Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

HR expert in huis

Sinds kort beschikt Alexandré over een HR expertise punt voor advies, documenten en informatie (met een uitgebreide database aan alle benodigde overeenkomsten en documenten). U kunt bij ons terecht voor al uw vragen op het gebied van personeelsovereenkomsten, CAO’s en wet- en regelgeving. In de praktijk betekent dit dat wij de templates leveren van bijvoorbeeld arbeidscontracten, studie- en beëindigingsovereenkomsten maar ook advies geven als u een (complexe) HR vraag heeft. Stel, u krijgt te maken met een langdurig zieke werknemer terwijl de proeftijd nog niet voorbij is. Wat doet u dan? En wat zegt de wet hierover? Of u heeft een conflict met een medewerker en u weet niet hoe u dit contractueel tot een goed einde kunt brengen? Wij zoeken het voor u uit en maken hierbij gebruik van jurisprudentie en praktijkvoorbeelden.

Lees verder

Het effect van de coronacrisis op pensioenfondsen voor tandartsen

“Pensioenfondsen maken dramatische val”. Zo luidde de titel van het artikel dat  Trouw op 1 april publiceerde. Dat we midden in een crisis zitten moge duidelijk zijn. Dat het onvermijdelijk is dat de gevolgen van COVID-19 ook op lange termijn te zien zullen zijn, ook. Een van de financiële velden waarin de klap voor tandartsen voelbaar kan zijn, is het pensioen. Hoe groot de impact op de pensioenfondsen van tandartsen kan zijn, schetsen we in dit artikel.

Lees verder

Alexandré adviseert bij Masterclasses  over 'financiële rust’

Alexandré adviseert bij Masterclasses Met vernieuwend inzicht naar financiële rust speciaal voor zorgverleners

Lees verder

7 december: Stem mee voor de toekomst van uw SPOA pensioen

Onvoldoende reserves noopt SPOA om te snijden in uw pensioenopbouw. Een onzekere pensioentoekomst ligt in het verschiet. Laat uw stem niet voorbij gaan en kom op 7 december naar de ledenvergadering (Hotel Mitland, Utrecht) om 18.00.

Lees verder

PensioenFonds Zorg en Welzijn (PFZW) gaat de geplande kostenreductie niet redden.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) gaat als gevolg van extra kosten door nieuwe wet-en regelgeving en noodzakelijke investeringen in ICT het niet redden om de uitvoeringskosten per 2018 terug te brengen tot €58 per deelnemer. De verwachting is dat het reduceren van de uitvoeringskosten tot €60 per deelnemer in 2020 wel haalbaar is door verdere automatisering.

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.