In deze blog hebben we het over schijnzelfstandigheid in de zorg. Vanaf 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst handhaven op het gebied van schijnzelfstandigheid. Wat dit is en wat dit voor u betekent, leest u in deze blog.
Lees verder- Mark Paalman
- 7-mrt-2023 12:29:39
- 3 minuten
Zzp’ers in de zorg krijgen de komende jaren te maken met nieuwe wetgeving. Regels die direct gevolgen hebben op de mogelijkheid om als zelfstandige te starten of te blijven werken. En daarom is het goed om op de hoogte te blijven van wat er verandert voor zelfstandigen in de zorg. In deze blog zetten we de plannen van het kabinet voor u op een rij.
Lees verder- Heidi Evenblij
- 17-jan-2023 12:24:17
- 1 minuut
Bent u een zelfstandig werkende zorgprofessional dan geldt de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) ook voor u. Wat betekent de wet voor u en wat moet u nu precies regelen. In deze blog vindt u de antwoorden.
Lees verder- Robert-Jan Klumper
- 20-dec-2022 11:23:06
- 3 minuten
Niemand wil arbeidsongeschikt worden, zeker niet als u niet verzekerd bent voor de terugval in inkomsten. Toch raken er jaarlijks 40.000 werkenden arbeidsongeschikt. Bent u werkzaam als zzp’er in de zorg? En wilt u het risico van stoppende inkomsten en doorlopende kosten afdekken, dan zijn er verschillende mogelijkheden.
Lees verder- Irena Koetsier
- 17-jan-2022 10:40:22
- 4 minuten
Het aantal zelfstandigen zonder personeel in Nederland stijgt, ondanks de onzekerheid die de pandemie met zich meebrengt. Ook in de zorgsector zijn steeds meer zzp’ers te vinden. Vooral tandartsen, verpleegkundigen en psychologen gaan steeds vaker voor zichzelf aan de slag. Om meer vrijheid te ervaren, te doen wat ze echt leuk vinden en baas te zijn over eigen tijd. Dat zijn echter niet de enige pluspunten waarvan zelfstandigen kunnen profiteren. Ook de fiscale voordelen maken het aantrekkelijk om als zzp’er in de vorm van een eenmanszaak te starten in de zorg.
Lees verderMis nooit zorgnieuws!
Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.