitjes. In deze crisistijd zullen er echter ook regelmatig boeketten of andere attenties onder vallen ter morele ondersteuning van werknemers. Lees meer over alle andere regelingen voor ondernemers op onze noodpakket pagina

Lees verder

Het effect van de coronacrisis op pensioenfondsen voor tandartsen

“Pensioenfondsen maken dramatische val”. Zo luidde de titel van het artikel dat  Trouw op 1 april publiceerde. Dat we midden in een crisis zitten moge duidelijk zijn. Dat het onvermijdelijk is dat de gevolgen van COVID-19 ook op lange termijn te zien zullen zijn, ook. Een van de financiële velden waarin de klap voor tandartsen voelbaar kan zijn, is het pensioen. Hoe groot de impact op de pensioenfondsen van tandartsen kan zijn, schetsen we in dit artikel.

Lees verder

'Uitbreiding noodpakket nodig voor MKB'

MKB voorzitter Jacco Vonhof spreekt zich uit over een extra steunronde van het kabinet voor ondernemers om de coronacrisis te kunnen overleven. Lees meer. 

Lees verder

Tandartsen per 20 april weer open voor reguliere behandelingen

Per 20 april willen tandartsen en orthodontisten reguliere behandelingen weer hervatten. Die zullen echter alleen plaats vinden onder strikte voorwaarden. Dit betekent alleen behandelingen aan niet-coronapatiënten. Patiënten die in de laatste 2 weken ziek zijn geweest door het Corona virus of die zieke huisgenoten hebben dienen afspraken te annuleren. Lees meer.

Lees verder

De impact van de coronacrisis op het pensioen van huisartsen

“De coronacrisis stort pensioenfondsen in een vrije val”. Zo luidde de titel van het artikel dat Trouw op 16 maart publiceerde. Dat we midden in een crisis zitten moge duidelijk zijn. Dat het onvermijdelijk is dat de gevolgen van COVID-19 ook op lange termijn te zien zullen zijn, ook. Eén van de financiële velden waarin de klap voor huisartsen voelbaar kan zijn, is het pensioen. Hoe groot de impact op de pensioenfondsen van huisartsen kan zijn, schetsen we in dit artikel.

Lees verder

Koppeling Exquise en Exact Online; efficiënt werken voor tandartsen

Veel tandartsen maken gebruik van Exquise. Een online omgeving voor verwerking van patiënt- en declaratiegegevens. Om de financiële administratie voor deze klantgroep zo efficiënt mogelijk in te richten verwerken wij deze  declaratiegegevens automatisch in de boekhouding; sneller werken, minder kosten, beter inzicht in debiteurenbeheer. Zo heeft u als zorgverlener meer tijd voor uw patiënten en meer zicht op uw financiële organisatie.

Lees verder

Zorgverleners ontvangen compensatie van zorgverzekeraars

Tandartsen, mondhygiënisten, tandprothetici, fysiotherapeuten; allemaal zorgverleners die door de coronacrisis hun omzet flink hebben zien dalen. Voor deze beroepsgroepen hebben zorgverzekeraars een financiële compensatieregeling in het leven geroepen. Zij vergoeden de terugval in verdiensten en baseren deze op een percentage van de omzet. De vergoeding wordt vanaf mei met terugwerkende kracht tot maart uitgekeerd. Lees hierover ook de brief van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) aan de 'branche- en beroepsorganisatie in het zorgveld.'

Lees verder

4 tips die geld opleveren bij overdracht van uw huisartsenpraktijk

U overweegt uw huisartsenpraktijk over te dragen? Lees onze 4 tips en profiteer van o.a. fiscale regelgeving die u onderaan de streep geld opleveren of besparen.

Lees verder

Telefonische bereikbaarheid t/m 28 april

Beste klant, relatie, in verband met de overheidsinstructie om zo veel mogelijk thuis te werken, zijn wij de komende weken (in ieder geval t/ 28 april) telefonisch minder goed bereikbaar. Alle medewerkers hebben een thuiswerkplek en zijn per email bereikbaar. Wij hopen onze werkzaamheden in deze situatie zo goed mogelijk voort te zetten. Mocht u toch enige hinder ondervinden, dan excuseren wij ons voor het ongemak. In ieder geval kunt u ons bereiken op de volgende emailadressen; Support@alex-andre.nl en info@alex-andre.nl

Lees verder

Rol praktijkmanager zo belangrijk, juist ook in deze tijd.

Als huisarts staat het goed uitvoeren van uw taken en met name de juiste zorg bieden aan uw patiënten bij u hoog in het vaandel. Voor veel huisartsen zijn ‘bijzaken’ als het managen van het personeel, uitvoeren van administratie en het inkopen en beheren van benodigde middelen een blok aan het been.

Het managen van een huisartsenpraktijk is ook een vak op zich. Een aantal jaar geleden gaven veel huisartsen aan dat zij hier veel tijd aan kwijt zijn. Uit onderzoek van Mednet bleek dat 25% van de huisartsen 40% meer werkt dan de afgesproken uren. Deze vele overuren zijn volgens hen met name te wijten aan extra uren voor praktijkmanagement. U begrijpt dat dit heel veel vraagt van een huisarts. Zo gaf 12% van de huisartsen in het onderzoek aan ‘voortdurend oververmoeid’ te zijn. Uit een ander onderzoek waren de cijfers veel heftiger. Maar liefst 70% had klachten van overspannenheid en 80% constateerde deze klachten bij collega’s.

Lees verder

Financiële regelingen coronavirus

Het noodpakket van de overheid om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen is uitgebreid. Welke regeling heeft betrekking op uw situatie? Hoe vraagt u een regeling aan of via welke overheidsinstantie loopt een aanvraag? Op onze pagina gaan wij in op de afzonderlijke regelingen; van tijdelijke tegemoetkoming loonkosten tot uitstel van belastingbetaling en verruiming ondernemersfinanciering. Veranderen regelingen omdat de overheid op basis van nieuwe inzichten de mogelijkheden verder bijstelt? Dan verwerken wij dat op deze pagina, zodat deze up to date blijft en u zo goed mogelijk uw weg vindt. U kunt ook altijd contact met ons op nemen om advies in te winnen. Daar zijn wij voor. Lees er meer over op onze uitgebreide pagina met de overheidsregelingen rond het coronanieuws

Lees verder

Teampagina Alexandre vernieuwd

Het team van Alexandré is uitgebreid met 3 nieuwe collega's. Benieuwd? Bezoek onze geheel vernieuwde teampagina.  

Lees verder

Apotheekhoudende huisarts in Zeeland zoekt opvolging

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Breukers in Hansweert (Zuid Beveland) zoekt per medio 2020 opvolging. Het betreft een echte dorpspraktijk met 2000 patiënten gesitueerd in een rustig en mooi gelegen omgeving aan de Westerschelde. Dicht bij de snelweg: 15 minuten van Goes, 25 minuten van Bergen op Zoom, 40 minuten van centrum Antwerpen. Heeft u interesse? Neem contact op met Alexandré of bel 0570 - 618 883. 

Lees verder

Is uw apotheek klaar voor de toekomst?

Het runnen van een apotheek vraagt veel van u. De waan van de dag maakt het voor u wellicht lastig om na te denken over ontwikkelingen in de gezondheidsbranche en over de toekomst van apotheken. Toch is het belangrijk om tijdig in te spelen op de trends voor apotheken. In ons digitale tijdperk gaan ontwikkelingen snel en wie niet meebeweegt is al snel een dinosaurus. 

Lees verder

De huisartsenzorg in de gevarenzone

Een op de drie huisartsen verwacht op de korte termijn een groot tekort aan huisartsen. In bepaalde krimpregio's is de verwachting voor een tekort nog hoger dan in de rest van het land. Zorgverzekeraars maken zich zorgen en proberen op allerlei manieren huisartsen naar krimpregio's te krijgen. Maar naast het tekort aan huisartsen, baart ook de aard van het werk zorgen. 

Lees verder

Alexandre bij presentatie KroeseWevers over Arbeidsmarkt In Balans

De salarisspecialisten van Alexandré bezochten onlangs een bijeenkomst van KroeseWevers over de nieuwe wet Arbeidsmarkt in balans (WAB). De komst van deze wet moet de verschillen tussen vast- en flexwerk verminderen. Nu hebben werknemers met een vast contract meer zekerheid dan oproepkrachten. De overheid wil die situatie doorbreken en het voor werkgevers aantrekkelijker maken om een vast contract aan te bieden. Het type werk wordt leidend voor welke contractvorm de werkgever kiest.   

Lees verder

Veel patienten met gebitsprothese onnodig verzekerd voor tandartskosten

Al 20 jaar een volledige gebitsprothese, maar wel verzekerd voor  tandartskosten. Alexandré in gesprek met een tandprotheticus die inzage geeft in hoe ‘kunstgebitdragers’ regelmatig oververzekerd zijn voor tandartskosten, al jaren nodeloos premie betalen, maar niet altijd een signaal ontvangen van verzekeraars. Tandprotheticus Mirer uit Rotterdam noemt het oplichting. 

Lees verder

IJzeren voorraad wordt verantwoordelijkheid groothandels

Dat minister Bruins graag een ijzeren voorraad wil om een tekort aan medicijnen te voorkomen, is al langer bekend. Onlangs is echter bekend geworden bij wie de verantwoordelijkheid voor een ijzeren voorraad komt te liggen. En daarnaast hoe groot deze medicijnvoorraad moet zijn.

Lees verder

Illegale medicijnhandel door lekken in distributie proces

In een uitzending van NPO brengt voormalig inspecteur en woordvoerder van politie Ellie Lust illegale medicijnhandel in beeld. Veelal opioïden als Oxycodon en ‘pammen’ worden verhandeld en gebruikt door vaak verslaafde patiënten. Het betreft hier in eerste instantie legale medicijnen die in het illegale circuit terecht komen doordat ze in de fabriek ‘van de band vallen’, door patiënten doorverkocht worden of in verkeerde handen vallen bij verwerking van oude ingeleverde medicijnen (medicatie die door patiënten bij de apotheek  ongebruikt ingeleverd worden). Zie meer https://www.avrotros.nl/ellie-in-de-handel/gemist/detail/item/ellie-in-de-handel-aflevering-3-medicijnhandel-21-10-2019/

Lees verder

Minister Bruins wil oplossingen voor medicijntekorten

Minister Bruins is het gepraat over de oplopende medicijntekorten zat en wil een oplossing. Dit is een probleem dat ook in andere Europese landen speelt, de komst van de nieuwe eurocommissaris voor Volksgezondheid wil hij dan ook aangrijpen om een oplossing hoog op de agenda te krijgen.

Lees verder

GEZOCHT: STUDENT 3E JAARS HBO Finance & Control/Accountancy/FSM VOOR MEEWERKSTAGE

 

Lees verder

Verzekeraars mogen ouders informeren over gratis tandartsbezoek kind

Verzekeraars mogen ouders waarvan de kinderen (bijna) nooit naar de tandarts gaan, brieven sturen om hen te informeren dat de periodieke controle vergoed wordt. Minister Bruins had hier bezwaar tegen vanuit privacyoogpunt. De Autoriteit Persoonsgegeven laat nu weten dat dit gewoon kan. Aanleiding is een brief van de Assoiciatie Nederlandse Tandartsen (ANT) aan minister Bruins.

Lees verder

Dokters van de wereld pleiten: breng de tandzorg terug in het basispakket

Aan iemands gebit valt af te lezen of er sprake is van armoede. Dat zegt ontwikkelingsorganisatie Dokters van de Wereld. De organisatie roept op om de tandheelkunde weer in het basispakket van de zorgverzekering op te nemen.

Lees verder

Pleidooi transparantie en verantwoordelijkheid farmaceutische bedrijven

Minister Bruno Bruins roept de farmaceutische industrie op tot meer transparantie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hij pleit hiervoor in een open brief aan de Volkskrant waarin hij aangeeft dat als iedereen bereid is bij te dragen aan betaalbare zorg, de farmaceutische bedrijven ook hun bijdrage moeten leveren.  In zijn schrijven refereert hij aan zowel positief als minder goed nieuws nl. nieuwe kankermedicatie tegenover zorgkosten die voor veel Nederlanders niet meer betaalbaar zijn.  

Lees verder

Naast tekort aan huisartsen, ook tekort aan ondersteuning in huisartsenpraktijk

In de komende vijf jaar zal er naast een tekort aan huisartsen ook een tekort ontstaan aan doktersassistenten en praktijkondersteuners. Momenteel ervaart tussen de 23% en 53% van de huisartsenorganisaties zelfs al een tekort.

Lees verder

Tekort aan huisartsen loopt verder op

Dat er een tekort aan huisartsen is, komt tegenwoordig steeds vaker in het nieuws. Maar onlangs zijn de gevolgen hiervan ook weer duidelijk geworden. Zo zijn er steeds meer patiënten die maanden zonder huisarts zitten.

Lees verder

Medio september start Exact online training voor huisarts- en apothekersassistenten

Medio september start er weer een Exact Online training bij Alexandré Finance. Deze training is bedoeld voor al onze klanten en zorgverleners die meer willen weten en halen uit Exact Online, met name in combinatie met Medicom en Pharmacom.

Lees verder

Help! De verkoop van mijn praktijk zorgt onvoldoende voor mijn ‘oudedag’!

Door Paul Jansen, extern adviseur bij Alexandré Finance over zijn rol van 'financiële huisarts' voor uw financiële rust

Lees verder

Teamspirit op de roeiclub

Dinsdag 4 juni volgden we als team van Alexandré een roeitraining bij Daventria op de IJssel. Een goede gelegenheid om als collega's op elkaar in te spelen en als team samen te werken; hou je de acties en het ritme van je bootgenoten niet in de gaten, dan valt het succes van het gehele team tegen. Teamspirit is een voorwaarde en die was er zeker. Het was een topdag met de prettige bijkomstigheden van prachtig weer, goede instructeurs en een groep enthousiaste collega's.

Lees verder

Teambuilding di 4 juni; kantoor gesloten vanaf 14.00

Op dinsdag 4 juni heeft Alexandré Finance een teambuildingsmiddag. Die dag zijn we vanaf 14.00 afwezig. Vanaf woensdag 5 juni 08.30 kunt u ons weer bereiken.

Lees verder

Op Hemelvaartsdag en vrijdag 31 mei is Alexandre gesloten

Donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei is Alexandré Finance de gehele dag gesloten.

Lees verder

4 juli - Exact online training voor huisarts- en apothekersassistenten

Op 4 juli is er bij Alexandré Finance weer een Exact Online training. Deze training is bedoeld voor al onze klanten en zorgverleners die meer willen weten en halen uit Exact Online, met name in combinatie met Medicom en Pharmacom.

Lees verder

Vinden van opvolger huisartsenpraktijk steeds lastiger

Het tekort aan huisartsen neemt toe, en de huisartsenzorg staat onder druk. Het vinden van een opvolger voor een huisartsenpraktijk is steeds lastiger, vooral in Zeeland. Dit komt deels door de druk die een praktijk voeren met zich mee brengt.

Lees verder

Vergroten medicijnvoorraad kost €30 miljoen

Minister Bruins is momenteel bezig met een onderzoek om van alle medicijnen ten minste een voorraad van vier maanden aan te leggen. Momenteel is in de wet al wel vastgelegd dat apothekers en groothandels een voorraad moeten aanhouden, maar hoe groot die voorraad moet zijn is niet bij wet vastgelegd.

Lees verder

Gooise apothekers ontvingen veel aandacht na protestactie tegen agressie aan de balie

Gooise apothekers zijn agressie aan de balie zat, verenigden zich in protestactie en ontvingen veel media aandacht.

Lees verder

Goede Vrijdag en 2e paasdag is Alexandre gesloten

Het kantoor van Alexandré Finance is op Goede Vrijdag en 2e Paasdag gesloten. Vanaf dinsdag 23 april kunt u ons weer bereiken.

Lees verder

25 april - Exact Online training voor huisartsen- en apothekersassistenten

25 april gaat onze Exact Online training van start. Deze training is bedoeld voor al onze klanten en zorgverleners die meer willen weten en halen uit Exact Online, met name in combinatie met Medicom en Pharmacom.

Lees verder

Alexandré adviseert bij Masterclasses  over 'financiële rust’

Alexandré adviseert bij Masterclasses Met vernieuwend inzicht naar financiële rust speciaal voor zorgverleners

Lees verder

Huisartsen voorkom dat u onterecht patiënten weigert!

Afgelopen week kwam in het nieuws dat één op de vijf huisartsen patiënten weigert op een manier die in strijd is met de mededingingsregels. Deze mededingingsregels zijn vastgelegd in de Mededingingswet en worden bewaakt door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Uit onderzoek van de ACM blijkt dat veel huisartsen niet weten dat ze in strijd met de mededingingswet handelen.  Daarom besloten wij dieper in het onderwerp te duiken. Weet u wanneer u een patiënt mag weigeren? Lees het in onderstaande blog.

Lees verder

Apothekers niet blij met FMD

Medicijnen die echt lijken, maar vervalst blijken te zijn. Dit is volgens de EU een groot probleem en mede daarom is het Falsified Medicines Directive (FMD) ingevoerd. Door het FMD moet elk receptplichtig geneesmiddel in Europa vanaf 9 februari een uniek serienummer hebben dat is vastgelegd in een centrale database.

Lees verder

50 onmisbare medicijnen worden lastig leverbaar bij no-deal brexit

De Brexit komt steeds dichterbij, en de kans op een no-dealbrexit wordt steeds groter. Daarom heeft het ministerie van Volksgezondheid onderzocht welke, van de 2700, medicijnen die uit Groot-Brittannië worden geïmporteerd, na 29 maart lastig leverbaar worden. Uit dit onderzoek blijkt dat de levering van 50 essentiële medicijnen onzeker is.

Lees verder

Bruins reageert op uitlatingen farmaceuten

Naar aanleiding van kritiek van Amerikaans farmaceuten op de Nederlandse bemoeienis op het gebied van medicijnprijzen reageert Minister Bruins een dag erna. Hij merkt op dat deze fabrikanten zich meer zouden moeten richten op het maken van betaalbare medicijnen. Met daaraan toegevoegd dat ze eerst maar eens duidelijk moeten maken welke kosten en hoeveel winst ze maken en waarom ze geregeld zulke hoge prijzen vragen.

Lees verder

Farmaceutische industrie vindt bemoeienis overheid te groot

De overheid bemoeit zich te veel met de medicijnprijzen vinden farmaceutische bedrijven schrijft FD redacteur Thieu Vaessen in zijn artikel waarin naar voren komt dat de farmaceuten de overheidsbemoeienis zo groot vinden dat daarmee het vestigingsklimaat onder druk komt te staan. Volgens Vaessen dreigt er geen vertrek van de industrie, maar kan het wel betekenen dat de bedrijven minder gaan investeren in Nederland. Het gaat hier met name om amerikaanse bedrijven als MSD, Gilead en Janssen. In een brief aan minister Bruins spreken zij hun hun zorgen uit over het  verslechterde vestigingsklimaat met als argument dat de overheid voorbij gaat aan de noodzaak van investeringen voor toekomstige medicijnen. Het AD haalt aan dat investeerders zich inmiddels terugtrekken omdat de rendementen te laag zijn. 

Lees verder

Minister Bruins wil medicijnvoorraad van 4 maanden verplichten

Minister Bruins wil dat zowel groothandelaren als apothekers een medicijnvoorraad van vier maanden gaan aanhouden. Ook in 2018 is het medicijnentekort weer opgelopen. De minister wil de verschillende partijen zelf de kans geven om tot een oplossing te komen. Indien dit niet lukt, wil minister Bruins overgaan tot een wettelijke verplichte voorraad van vier maanden.

Lees verder

Actie tegen doorgeschoten bureaucratie in de zorg

Twee huisartsen uit Zwolle, zijn een actie gestart tegen de doorgeschoten bureaucratie in de zorg. Huisartsen zijn momenteel 30 procent van hun tijd kwijt aan administratie en registratie, terwijl één dag in de week genoeg zou moeten zijn.

Lees verder

Het domino-effect in de farmasector

Het is wat ze in de Nederlandse farmasector kennen als het domino-effect: voorraden bij fabrikanten, groothandels en apothekers zijn zo klein dat een probleem bij één leverancier al snel leidt tot schaarste bij de rest in de keten. Daarom werd door het ministerie van Volksgezondheid al in 2013 de werkgroep geneesmiddelentekorten in het leven geroepen om de toenemende tekorten aan medicijnen een halt toe te roepen. Zoals in dit artikel is te lezen, lukt dit nog niet want het tekort aan medicijnen is ook in 2018 weer toegenomen. 

Lees verder

Haagse apotheker gaat strijd aan tegen dure farmaceuten en start productie eigen medicijnen

Apotheker Lebbink produceert in zijn Transvaalapotheek nu tegen de 800 bereidingen van medicijnen in zijn eigen laboratorium.Sommige medicijnen volledig op maat voor een bepaalde patiënt, andere voor meer patiënten. De patiëntvraag naar de medicijnen groeit met de dag. Minister Bruins, groot voorstander van eigen productie door apothekers, heeft op 16 januari de opening van het nieuwe laboratorium bijgewoond.

Bruins ziet het voordeel van de zelf gemaakte medicijnen vooral voor de patiënt, maar ook zeker als middel in strijd tegen grote medicijnfabrikanten en hun enorme prijzen.  Met apothekers zoals Lebbink kan de minister druk uitoefenen op de fabrikanten.

Lees meer

Lees verder

Medicijntekorten in 2018 toegenomen

De afgelopen jaren is het aantal keren dat er een medicijn niet leverbaar was toegenomen. In 2018 was 769 keer een medicijn niet leverbaar en werd in 128 gevallen een medicijn zelfs definitief uit de handel genomen. 

Lees verder

Ziekenhuizen vrezen voor medicijntekorten bij no-deal-brexit

Ook ziekenhuizen vrezen voor medicijntekorten bij een no-deal-brexit, alsdus NOS. In Nederland gebruiken we jaarlijks 6,6 miljard euro aan medicijnen. Twee miljard van de medicijnen wordt jaarlijks geïmporteerd uit het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

Een no-deal-brexit kan negatieve gevolgen hebben voor medicijnlevering

Minister Bruins van het ministerie van VWS waarschuwt de gezondheidszorg voor de mogelijke gevolgen van een no-deal-brexit. Zorgverleners en verzekeraars zijn zelf verantwoordelijk voor ongewenste gevolgen, aldus Minister Bruins.

Het advies van de minister is om te inventariseren welke medicijnen uit het Verenigd Koninkrijk worden geïmporteerd. Indien medicijnen niet juist volgens EU-regels zijn geregistreerd kunnen de medicijnen bij de grens vast komen te staan.  Of er daadwerkelijk een no-deal-brexit wordt eind maart 2019 bekend. Tot die tijd wordt de capaciteit bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen uitgebreid, zodat eventuele leveringsproblemen zoveel mogelijk van te voren kunnen worden voorkomen. 

Lees verder

Wachten op een huisartsentekort

Komende jaren is het niet de vraag óf er een huisartsentekort komt, maar waar en wanneer. Zo blijkt uit onderzoek waarover de NOS schrijft. Het tekort aan huisartsen wordt onder andere verwacht in Zeeland, de Achterhoek, Noord-Holland Noord en Drenthe. Minister Bruins schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de werkdruk op deze plekken nu al als hoog ervaren wordt.

Lees verder

Kantoor gesloten van 24 december t/m 1 januari

Ons kantoor is in de periode van maandag 24 december t/m dinsdag 1 januari gesloten. Vanaf 2 januari zijn wij weer bereikbaar.

Lees verder

Steun uw apotheek

Stem mee! Vanaf 20.30 vanavond (donderdag 20 december) kunt u uw stem uitbrengen.

Apothekers van elf Zoetermeerse apotheken en de directie van de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer, hebben een brief aan de Minister geschreven. Lees hier de volledige brief. Ze maken zich zorgen over de toekomst van de apotheek in Nederland en zijn ontevreden over de rol van zorgverzekeraars en de wijze waarop zij de apotheken contracteren. Wilt u de apothekers ondersteunen bij hun actie, stem dan mee.

Lees verder

Alexandré wenst u hele fijne feestdagen en een gezond 2019.

Lees verder

Grotere medicijnenvoorraad kan tekorten voorkomen

Een tekort aan medicijnen, zoals dat is ontstaan bij de pil, moet worden voorkomen aldus Ministers Bruins voor Medische Zorg. Daarom is er onder andere de werkgroep geneesmiddelentekort opgericht, waarbij verschillende partijen zoeken naar een oplossing voor de verschillende medicijnentekorten.

Lees verder

Medicijnentekort in Nederland is een drama

Het medicijnentekort in Nederland is een drama, aldus apotheker Marjan Quekel uit Meppel. Onlangs is het bloeddrukmedicijn Valsartan teruggeroepen omdat er mogelijk kankerverwekkende stoffen in het medicijn zijn aangetroffen. Quekel geeft aan dat er wel vaker productieproblemen zijn bij fabrieken.

Lees verder

Huisartsen: "Zilveren Kruis houdt zich niet aan politieke afspraken"

Huisartsen menen dat de zorgverzekeraar zich niet aan eerder gemaakte afspraken houdt uit het Hoofdlijnenakkoord. Ze noemen hierbij dat Zilveren Kruis eerdere afspraken over de bekostigingsstructuur niet erkent en oude tarieven oplegt. Sommige huisartsen zijn al zover dat ze weigeren contracten met ZV te tekenen. Eénvandaag besteedde hier een item aan. Lees meer.

Lees verder

Zorgverzekeraars moeten inzetten op constructief samenwerken

Wim van Harten is bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Rijnstate en verzorgt de onderhandelingen met de verschillende zorgverzekeraars. Hij merkt dat sommige verzekeraars blind sturen op kostenbesparing door inkrimping van de zorg, zonder dat hier een onderbouwing voor is. Andere zorgverzekeraars zetten in op constructief samenwerken, waardoor de mogelijkheid ontstaat om in te zetten op innovatie. Hierdoor kan zowel de doelmatigheid als de kwaliteit van de zorg toenemen. 

Voor het hele interview met Wim van Harten klik hier.

Lees verder

GEZOCHT: STUDENT 3E JAARS HBO Finance & Control/Accountancy/FSM VOOR MEEWERKSTAGE

 

Lees verder

Huidige inrichting van het zorgstelsel belemmert innovatie in de zorg

Innovatie in de zorg is hard nodig, maar door de manier waarop het zorgstelsel nu is ingericht is dit niet mogelijk. Het is van belang dat zorgverzekeraars meerjarige afspraken gaan maken met zorgaanbieders. Door in te zetten op meerjarige contracten ontstaat er ruimte om te ontwikkelen binnen de zorg. Hoe de zorg komende jaren nog beter kan, lees je hier.

Lees verder

“Banken hebben maatschappelijke verantwoordelijkheid in de zorg”

“Interview met bestuursvoorzitter Zuyderland-ziekenhuis David Jongen: Banken hebben maatschappelijke verantwoordelijkheid in de zorg.”
Ook banken moet meewerken aan betaalbare zorg, stelt David Jongen bestuursvoorzitter van het Zuyderland-ziekenhuis vast. Per jaar betalen alleen al ziekenhuizen €300,- miljoen aan rentes. Wanneer er lagere rentes zouden gelden, dan is de zorg minder geld kwijt aan rente en blijft er meer geld over om te innoveren en te investeren in de zorg. Voor het volledige interview klik hier.

Lees verder

Tekorten De Pil speelt Marktplaatsverhandeling in de kaart

Door tekorten hebben veel apotheken de anticonceptiepil niet meer op voorraad. Marktplaatsverkopers spelen hier op in door De pil te verhandelen tegen torenhoge prijzen, soms tegen vier keer de normale waarde. Kamerlid  PVDA Kamerlid Lilianne Ploumen reageert hier verbolgen over. Lees meer

Lees verder

Medicijnverspilling levert kostenpost op van 40 miljoen

Jaarlijks wordt er voor 40 miljoen aan medicijnen weg gegooid.Charlotte Bekker, onderzoeker bij het UMC Utrecht, constateert dit na onderzoek in 41 apotheken. Eerder deden onderzoekers al een schatting naar de waarde van  weggegooide medicijnen. Die schatting kwam neer op een bedrag van 100 miljoen euro. Na haar onderzoek stelt Bekker nu dat 40% hiervan voorkomen kan worden en dat er dus voor 40 miljoen verspild wordt (op een totale uitgave van 5 miljard aan medicijnen).

Lees verder

'VGZ bestuursvoorzitter: 'Zorgkosten kunnen met 15-20% dalen'

Een flink deel van de zorgkosten is onnodig, stel Tom Kliphuis, bestuursvoorzitter bij VGZ. Desondanks stijgt de VGZ premie met  € 4,75 per maand. Tom Kliphuis blijft echter bij zijn eerdere standpunt. ‘Als je de onzinnige zorg uit het systeem haalt, kan de premie op termijn omlaag’

Lees verder

Minister Hugo de Jonge (VWS) wil meer contracten tussen zorgaanbieders en verzekeraars

Om de zorg betaalbaar te houden pleit minister Hugo de Jonge van VWS voor meer contracten tussen zorgaanbieders en verzekeraars. Indien die verhoging van het aantal contractafsluitingen niet lukt, dan wil het kabinet een wetswijziging doorvoeren die de prijs van niet gecontracteerde zorg drukt. De Jonge schreef in een brief aan de Kamer dat 'zorgkosten onnodig hoog kunnen zijn in het geval van niet gecontracteerde zorg.' Lees meer in het FD.

Lees verder

Interactieve mogelijkheden salarisadministratie en HR-registratie in Nmbrs

Met een salarisadministratie en HR in ‘de cloud’ van Nmbrs biedt Alexandré vanaf 2019 alle klanten een interactief en online systeem aan met vele mogelijkheden en toepassingen.

Lees verder

Kabinet bespaart 132 miljoen op medicijnen door onderhandelingen met leveranciers

Minister Bruins van Medische Zorg (onderdeel Ministerie VWS) informeerde woensdag 3 oktober de Tweede Kamer over de besparing van 132 miljoen op dure nieuwe medicijnen door prijsonderhandelingen tussen de overheid en farmaceutische bedrijven.

Lees verder

Belastingplan 2019: wat verandert er voor de zorgverlener?

Het belastingplan van 2019 bevat een aantal maatregelen die invloed zullen hebben op zorgverleners. Bijvoorbeeld het BTW-tarief en de inkomstenbelasting. Mark Paalman, directeur van Alexandré Finance, zet de belangrijkste veranderingen op een rij:

Lees verder

Cynthia Wietsma is onze nieuwe collega

Cynthia, onze voormalige stagiaire is in de laatste fase van haar studie Financial Services Management. Binnen Alexandré deed ze onderzoek naar de fiscaal meest voordelige ondernemingsvorm bij zorgverleners. Deze afstudeeropdracht ligt ter beoordeling bij het Windesheim, maar intussen werkt ze volop in ons team als financieel administratief medewerkster. Cynthia is een echte doorzetter, heeft oog voor detail en gaat grondig en voorbereid te werk. 

Lees verder

Minister Bruins stelt huisartsen miljoenen extra ter beschikking voor patiëntenzorg

Huisartsen krijgen de komende jaren €471 mln extra om meer tijd vrij te maken voor hun patiënten. Die miljoenentoezegging maakt deel uit van het onderhandelingsakkoord dat minister Bruno Bruins voor medische zorg heeft afgesloten met de huisartsenzorg voor de periode 2019 tot 2022. Lees meer.

Lees verder

Amazon wordt online apotheker

Webbedrijf Amazon gaat zich richten op de gezondheidszorg, nu verdere expansie in de verkoop van boeken en electronica lastiger wordt .

Lees verder

Een actieve werkplek

Beweegt u voldoende op het werk? Of sport u 's avonds om de gemaakte zituren in te halen? Dat laatste is natuurlijk goed, maar schijnt niet voldoende te zijn om de beweging die u tijdens kantoortijd gemist hebt, te compenseren. Wat u er ook over leest, er  torent overal bovenuit dat tussendoor bewegen van groot belang is. Maar hoe doet u dat als u zittend werk heeft en er altijd voldoende te doen is?

Lees verder

Minister wil dat nieuwe medicijnen sneller beschikbaar komen

Veelbelovende behandelingen moeten sneller beschikbaar zijn voor patiënten, net als nieuwe medische technologie en medicijnen. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) wil dat bereiken met een nieuw fonds.
 

Lees verder

Alexandre en de AVG

Graag informeren wij u hierbij over de AVG wetgeving en de gevolgen daarvan voor onze dienstverlening aan onze klanten en de te nemen acties w.o. het opstellen van verwerkersovereenkomsten.

Lees verder

Apothekers maken melding van datalekken bij Autoriteit Persoonsgegevens. Vorig jaar 545 keer.

In 2017 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens regelmatig meldingen van een datalek vanuit de branche Zorg en Welzijn. In 60% van de gevallen betrof het persoonsgegevens die naar een verkeerde ontvanger gestuurd waren. 10% van de meldingen kwam door kwijtgeraakte persoonsgegevens w.o. verloren laptops op usb-sticks en 3% kwam door gevallen van hacking, malware of phishing. Apothekers maakten 545 keer melding van een datalek.

Lees verder

AVG / GDPR training geeft inzage in de vereisten van de wet bescherming verwerking persoonsgegevens

Een aantal medewerkers van Alexandré Finance volgde dinsdag 10 april een AVG training verzorgd door Unica Schutte ICT en JPR advocaten. Leerzame bijeenkomst met belichting van 3 invalshoeken: juridisch, organisatorisch en technisch. Een advocaat van JPR gaf uitleg over de juridische aspecten van de AVG wetgeving; hoe en welke persoonsgegevens mag je verwerken van je klanten, leveranciers, personeel en patiënten? Wat is het doel van de verwerking en is het rechtmatig? Hoe lang mag je bepaalde persoonsgegevens bewaren? en tal van andere voorbeelden en cases kwamen langs. Het organisatorische en technische deel werden gepresenteerd door consultants van Unica Schutte ICT. Met name het organisatorische verhaal gaf de complexiteit van het onderwerp aan. Het gaat erom dat je alle werkzaamheden die binnen een organisatie langs komen in kaart brengt en labelt met bijvoorbeeld toekenning van lees- en schrijfrechten. De consultant van het technische gedeelte benaderde de AVG vanuit de ‘hackershoek’. Hoe richt je de technische beveiliging van je gegevens zo in dat alle, te verwerken persoonsgegevens,  veilig zijn.

Lees verder

zorgverzekeraars beleggen miljoenen in farmaceutische bedrijven

Meerdere zorgverzekeraars beleggen voor miljoenen euro's in farmaceutische bedrijven die hoge prijzen vragen voor medicijnen. Daarmee lijken zij in strijd te handelen met het zo laag mogelijk houden van de zorgkosten.

Lees verder

Hoogeveense apotheek De weide 'beste van Nederland'

Na een 'mystery guest' onderzoek in 2017 behaalde Apotheek De Weide uit Hoogeveen de hoogste score. Volgens het onderzoek door AMP, dat plaats vond onder 909 Nederlandse apotheken, mag de apotheek zich nu  'beste apotheek van Nederland' noemen. Als reden van het winnen van de titel gaf het onderzoeksbureau aan dat de apotheek de beste farmaceutische zorg- en dienstverlening aan de balie had. Alle apotheken kregen diverse farmaceutische casussen om op te lossen. Bij vier van die casussen kregen de apotheken bezoek van een mystery guest van AMP die zich voordeed als klant. Andere zorgvragen kwamen via een telefoontje en een bezoek van een waarnemer die een patiënt vergezelde bij het ophalen van een geneesmiddel. Op nummer 2 van het onderzoek eindigde Apotheek De Gors uit Purmerend en Apotheek Monnickendam kwam als 3e.
Bron: Farmaceutisch weekblad nr. 11.

Lees verder

Ralph Berends uit dienst

Ralph Berends treedt per 1 april uit dienst. Hij was ruim 10 jaar werkzaam bij ons als IT specialist. De werkzaamheden van Ralph worden grotendeels uitbesteed aan een externe partij. Wij wensen Raph heel veel succes in zijn nieuwe baan.

Lees verder

'Twee derde huisartsen heeft moeite met werkdruk'

Twee derde van de huisartsen in Nederland vindt de werkdruk te hoog. Daardoor staat de kwaliteit van de huisartsenzorg onder druk.
 

Lees verder

Zorginstituut NL komt in het geweer tegen gebrek aan transparantie en dure medicijnen farmaceutische industrie

Zorginstituut Nederland, een belangrijk adviesorgaan van de overheid, voelt zich 'gechanteerd' door de farmaceutische industrie. Het instituut wil nu dat de minister stopt met het vergoeden van dure medicijnen als producenten niet bereid zijn uit te leggen waarom ze een bepaalde prijs voor hun geneesmiddelen vragen.

Lees verder

Toestemming voor inzien medisch dossier 

Regelmatig vragen patiënten aan hun huisarts of apotheker waarom deze het medisch dossier van de patiënt bij collega's niet zomaar kan inzien. De meeste Nederlanders weten wel dat dit niet standaard mogelijk is en dat de patiënt eerst toestemming moet geven aan de zorgaanbieder voordat deze gegevens mag delen met collega's. Zo'n toestemming kan ingediend worden via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Door nieuwe wetgeving moet dit systeem vóór 2020 op de schop, omdat de burger medische gegevens straks selectief moet kunnen delen. Ooit is er in Nederland gewerkt aan een landelijk systeem, waarbij men ervan uitging dat burgers standaard toestemming geven om hun medische dossiers te delen. Wie dat niet wilde, zou via een zogeheten opt-out zijn of haar toestemming moeten weigeren. Lees meer.

Lees verder

Josianne Verdoes nieuwe teammanager Alexandre

Per januari neemt Josianne Verdoes (links op de foto) de rol van teammanager over van Mark Paalman (hij is per 05/01 directielid en mede-eigenaar van Alexandré). Zij is in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het hele administratieteam (2 controllers en 4 financieel administratieve medewerkers). Tevens draagt zij zorg voor de planning en controle van diverse klantdossiers waarvoor zij tevens haar werk van senior controller voortzet.  

Lees verder

Mark Paalman mede-eigenaar en directeur van Alexandré Finance

Vanaf vrijdag 5 januari is Mark Paalman officieel mede-eigenaar van Alexandré Finance B.V. Hij draagt hiermee zijn rol van teammanager over aan Josianne Verdoes en zal naast Evert Geurtsen plaats nemen in het directieteam.

Lees verder

Tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten

Alexandré Finance is tussen Kerst en Oud&Nieuw dicht. U kunt ons weer bereiken vanaf dinsdag 2 januari. Namens alle collega's wensen wij u hele prettige feestdagen en een mooi 2018.

Lees verder

7 december: Stem mee voor de toekomst van uw SPOA pensioen

Onvoldoende reserves noopt SPOA om te snijden in uw pensioenopbouw. Een onzekere pensioentoekomst ligt in het verschiet. Laat uw stem niet voorbij gaan en kom op 7 december naar de ledenvergadering (Hotel Mitland, Utrecht) om 18.00.

Lees verder

Benchmark voor huisartsen, vergelijk uw resultaten.

'Hoe doe ik het ten opzichte van andere praktijken?' Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen. Met een benchmark kunnen wij uw resultaten vergelijken met andere praktijken en het landelijk gemiddelde. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw prestaties en kunt u waar nodig bijsturen. Wilt u meer weten over wat zo'n benchmarkonderzoek en rapport inhoudt? Lees meer in ons fictieve rapport en krijg een idee wat een benchmark voor uw praktijkaansturing kan betekenen.

Lees verder

Alexandré bezoekt Rendement salarisdag

Wederom bezocht een aantal collega’s van Alexandré de Rendement Salarisdag in Deventer. Een dag waarop medewerkers informatie krijgen over wijzigingen die invloed hebben op de salaris/personeelsadministratie. Zo houden wij onze kennis paraat en actueel.  Tijdens diverse sessies en casussen uit de praktijk kregen de collega’s inzage in diverse onderwerpen zoals de privacywetgeving van klanten en werknemers, sociale zekerheid en werkkostenregeling

Lees verder

Alexandré bezoekt inspirerende Exact dag; Try tomorrow tech

Dit jaar stond de Exact dag in het teken van 'try tomorrow tech' een topic waar Alexandré veel affiniteit mee heeft. Niet voor niets stimuleren wij de automatisering binnen de zorgadministratie en ontwikkelen we eigen apps voor meer efficiency. Medewerkers van Alexandré lieten zich dan ook inspireren door onderwerpen als artificial intelligence, machine learning en blockchain. Om ook goed op de hoogte te blijven van toekomstige ontwikkelingen bezochten ze diverse meetings waaronder: digitaal fiatteren, Future Finance – Digital CFO, Google’s view on Tomorrow’s Tech, de kracht van de voorspellende waarde in de zorg en Blockchain Deep Dive.

Lees verder

Administratie kost zorgverleners gemiddeld 40 procent van werkweek.

UIt een onderzoek van de denktank '(ont)regel de zorg' blijkt dat zorgverleners heel veel tijd kwijt zijn aan hun administratie, gemiddeld 40 procent van hun werkweek zijn ze er aan kwijt. De denktank richt zich op het terugdringen van bureaucratie in de zorg. Ondermeer fysiotherapeuten, apothekers, (wijk) verpleegkundigen en psychiaters deden mee aan het onderzoek. Lees meer.

Lees verder

Optimalisatie van Exact Globe Next / Synergy - Alexandré adviseert

Veel van onze klanten maken gebruiken van Exact software. Niet alleen adviseren wij bij de (grootboek) inrichting van bijvoorbeeld Exact Globe, maar ook bij de volledige inrichting van het boekhoudsysteem. Zo optimaliseren wij de volledige financiële administratie middels structurele verbeteringen en verdiepingen. Niet zelden gebruikt een klant slechts een klein deel van de mogelijkheden van een uitgebreid pakket als Exact en vaak is er ook onvoldoende kennis over het pakket zelf. Wij helpen de klant dan bij het verder professionaliseren van de inrichting. Op dit moment werken wij samen met zusterbedrijf Innosphere aan zo’n optimalisatietraject bij ontwikkellingsbedrijf Noord Holland Noord. Zij waren op zoek naar een partij voor de optimalisatie van Exact Globe Next in combinatie met Exact Synergy. Wij werken de optimalisatie uit in een aantal stappen en beginnen met de omschrijving van de gewenste situatie. Vervolgens inventariseren wij de huidige inrichting in Exact Globe Next en Synergy waarna wij een voorstel doen van het te doorlopen traject. Implementatie en werk aan de finesses zijn de laatste stappen.

Lees verder

Referentie Quirem Medical

Quirem Medical is een opkomend bedrijf voor medische hulpmiddelen. Ze hebben als missie het ontwikkelen van een nieuwe generatie microsferen voor de behandeling van kwaadaardige levertumoren. Het bedrijf is een spin-off van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Alexandré voert voor hen de salarisadministratie.

Lees verder

Nieuwe teampagina Alexandré

Benieuwd naar het verhaal achter onze collega's? Bezoek de nieuwe teampagina en lees meer over onze medewerkers. 

Lees verder

Nieuwe app voor inzien van uw salarisspecificaties

Ons salarisverwerkingsprogramma LogiSal beschikt over een nieuwe app voor op de telefoon: Employee Self Service of kort gezegd: LogiSal ESS. Met deze gratis en gebruikersvriendelijke app kunnen werknemers via hun mobiele telefoon de salarisspecificaties en jaaropgaven inzien. Wanneer u, als klant van Alexandré, uw medewerkers hiervan gebruik wil laten maken, dan werkt het als volgt: eerst mailt de verantwoordelijke voor de salaris/personeelsadministratie binnen uw bedrijf de zakelijke mailadressen van de werknemers naar Dorine@alex-andre.nl (de app koppelt namelijk het mailadres aan de persoonlijke salarisgegevens). Hierna kunnen alle betreffende medewerkers via de appstore op hun telefoon de app downloaden. Mocht u nog vragen hebben hierover dan kunt u bellen  naar 0570 - 618 883 en vragen naar Dorine Oosterwijk.

Lees verder

Updates en ontwikkelingen van de Boekhoudkoppeling in 2017

Sinds 2009 maken veel huisartsen en apothekers naar tevredenheid gebruik van onze Boekhoudkoppeling app, ook wel de AX Converter genoemd. Achter de schermen is de laatste maanden veel gebeurd met de app. Met dit blog informeren wij u graag over de recente updates en de ontwikkelingen op de korte en lange termijn.

Lees verder

Belangrijkste punten  Salaris- en arbeidsrecht in nieuw regeerakkoord

Op 10 oktober 2017 presenteerden de fractievoorzitters van de VVD, CDA, D66 en Christenunie het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Hierbij de belangrijkste punten m.b.t. de salarisadministratie en het arbeidsrecht voor u op een rij:

Lees verder

Zorgverzekeraars investeren niet of nauwelijks in huisartsenzorg

Zowel LHV als InEen horen geluiden vanuit hun achterban dat de reservering van extra geld, zoals afgesproken in het landelijk zorgakkoord voor 2018, voor huisartsenzorg niet teruggezien wordt in investeringen. De extra (ongeveer) 200 miljoen is bedoeld voor de aanpak van knelpunten in de zorg.

Lees verder

Apotheker Jouke de Jong deelt zijn visie op digitalisering in de farmacie met Alexandre

Alexandré Finance in gesprek met klant en apotheker Jouke de Jong (Apotheek De Wiken, Drachten) over innovatie en automatisering.

Lees verder

Nu ook zoektocht naar huisartsen in Zeeland

In navolging van Drenthe zijn nu ook Zeeuwse huisartsen een reclamecampagne gestart om het dreigende tekort aan huisartsen in hun provincie te voorkomen. Een op de drie huisartsen in Zeeland zal de komende jaren met pensioen gaan, nieuwe aanwas is er echter nauwelijks. In het gebied boven de Westerschelde is zelfs 51% ouder dan 57 jaar.

Lees verder

Samenwerking Inkoop dure medicijnen

Uitkomsten en conclusies van Gupta, besproken in het vorige nieuwsartikel, kwamen neer op een strategischer inkoopbeleid voor ziekenhuizen en meer samenwerking met zorgverzekeringen. Kort na publicatie van het Gupta rapport kwam het nieuwsbericht over de inkoopsamenwerking van dure medicijnen naar buiten.

Lees verder

medische hulpmiddelen veel te hoge kostenpost voor ziekenhuizen

Adviesbureau Gupta (strategisch advies voor de gezondheidszorg) analyseerde de ziekenhuissector en kwam met een confronterende conclusie: jaarlijks spendeert de branche honderden miljoenen te veel aan medische hulpmiddelen. Inkoop zou de hoogste prioriteit moeten hebben, 30% van de kosten bestaat hieruit. Er zou volgens Gupta veel potentieel zijn om de kosten te verlagen of betere kwaliteit te krijgen. Toch is er bij bestuursoverleggen schijnbaar onvoldoende focus op de inkoop concludeerde Kees Isendoorn van Gupta.

Lees verder

Aanpak belastingontwijking schaadt Nederlands vestigingsklimaat

Met de aanpak van belastingontwijking en belastingconcurrentie wil de EU gehoor geven aan de publieke en politieke aandacht. Er is met name kritiek op Amerikaanse multinationals als Starbucks, Apple, Google en McDonald's.

Lees verder

Farmaceutische industrie profiteert van vergrijzing

Hoewel de farmacie geldt als een vrij stabiele beleggingssector, blijft in ieder geval de Nederlandse belegger vrij afwachtend. In crisistijden blijkt dat de geneesmiddelenbranche lang niet zo onderhevig is aan de enorme koersdalingen als andere sectoren; de vraag van medicijnen is nauwelijks afhankelijk van de conjunctuur. In rampjaar 2008 ging de sector met 20% naar beneden tegen 42% van de  aandelen wereldwijd. De sterke financiële positie van de meeste farmaciebedrijven draagt hieraan bij. 

Lees verder

Klachtwet wkkgz geldt voor zzp'ers in de zorg

Zorgaanbieders die als ZZP'er actief zijn, dienen te voldoen aan de wet Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg). Apothekers bijvoorbeeld zijn vaak werkzaam als medicatiebeoordelaar of invaller in verschillende apotheken. In het algemeen vallen zij onder de verantwoordelijkheid van de apotheek en de gevestigd apotheker. In principe regelt de apotheek waar de zzp-er dan werkt ook de aansluiting bij de KNMP klachten-en geschillenregeling. Dit is één van de vereisten uit de Wkkgz. Ook zzp'ers uit de alternatieve gezondheidszorg zoals acupuncturisten of schoonheidsspecialisten die laserbehandelingen aanbieden, moeten aan de Wkkgz voldoen.
 
Het ministerie van VWS heeft voor zzp'ers een handreiking gemaakt. Deze informeert zelfstandigen zonder personeel in de zorg over de wettelijke verplichtingen die voor hen gelden vanuit de Wkkgz zoals het opzetten van een kwaliteitssysteem, hoe om te gaan met klachten, het leren van incidenten en overige wettelijke verplichtingen. Lees meer
 

Lees verder

Aanpak zorgfraude: 2 nieuwe methodes

Na het nieuws van vorige week dat er in 2016 7,8 miljoen euro meer aan zorgfraude is vastgesteld komen er nu 2 nieuwe methodes naar buiten om zorgfraude aan te pakken. Het gaat hier om actiever beleid van het pensioenfonds en door gegevens uitwisseling van malafide zorgondernemers.

Lees verder

Schadevergoeding voor huisartsenpraktijk voor niet maken van back-up door ICT-leverancier bij update

Bij een niet-volledige update van Promedico en het terugzetten van een back-up zijn bij een huisartsenpraktijk alle gegevens van de onderneming verloren gegaan. De rechter heeft bepaald dat de ICT-dienstverlener er zonder controle niet op had mogen vertrouwen dat de back-up in het eigen systeem van de huisartsenpraktijk betrouwbaar was. De ICT-dienstverlener was bekend met het belang van een back-up en het risico van het niet goed verlopen van een back-up. De ICT-dienstverlener had om die reden eerst een back-up moeten (laten) maken of de bestaande back-up moeten controleren.

Lees verder

Minder onterechte declaraties bij zorgverzekeraars, wel meer fraude

De forse investeringen van zorgverzekeraars en -aanbieders in het controleproces van declaratieverkeer lijken te lonen. In 2016 werden er voor € 113 miljoen minder aan onterechte declaraties ingediend dan in 2015 (van € 505 miljoen in 2015 naar € 392 miljoen in 2016). Dit blijkt ook uit de jaarlijkse controle- en fraudecijfers door ZN (Zorgverzekeraars Nederland). 

Lees verder

Het goodwillfonds: een update

Eerder al schreven wij een artikel over de opheffing van het Goodwill fonds voor huisartsen. Het fonds heeft naar eigen zeggen regelmatig meegemaakt dat er meldingen werden gemaakt van het vermeende goodwillontvangst door, in het door het fonds uitbetaalde, huisartsen.

Lees verder

52 banen weg door sluiting distributiecentrum Brocacef in oss

In 2016 nam Brocacef apotheekketen Mediq over. Het distributiecentrum in Oss, voorheen in handen van Mediq, ging toen over naar Brocacef. Doordat Brocadef zelf al distributiecentra had in Amsterdam en Eindhoven, bleek het centrum in Oss overbodig. De Brocacef groep is een hele grote speler in de branche. Rond de 500 apotheken zijn aan het bedrijf verbonden. Jaarlijks worden miljoenen orders voor medicijnen verwerkt in de distributiecentra.

Lees verder

Iptiq: "We hebben een duidelijk plan uitgewerkt voor de komende jaren"

Iptiq is een nieuwe toetreder tot de zorgverzekeringsmarkt, een markt waar zich zeker 10 jaar lang geen nieuwelingen aan waagden. Vanaf 2018 wordt het risicodrager van 3 reeds bestaande zorgverzekeringen, namelijk Promovendum, National Academic en Besured. Wat drijft Iptiq tot deze 'gewaagde' sprong? Marco Kamerling, hoofd marketing bij Iptiq zegt hierover het volgende in het Financieel Dagblad: "Het feit dat niemand het de afgelopen 10 jaar heeft aangedurfd, vormt voor ons geen beletsel. Het is een privaat systeem met publieke voorwaarden, maar er is sprake van concurrentie, dus op bepaalde delen is marktvoordeel te behalen."

Lees verder

Zeeuwen kunnen met ongebruikte medicijnen naar apotheek

Dankzij een samenwerking tussen Zeeuwse gemeenten, Waterbedrijf Evides, Waterschap Scheldestromen, afvalverwerker OLAZ en zeeuwse apotheken, kunnen Zeeuwen gedurende een proefperiode van 2 jaar hun ongebruikte medicijnen terugbrengen naar de apotheek.

Lees verder

IptiQ; Eerste nieuwe zorgverzekeraar in Nederland sinds de invoering van het huidige zorgstelsel

Per 1 januari 2018 treed IptiQ toe tot de Nederlandse zorgverzekeringsmarkt. IptiQ wordt risicodrager van de verzekeringen Promovendum, National Academic en Besured van (voorheen) VGZ. Over de details van de overname zal IptiQ de komende tijd meer duidelijkheid geven. IptiQ is volledige dochter van Swiss Re (de nummer twee wereldwijd in de branche van herverzekeraars) en heeft haar hoofdkantoor in Luxemburg.

Lees verder

Ook benieuwd hoe andere apotheken en praktijken draaien?

U bent niet de enige! Josianne Verdoes, controller bij Alexandré Finance, verricht benchmarks voor huisartsenpraktijken en apotheken.

Josianne: 'Wij vergelijken uw financiële resultaat met dat van andere (vergelijkbare) huisartsen en apotheken op het gebied van opbrengstgroepen, personeels- en overheadkosten. De analyse van deze cijfers geeft weer hoe uw positie zich verhoudt tot het landelijk gemiddelde en geeft u inzicht waar u bij kunt sturen.'

Lees verder

zorgverleners werken samen aan Veilig medicatiegebruik

Uit onderzoek door het universitair medisch centrum Erasmus MC blijkt dat er jaarlijks vele patiënten in het ziekenhuis terecht komen vanwege complicaties door verkeerd medicijngebruik; verkeerde combinaties, vervelende bijwerkingen of te hoge doseringen. De onderzoekcijfers geven aan dat er in 2013 65.000 medicijn gerelateerde ziekenhuisopnamen waren. Dit is een stijging van 30% t.o.v. 2008 toen er 50.000 gevallen geteld werden.

Lees verder

1 op de 3 Zorginstellingen heeft jaarcijfers nog niet ingeleverd

Het Financieel Dagblad (FD) komt met een bericht over het te laat inleveren van jaarcijfers door zorginstellingen. Zo blijkt dat 1 op de 3 instellingen de cijfers over 2016 nog niet heeft ingeleverd. FD plaatst dit artikel naar aanleiding van opgevraagde gegevens bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De deadline voor het inleveren van de gegevens was 1 juni. Uitstel kan altijd ingediend worden bij de belastingdienst. Hiermee kan de inleverdatum uiterlijk tot 5 maanden verlengd worden.

Lees verder

7 belangrijke aanpassingen van de arbeidsomstandighedenwet

Op 24 januari 2017 is het wetsvoorstel met betrekking tot de aanpassing van de Arbowet aangenomen in de Eerste Kamer. Dit betekent dat op 1 juli 2017 de nieuwe arbeidsomstandighedenwet in werking treedt. Wat dit voor uw organisatie betekent zullen we in dit artikel behandelen. “Werknemers moeten gezond en veilig kunnen werken. Daar zorgt de Arbeidsomstandighedenwet voor, ook wel bekend als de Arbowet.” (ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid).

Lees verder

Maak kennis met de mensen achter Alexandre Finance

Alexandre heeft een nieuwe teamfoto. Op onze 'over ons' webpagina vindt u binnenkort alle foto's, ook van het personeel afzonderlijk.

Lees verder

Cao Huisartsenzorg: principeakkoord bereikt

Er is een principeakkoord bereikt voor een nieuwe Cao Huisartsenzorg. Daarin is een salarisverhoging afgesproken, wordt de opzegtermijn voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd verlengd en stijgt het maximum aantal verplichte verlofdagen van 2 naar 3. In dit bericht leest u meer over het principeakkoord. Lees meer.

Lees verder

Veranderingen Minimumloon per 1 juli 2017

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon stijgen per 1 juli  2017. Verder gaat de leeftijd voor het wettelijk volwassenminimumloon van 23 naar 22 jaar. Het minimumjeugdloon voor 18- tot en met 21 jarigen gaat extra omhoog. Werkgevers kunnen voor deze extra verhoging compensatie krijgen via het minimumjeugdloonvoordeel (voor meer informatie zie de factsheets hieronder).

Lees verder

Investeringsmaatschappij Bencis zet grootste tandartsbedrijf te koop

Investeerder Bencis Capital Partners gaat zijn tandartsenketen Tandvitaal na de zomer verkopen. De keten zou minstens € 400 mln moeten opleveren (Bencis kocht Tandvitaal in 2011 voor een onbekend bedrag). Tandvitaal is ontstaan uit een reeks overnames. Het heeft circa 185 vestigingen in Nederland, Duitsland en België en het is de grootste keten in Nederland met meer dan 100 filialen.Recent kocht Tandvitaal nog de groep Samenwerkende Tandartsen van NPM, de private equitytak van de familie Fentener van Vlissingen. In Nederland bedraagt de markt voor algemene tandheelkunde ruim € 2,5 mrd per jaar en is compleet versnipperd. Er zijn ongeveer 6000 praktijken, waarvan zo'n 80% in handen is van zelfstandigen of kleine maatschappijen. Naar alle waarschijnlijkheid  zal de nieuwe eigenaar Tandvitaal verder uit willen laten groeien door overnames. Door grotere combinaties te creëren kunnen de ketens makkelijker investeren in nieuwe technologie en IT-voorzieningen. Voor individuele tandartsen zijn die lasten veel moeilijker op te brengen.

Lees verder

Praktijk Hollemans deelt ervaringen met Alexandré

"Mijn vrouw was al enige tijd werkzaam als huisarts binnen de praktijk. Op een gegeven moment werd het zo druk dat ik het management van de praktijk heb overgenomen. In mijn functie als praktijkmanager stuur ik het hele team aan en ben ik verantwoordelijk voor alle organisatorische zaken. Dit kan uiteenlopen van vragen die spelen bij de ondersteuning tot werken aan projecten zoals ‘zorgvernieuwing’, maar ook contracten met leveranciers en financiële zaken", aldus dhr. Hollemans. Lees meer.

Lees verder

‘Administratieve lasten in de farmaceutische zorg kunnen en moeten omlaag’

Ondanks inspanningen van de KNMP, Zorgverzekeraars Nederland, het ministerie van VWS en andere organisaties zijn de administratieve lasten in de farmaceutische zorg nog altijd hoog. Dit blijkt uit de Merkbaarheidsscan van Q-Consult, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. Zo’n 150 apothekers werkten mee aan het rapport dat de staatssecretaris van VWS deze week aan de Tweede Kamer stuurde. De Geneesmiddeltekorten, Medische Noodzaak en Bijlage 2 gelden als hoogst ervaren administratieve lasten. Lees meer.

Lees verder

Amazon wordt online apotheek

Webwinkel Amazon overweegt in apotheekartikelen te stappen. Het miljardenconcern wil daarmee de dure medicijnen aanpakken. Daartoe zoekt het naar personeel. Dat meldt persbureau Bloomberg woensdag. De momenteel binnen te halen topman voor dit onderdeel moet de strategie voor de farmacietak uitbouwen. Amazon zou daar intern al mee experimenteren. Lees meer.

Lees verder

Onderzoek toont aan dat apothekers jaarlijks nog steeds miljoenen recepten aanpassen

Een herhaald onderzoek van het instituut SIR, in opdracht van het KNMP, wijst uit dat apothekers op jaarbasis nog steeds 10 miljoen recepten voor hun patiënten aanpassen. Voor een openbaar apotheker zijn dit er gemiddeld bijna 20 per dag. De meeste aanpassingen (45%) komen voort uit logistieke problemen, zoals geneesmiddelen die niet beschikbaar zijn.

Lees verder

Onderzoek 1 vandaag: 'Zonder patiëntendossier moeizaam of geen medicatie'

Afgelopen vrijdag (12 mei) kwam 1 VANDAAG tijdens de uitzending, van min 5:45 tot min 10:40, met de resultaten van hun onderzoek naar het uitgeven van medicijnen door apotheken.

Lees verder

Napohoed kiest voor 17 boekhoudkoppelingen van Alexandré

NAPOHOED Apotheken uit Nederweert heeft gekozen om de aangesloten apotheken, die gebruik maken van Pharmacom, door Alexandré te laten koppelen aan Exact Online. Het betreft 17 apotheken  verspreid over het hele land. Vanaf 1 werklocatie zet Alexandré alle 17 apotheken over op de boekhoudkoppeling. Een efficiencyslag waarmee de apotheken maandelijks hun declaraties (kas, zorgverzekeraars & particulieren) automatisch in Exact Online boeken.

Lees verder

de Watersnip, kliniek voor mondzorg showt 'nieuwe' praktijk

Medisch Ondernemen heeft een leuk stuk geschreven over onze benedenburen en Alex-André klant; de Watersnip, kliniek voor mondzorg (voorheen: Tandarstpraktijk de Watersnip). In dit stuk wordt voornamelijk ingegaan op de make-over die de praktijk eind 2015 heeft ondergaan. Wat waren de redenen? Hoe is het ontvangen?

Lees verder

Gezocht: ambitieuze overnamekandidaat voor grote huisartsenpraktijk in Noord Brabant.

Voor een grote huisartsenpraktijk in het noorden van Brabant zijn wij op zoek naar een ambitieuze overnamekandidaat. Wilt u meer weten over deze betrekking? Wij werken met een geheimhoudingsprocedure waarna u na ondertekening van een verklaring meer algemene informatie ontvangt over o.a. de locatie en de grootte van de praktijk. 

Lees verder

PensioenFonds Zorg en Welzijn (PFZW) gaat de geplande kostenreductie niet redden.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) gaat als gevolg van extra kosten door nieuwe wet-en regelgeving en noodzakelijke investeringen in ICT het niet redden om de uitvoeringskosten per 2018 terug te brengen tot €58 per deelnemer. De verwachting is dat het reduceren van de uitvoeringskosten tot €60 per deelnemer in 2020 wel haalbaar is door verdere automatisering.

Lees verder

Huisarts wil meer dan 10 minuten voor consult: 'dan vertelt patiënt pas hele verhaal'

Huisartsen komen in hun werk steeds meer in de knel. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) waarschuwde vanmorgen dat de artsen overbelast dreigen te raken als het aantal patiënten per praktijk niet naar beneden gaat. De norm is nu bijna 2200 en moet naar 1800.

Lees verder

Steeds meer apotheken kiezen voor efficiency van pharmacom/boekhoudkoppeling

In de afgelopen week legde Alexandré 20 boekhoudkoppelingen aan tussen Pharmacom en Exact Online/Twinfield. Als administratiekantoor weten wij dat de gebruikers, apotheken in dit geval, een duidelijke efficiencyslag maken als ze overgaan op de boekhoudkoppeling. Alle declaraties, zorgverzekeraars, particulieren en kas, zet de apotheker maandelijks automatisch in de boekhouding.

Lees verder

Goodwillfonds voor huisartsen bestaat niet meer

Het Goodwillfonds voor huisartsen is een fonds van de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) en werd ooit opgericht om huisartsen te compenseren voor de door hun betaalde goodwill. De huisarts moest echter een contract tekenen dat hij/zij in de toekomst geen goodwill zou vragen voor dit gecompenseerde deel.

Het Goodwillfonds zou volgens de LHV en de Rijksoverheid nog bestaan om meldingen van huisartsen af te handelen. Wanneer een huisarts het vermoeden heeft dat hij/zij in een overnametraject verzeild was geraakt met een huisarts die in het verleden een uitkering van het goodwillfonds had ontvangen, bestaat de mogelijkheid hier melding van te maken. Het LHV hierover: "Heeft u het vermoeden dat een deelnemer uit het fonds toch goodwill wil gaan vragen? Dan kunt u een melding maken bij het Goodwillfonds voor Huisartsen. U stuurt dan een email naar het fonds met uw vermoeden en onderbouwing."

Lees verder

Onderhandelingen Cao Huisartsenzorg opgeschort

Onderhandelingen Cao Huisartsenzorg opgeschort Medisch ondernemen- | Medisch OndernemenDe onderhandelingen om te komen tot een nieuwe cao voor de medewerkers in de huisartsenzorg zijn opgeschort. De partijen liggen nog te ver uit elkaar als het gaat om de loonontwikkeling. Zolang er geen nieuwe cao is, blijven de afspraken uit de cao 2015-2017 van kracht. Wel is er inhoudelijk op een aantal belangrijke punten overeenstemming. Werkgevers (LHV en InEen) en werknemers (NVDA, NVvPO, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn) zijn sinds begin januari in gesprek over een nieuwe cao. Alle partijen willen werken aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers en de ontwikkeling van competenties. Werkgevers en werknemers willen hier gezamenlijk een plan voor opstellen. Lees meer.

 

Lees verder

Brexit leidt tot € 100 miljoen minder omzet in apotheken

De koersval van het Britse pond zal via de prijzenwet in 2017 leiden tot een bedrag van € 100 miljoen aan lagere apotheekomzet. Daarmee blijft de prijzenwet het belangrijkste instrument voor de overheid om de geneesmiddelenuitgaven te beperken. (SFK)

Lees verder

Mondzorg binnenkort papierloos bij declaraties Wet langdurige zorg

Mondzorgprofessionals en zorgkantoren gebruiken per 1 juli geen papieren meer bij machtigingen en declaraties voor patiënten in instellingen voor langdurige zorg. Dit is afgesproken door Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en mondzorgbrancheorganisaties binnen het traject vermindering Administratieve Lasten Mondzorg.

Lees verder

Zorgverzekeraars controleren declaraties steeds beter

Zorgverzekeraars controleren ingediende nota's van zorgaanbieders steeds beter, Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit komt doordat er meer gebruik gemaakt wordt van automatische controles en data-analyses.

Lees verder

Dit is de apotheker van de toekomst

De apothekers en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hebben een meerjarenakkoord gesloten en zijn klaar voor de 'apotheek van de toekomst'. De Block wil minder winkels en op termijn inzetten op online verkoop.

Lees verder

Fiscale verkiezingsplannen voor mkb-ondernemers

verkiezingen.jpg

Wat gaan politieke partijen betekenen voor mkb-ondernemers? In een artikel op nextens.nl wordt mooi uiteengezet welke partijen welke standpunten hebben rondom regelgeving voor mkb-ondernemers. Opvallende zaken voor start-ups, bedrijfsopvolging, innovatie en fiscale vergroening worden toegelicht.

Lees verder

Nieuwe collega's bij Alexandré

Alexandré Finance verwelkomt 2 nieuwe controllers; Jeroen van der Haar (l) als assistent controller en Robert-Jan Klumper (r) als project controller. Mark Paalman (m) heet hen welkom in het team.

Lees verder

Toekomst AIS: open systeem en uniforme taal

Diverse partijen in de markt komen met een eigen nieuw AIS systeem. Tegelijk is de mening alom dat het AIS toekomstbestendig moet zijn en gekoppeld moet kunnen worden met andere informatiesystemen in de zorg. Een AIS als open systeem met uniforme taal. Alle data worden daarom zorginhoudelijk gestandaardiseerd; van logistieke naar therapeutische informatie.

Lees verder

Cao 2017 – huisartsen willen aandacht voor flexibiliteit en scholingsrechten

Huisartsen willen in de aankomende cao meer aandacht voor scholingsrechten van medewerkers, maatwerkafspraken naast de cao en flexibiliteit, bijvoorbeeld bij het afspreken van werkoverleg. Dat blijkt uit een recent gehouden cao-enquête. Mede aan de hand van deze uitkomsten bepaalt de LHV de inzet voor de komende cao-onderhandelingen. Lees meer.

Lees verder

LHV en VPH krijgen gelijk in beroep tegen tariefbeschikking

Het College voor Beroep van het bedrijfsleven (CBb) heeft de LHV en VPHuisartsen in het gelijk gesteld in hun beroep tegen de NZa-tariefbeschikking. De huisartsenorganisaties stelden in mei 2016 samen beroep in tegen de tariefbeschikking, omdat ze vinden dat de NZa geen recht deed aan een eerdere uitspraak van het CBb. Die stelt dat de huisarts ook zonder contract bepaalde zorgprestaties moet kunnen leveren tegen een redelijke vergoeding. Lees meer.

Lees verder

Veel huisartsen bezoeken LHV-bekostigingsbijeenkomsten

Bijna 1000 huisartsen bezochten afgelopen weken een van de 15 LHV-regiobijeenkomsten in het land. Daarin lieten zij zich bijpraten over de veranderingen in 2017. Wat heeft u gemist en hoe zorgt u dat u ook op de hoogte bent? Lees meer.

Lees verder

Deadline voor herregistratie in BIG-register nadert

De deadline voor de herregistratie in het BIG-register nadert. Het uitvoerend overheidsorgaan CIBG stuurt daarom begin november een laatste oproep aan degenen voor wie de registratie per 1 januari 2017 verloopt. Wie hierop niet reageert, wordt in het nieuwe jaar automatisch uitgeschreven. Lees meer.

Lees verder

Apotheker baalt van gekibbel aan balie

Ze maken het bijna dagelijks mee: felle discussies aan de balie. Patiënten die medicijn A willen, maar toch genoegen moeten nemen met medicijn B. Diederik Bolhuis en Jan Andeweg, beiden apotheker in Rosmalen, zijn er wel een beetje klaar mee. Lees meer.

Lees verder

Alexandré genomineerd voor Exact Cloud Accountant 2016

Exact heeft Alexandré genomineerd  voor de Exact Cloud Accountant van het jaar. Samen met 15 andere administratiekantoren en accountants dingen we mee naar de award voor 2016.  Volgens Exact is deze verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met klanten hoog in het vaandel hebben staan.

Lees verder

Weet u hoe u uw pensioen fiscaal zo goed mogelijk regelt?

Het komt voor dat huisartsen en apothekers niet weten wat ze maandelijks overhouden als ze met pensioen gaan.  Met name hoe ze hun pensioen vooraf fiscaal zo goed mogelijk kunnen inrichten is onbekend terrein. Wij kunnen u precies informeren over hoe u uw pensioen (fiscaal) zo voordelig mogelijk inricht.

Lees verder

Inspirerende workshop door Hubspot


Inspirerende workshop door One4Marketing over de marketingtool Hubspot. Samen met One4Marketing hebben we concrete klantvragen gedefinieerd waarop wij onze marketingcommunicatie zullen afstemmen.

Lees verder

Gezocht: stagiaire HBO Commerciële Economie / Marketing

Per september 2016 zoeken wij een stagiaire HBO Commerciële Economie voor diverse marketingactiviteiten. Voor een uitgebreide omschrijving klik hier.

Lees verder

Alexandre ontvangt Exact Online certificaat

 

 Alexandre heeft het examen 'Cloud accountant' van Exact Online goed afgerond. Hiermee hebben wij aangetoond over de juiste Accounting, Accountancy en Starter kennis van Exact Online te beschikken.

Lees verder

Video Medicom Converter - koppeling met boekhouding

 

Lees verder

Video Pharmacom Converter - koppeling met boekhouding

Lees verder

Huisartsenbeurs 2016; Alexandré doet weer mee!

Dit jaar heeft Alexandré Finance weer een stand op de huisartsenbeurs in Utrecht
 op zaterdag 2 april. U kunt onze stand vinden op nr. A056 (tegenover het infectieplein). Wij hopen u van harte te mogen verwelkomen.

Lees verder

De LHV bouwprijs 2016, stem op de praktijk met het beste bouwplan

De LHV wil met de bouwprijs haar waardering uitspreken naar praktijken die investeren in een goede en prettige werkomgeving. Het kan hierbij gaan om een compleet verbouwde praktijk, maar ook om een nieuwe inrichting.

Lees verder

Modelovereenkomst vervangt VAR (Verklaring Arbeidsrelatie)

Per 1 mei 2016 vervalt het gebruik van de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). Daarvoor in de plaats komt, per sector, een modelovereenkomst. In deze overeenkomst leggen freelancers en opdrachtgevers vast dat er geen sprake is van een verkapt dienstverband. Een opdrachtgever die zich niet aan het contract houdt, kan een naheffing van de belastingdienst tegemoet zien waarbij hij alsnog werknemerspremie moet betalen.

Lees verder

Huisartsenbeurs 2 april 2016

Op 2 april 2016 staat Alexandré weer op de huisartsenbeurs (jaarbeurs Utrecht). Laat u daar informeren over onze financiële automatisering om in uw administratie een efficiencyslag te maken. Wij begroeten u graag bij stand nr.: 07.A056.

Lees verder

Deponeren jaarrekening vanaf 2016 alleen nog elektronisch

Vanaf boekjaar 2016 kunnen alle bedrijven, die verplicht zijn om de jaarrekening te deponeren, dit alleen nog elektronisch doen. Op papier deponeren kan dan niet  meer. De Eerste Kamer heeft op 8 december 2015 de wettelijke grondslag gecreëerd door het wetsvoorstel 'Elektronisch deponeren van bescheiden in het Handelsregister' te aanvaarden.

Lees verder

Schippers kan goodwill bij huisartsen niet verbieden

Minister Edith Schippers (Zorg) kan niet verhinderen dat startende huisartsen die een bestaande praktijk overnemen, een extra bedrag bovenop de overnameprijs moeten betalen. Die zogeheten goodwill - bijvoorbeeld voor de waarde van het patiëntenbestand of de plek van een praktijk - is volgens Schippers onwenselijk, maar ook niet wettelijk te verbieden.Lees meer.

Lees verder

Compensatieregeling Zilveren Kruis voor inkomstenderving 2015

Zilveren Kruis gaat huisartsen compenseren voor inkomstenderving in 2015. Dat laat de verzekeraar weten via zijn website. Het is daarmee de eerste verzekeraar die huisartsen tegemoet komt die te maken hebben met een omzetdaling als het gevolg van de nieuwe bekostiging. De LHV was hierover al geruime tijd in gesprek met Zilveren Kruis. Lees meer.

Lees verder

Minister: definitief geen extra geld voor POH-GGZ

Minister Schippers heeft definitief laten weten geen extra geld vrij te maken voor de inzet van de POH-GGZ in de huisartsenpraktijk. Wel wordt in 2016 gekeken of er geld vanuit het ggz-budget kan worden overgeheveld naar het huisartsenbudget, op basis van de zorg die huisartsen van de ggz overnemen. Lees meer.

Lees verder

Akkoord over minder bureaucratie voor huisartsen

Begin oktober is bekendgemaakt dat de bureaucratie en administratieve lasten voor huisartsen voor een belangrijk deel worden teruggedrongen..  Lees meer.

Lees verder

Alexandré sponsort Monopoly Deventer


'Alexandré Finance heeft je belastingaangifte verzorgd. Door de teruggave kun je met gemak de borgsom ophoesten. Verlaat de gevangenis zonder te betalen.' Wilt u ons ook tegenkomen tijdens een potje Monopoly? Speel dan de editie Deventer 2015 en trek de bovenstaande kanskaart. Wie weet 'verlaat u ook de gevangenis zonder te betalen.'

Lees verder

Vrijdag 27 november; Convertersoftware max. 3 kwartier niet bereikbaar

Op vrijdag 27 november vinden er werkzaamheden plaats aan onze servers. Deze werkzaamheden zijn een gevolg van noodzakelijk onderhoud aan de stroomvoorziening. Gedurende maximaal 3 kwartier zijn onze servers, in het tijdsbestek tussen 08:00-14:00 uur, onbereikbaar. Indien u gebruik maakt van onze Converter, dan kunt u op dat moment geen bestanden inlezen met de Converter software. Voor vragen kunt u ons telefonisch bereiken op 0570 - 618 883 of per email: info@alex-andre.nl.

Lees verder

De zorgaanbieders willen zelf bepalen

Huisartsen in Zeewolde gaan meedoen aan het 'GezondVeluwe Keurmerk'. Dat is een initiatief van het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk, de huisartsen en verpleeghuizen in de regio. De zorgaanbieders willen zelf bepalen welke zorg en welke medicijnen geleverd worden aan de patiënten. Nu bepaalt de verzekeraar dat. Lees meer.

Lees verder

Subsidie VWS houdt spoedzorg overeind

Dienstapotheken met een tarief hoger dan € 45 per terhandstelling krijgen volgend jaar een tijdelijke subsidie. Met deze regeling wil minister Edith Schippers van Volksgezondheid de toegang tot spoedzorg ook in dunbevolkte gebieden op peil houden. De subsidie moet voorkomen dat patiënten die ’s avonds, ’s nachts of op zondag farmaceutische spoedzorg (ANZ-zorg) nodig hebben meer dan € 45 per recept betalen. Op het moment lopen deze tarieven nog grofweg uiteen van € 15 tot € 95 in sommige dunbevolkte gebieden, schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Lees meer.

Lees verder

Huisartsenbeurs 2016

Wij doen weer mee! Volgend jaar april kunt u onze stand bezoeken op de huisartsenbeurs. Nader bericht volgt nog.

Lees verder

Begeleiding bij praktijkoverdracht

Wist u dat Alexandré Finance ook adviseert bij praktijkoverdrachten? Wij bieden huisartsen, tandartsen en apothekers volledige begeleiding bij de verkoop of aankoop van een praktijk. Wij geven bijvoorbeeld advies over de fiscale mogelijkheden rond uw pensioenvoorziening. Die wilt u natuurlijk zo gunstig mogelijk. Daar zijn wij voor. Lees meer op onze webpagina van stichting praktijkoverdracht

Lees verder

Werkgevers en werknemers stemmen in met nieuwe Cao Huisartsenzorg

Werkgevers en werknemers hebben ingestemd met de nieuwe Cao Huisartsenzorg. Dankzij het akkoord van de leden van de LHV, InEen, NVDA, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en NVvPO, is de nieuwe cao nu definitief. Hij gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2015 en loopt tot 1 maart 2017. Aan de uiteindelijke cao-teksten wordt nu gewerkt. Zodra deze gereed zijn, worden ze op de LHV-site gepubliceerd. Lees meer.

Lees verder

Nieuwe Cao Hidha definitief

De leden van de LHV en de LAD hebben ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor de Cao Hidha. De LHV is verheugd dat daarmee de nieuwe Cao Hidha definitief is. Hij gaat met terugwerkende kracht in per 1 april 2014 en loopt tot 1 juli 2017. Aan de uiteindelijke cao-teksten wordt nu gewerkt. Zodra deze gereed zijn, worden ze op de LHV-site gepubliceerd. Lees meer.

Lees verder

22 september, de dag van de apothekersassistent

Iedere vierde dinsdag van september vindt de Dag van de Apothekersassistent plaats. Op deze dag staat de assistent in het zonnetje vanwege de onmisbare waarde in de apotheek. Lees meer.

Lees verder

Zorgmakelaar en VGZ primeur met eerste overeenkomst tussen apothekers en zorgverzekeraar

Verzekerden van VGZ kunnen ook in 2016 en 2017 blijven rekenen op uitstekende en toegankelijke farmaceutische zorg dankzij de overeenstemming die de Alphega apotheek Zorgmakelaar en VGZ op 28 augustus hebben bereikt. Lees meer.

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.