Kennis voor de zorgbranche om sterker te worden door financiële automatisering en innovatieve administratievoering.

Blijf op de hoogte

Actieve handhaving op schijnzelfstandigheid: wat betekent dit voor u?

Schijnzelfstandigheid zorgt ervoor dat werkgevers minder premies en belastingen betalen, maar het betekent ook dat een zzp'er geen/minder bescherming bij ziekte of ontslag krijgt. In deze blog vertellen we waar u als zzp'er of als werkgever op moet letten! 

Lees verder

Personeelskosten aan zzp'ers steeds hoger

Zorginstellingen en praktijken zien hun winst verdampen door de toenemende kosten voor personeel. Dit is voornamelijk te wijten aan de inhuur van ‘dure’ uitzendkrachten en zzp'ers tijdens perioden van personeelstekorten. Het inhuren van extern personeel is aanzienlijk duurder dan het hebben van vast personeel in dienst. Om de kosten binnen de perken te houden is het nodig om op zoek te gaan naar mogelijkheden om te besparen.

Lees verder

Wat verandert er voor zelfstandigen in de zorg

Zzp’ers in de zorg krijgen de komende jaren te maken met nieuwe wetgeving. Regels die direct gevolgen hebben op de mogelijkheid om als zelfstandige te starten of te blijven werken. En daarom is het goed om op de hoogte te blijven van wat er verandert voor zelfstandigen in de zorg. In deze blog zetten we de plannen van het kabinet voor u op een rij.

Lees verder

Pensioenopbouw voor zzp’er in de zorg

Wanneer u net als zelfstandig zorgondernemer bent begonnen, denkt u wellicht nog niet direct aan uw pensioen. Eerst maar eens mijn eerste facturen sturen en geld verdienen, denkt u wellicht. Toch is het verstandig om zo vroeg mogelijk een pensioenpotje te gaan vullen. Want anders dan iemand in loondienst, bouwt u geen pensioen op via een werkgever. Wilt u dus te zijner tijd uw AOW-uitkering aanvullen dan moet u daar nu al mee aan de slag. Welke mogelijkheden zzp’ers hebben, en specifiek welke mogelijkheden zorgondernemers hebben leest u in deze blog.

Lees verder

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dat nodig voor een zzp'er?

Niemand wil arbeidsongeschikt worden, zeker niet als u niet verzekerd bent voor de terugval in inkomsten. Toch raken er jaarlijks 40.000 werkenden arbeidsongeschikt.  Bent u werkzaam als zzp’er in de zorg? En wilt u het risico van stoppende inkomsten en doorlopende kosten afdekken, dan zijn er verschillende mogelijkheden. 

Lees verder

Mis nooit zorgnieuws!

Schrijf u in om maandelijks onze updates te ontvangen.