Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Goede Vrijdag en 2e paasdag is Alexandre gesloten

Het kantoor van Alexandré Finance is op Goede Vrijdag en 2e Paasdag gesloten. Vanaf dinsdag 23 april kunt u ons weer bereiken.

Lees verder

25 april - Exact Online training voor huisartsen- en apothekersassistenten

25 april gaat onze Exact Online training van start. Deze training is bedoeld voor al onze klanten en zorgverleners die meer willen weten en halen uit Exact Online, met name in combinatie met Medicom en Pharmacom.

Lees verder

Haagse apotheker gaat strijd aan tegen dure farmaceuten en start productie eigen medicijnen

Apotheker Lebbink produceert in zijn Transvaalapotheek nu tegen de 800 bereidingen van medicijnen in zijn eigen laboratorium.Sommige medicijnen volledig op maat voor een bepaalde patiënt, andere voor meer patiënten. De patiëntvraag naar de medicijnen groeit met de dag. Minister Bruins, groot voorstander van eigen productie door apothekers, heeft op 16 januari de opening van het nieuwe laboratorium bijgewoond.

Bruins ziet het voordeel van de zelf gemaakte medicijnen vooral voor de patiënt, maar ook zeker als middel in strijd tegen grote medicijnfabrikanten en hun enorme prijzen.  Met apothekers zoals Lebbink kan de minister druk uitoefenen op de fabrikanten.

Lees meer

Lees verder

Hoogeveense apotheek De weide 'beste van Nederland'

Na een 'mystery guest' onderzoek in 2017 behaalde Apotheek De Weide uit Hoogeveen de hoogste score. Volgens het onderzoek door AMP, dat plaats vond onder 909 Nederlandse apotheken, mag de apotheek zich nu  'beste apotheek van Nederland' noemen. Als reden van het winnen van de titel gaf het onderzoeksbureau aan dat de apotheek de beste farmaceutische zorg- en dienstverlening aan de balie had. Alle apotheken kregen diverse farmaceutische casussen om op te lossen. Bij vier van die casussen kregen de apotheken bezoek van een mystery guest van AMP die zich voordeed als klant. Andere zorgvragen kwamen via een telefoontje en een bezoek van een waarnemer die een patiënt vergezelde bij het ophalen van een geneesmiddel. Op nummer 2 van het onderzoek eindigde Apotheek De Gors uit Purmerend en Apotheek Monnickendam kwam als 3e.
Bron: Farmaceutisch weekblad nr. 11.

Lees verder

Ralph Berends uit dienst

Ralph Berends treedt per 1 april uit dienst. Hij was ruim 10 jaar werkzaam bij ons als IT specialist. De werkzaamheden van Ralph worden grotendeels uitbesteed aan een externe partij. Wij wensen Raph heel veel succes in zijn nieuwe baan.

Lees verder

Josianne Verdoes nieuwe teammanager Alexandre

Per januari neemt Josianne Verdoes (links op de foto) de rol van teammanager over van Mark Paalman (hij is per 05/01 directielid en mede-eigenaar van Alexandré). Zij is in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor de aansturing en begeleiding van het hele administratieteam (2 controllers en 4 financieel administratieve medewerkers). Tevens draagt zij zorg voor de planning en controle van diverse klantdossiers waarvoor zij tevens haar werk van senior controller voortzet.  

Lees verder

Mark Paalman mede-eigenaar en directeur van Alexandré Finance

Vanaf vrijdag 5 januari is Mark Paalman officieel mede-eigenaar van Alexandré Finance B.V. Hij draagt hiermee zijn rol van teammanager over aan Josianne Verdoes en zal naast Evert Geurtsen plaats nemen in het directieteam.

Lees verder

Tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten

Alexandré Finance is tussen Kerst en Oud&Nieuw dicht. U kunt ons weer bereiken vanaf dinsdag 2 januari. Namens alle collega's wensen wij u hele prettige feestdagen en een mooi 2018.

Lees verder

Steeds meer apotheken kiezen voor efficiency van pharmacom/boekhoudkoppeling

In de afgelopen week legde Alexandré 20 boekhoudkoppelingen aan tussen Pharmacom en Exact Online/Twinfield. Als administratiekantoor weten wij dat de gebruikers, apotheken in dit geval, een duidelijke efficiencyslag maken als ze overgaan op de boekhoudkoppeling. Alle declaraties, zorgverzekeraars, particulieren en kas, zet de apotheker maandelijks automatisch in de boekhouding.

Lees verder

Cao 2017 – huisartsen willen aandacht voor flexibiliteit en scholingsrechten

Huisartsen willen in de aankomende cao meer aandacht voor scholingsrechten van medewerkers, maatwerkafspraken naast de cao en flexibiliteit, bijvoorbeeld bij het afspreken van werkoverleg. Dat blijkt uit een recent gehouden cao-enquête. Mede aan de hand van deze uitkomsten bepaalt de LHV de inzet voor de komende cao-onderhandelingen. Lees meer.

Lees verder

Mis nooit nieuws!

Schrijf u in om onze updates te ontvangen, zo vaak als u dat zelf wilt.